1-36 of 300

1-36 of 300

Volledig geïntegreerde vaatwasser

Een volledig geïntegreerde vaatwasser is uitgevoerd met het bedieningspaneel bovenop de deur en daarmee volledig te integreren in uw keuken. Als de vaatwasser gesloten is, dan is het design net als de andere keukenfrontjes. Deze vaatwasser is leverbaar in een normale hoogte, maar ook in verhoogd model. Naast de standaard breedte van 60 cm. zijn er ook smallere modellen van 45 cm. breed leverbaar. Een volledig geïntegreerde vaatwasser kan zodoende in iedere keuken ingebouwd worden.

Kenmerken van een volledig geintegreerde vaatwasser

Een volledig geintegreerde vaatwasser wordt gekenmerkt door het keukenpaneel welke weer op de inbouwvaatwasser gemonteerd wordt. Na plaatsing in de keuken ziet u - als de deur van de vaatwasser gesloten is - niet waar deze geplaatst is. De bediening van de vaatwasser bevindt zich op de bovenrand van de deur.

Montage

Het inbouwen van dit type vaatwasser is vergelijkbaar met de half geïntegreerde vaatwasser. Slechts bij het monteren van het keukenpaneel zit er een verschil. Allereerst sluit u de aan-, afvoerslang en elektra aan op de aansluitpunten, waarna u de vaatwasser in de nis kunt plaatsen. Let er hierbij op dat de slangen niet knel komen te zitten! Nadat de vaatwasser in de nis is geschoven gaat u deze stellen. Hiervoor dient u de poten uit te draaien aan de onderzijde van de vaatwasser waarmee deze strak onder het aanrecht geplaatst kan worden. De montagevoorschriften kunnen u hierbij helpen.

Zet nu de vaatwasser vast aan de onderzijde van het aanrecht en ga over tot het monteren van het keukenpaneel. Hiervoor zit vaak een mal met montagemateriaal bij de vaatwasser meegeleverd, zodat deze eenvoudig en nauwkeurig geplaatst kan worden. Nadat het paneel geplaatst is test u de vaatwasser en plaatst u de plint van uw keuken er weer voor.

Verschil in afmetingen

Bij volledig geïntegreerde vaatwassers heeft u te maken met de meest voorkomende uitvoering (60 centimeter breed en geschikt voor een standaard keuken van 82 tot 86 cm hoog), maar ook afwijkende maten. Zo zijn er smallere vaatwassers van 45 centimeter verkrijgbaar en verhoogde vaatwassers welke geschikt zijn voor keukens van 86 tot 92 centimeter hoogte. Deze laatste variant wordt steeds vaker toegepast in moderne keukens en biedt als voordeel dat u meer binnenruimte heeft. Vooral bij gebruik van een besteklade is dit een prettige toevoeging.