Eigen bezorgers en monteurs
Klant waardering: 4,6 / 5

Super stille Falmec afzuigkappen dankzij NRS

Artikel geplaatst op: 19-07-2023 | update datum: 19-07-2023
Open keukens aangrenzend aan de woonkamer en woonkeukens zijn niet meer weg te denken. Naast dat het woongenot vergroot, maakt het koken vaak leuker. Steeds vaker kiest men er dan ook voor om stille apparaten te plaatsen in de keuken. Zo kan je aangenamer koken zonder dat je overlast hebt van apparaten.

Hoe werkt het NRS systeem?

Het gepatenteerde NRS systeem van Falmec maakt de motorkamer geluidsdicht. Per afzuigkap is de route van lucht onderzocht en is de route aangepast middels aanvullende delen welke de lucht sturen.

Dit onderzoek is uitgevoerd door een laboratoria welke gespecialiseerd is in vloeistofdynamica. Uit dit onderzoek is gebleken dat ongestuurde lucht tot wel 17 decibel meer geluid produceert. Wetende dat elke decibel dubbel telt, biedt dit een aanzienlijke reductie in geluid.

Noise Reduction Technology van Falmec


Een NRS systeem met de afvoer naar buiten

Het NRS systeem beperkt zich niet alleen tot de motor. Deze afzuigkappen worden standaard geleverd met een geïsoleerde pijp en bocht. Deze pijp dempt het geluid van de motor nog verder en stuurt het geluid naar buiten. Dit minimaliseert geluid in de keuken tot een absoluut minimum.

Een NRS systeem met recirculatie

Bij veel afzuigkappen betekent een recirculatiesysteem automatisch een flinke verhoging in decibels. De motoren dienen harder te werken en er ontstaat een luchtdruk tussen het filter en de motor. Het NRS systeem voorkomt deze toename in geluid. Het dempende materiaal welke tevens de lucht stuurt zorgt voor een geluidsreductie tot 86%.

Super stille Falmec afzuigkappen dankzij NRS


Ook biedt Falmec een speciaal NRS demper voor afzuigkappen welke in recirculatie functioneren. Deze demper stuurt de lucht door metalen roosters welke tevens het geluid van lucht verminderen. Je plaatst deze demper direct op de NRS motor.

Uitleg van de werking van Falmec afzuigkappen met NRS


Wist je dat Falmec meer unieke functies heeft zoals het E.ion systeem en het No-Drop systeem?

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.