Siemens EX651HEC1M extraKlasse inductie kookplaat inbouw, met 4 zones

Siemens Extraklasse

Kwaliteit

Siemens gaat met het extraKlasse assortiment net een stapje verder dan u al gewend bent. Siemens geeft aan deze apparatuur namelijk standaard iets extra's mee. Een aquastop met alarm bij wasmachines of roestvrijstalen handgrepen bij onze koelkasten bijvoorbeeld.
Bekijk extraKlasse assortiment

Meer opties

Beschrijving EX651HEC1M extraKlasse

Lees verder

De Siemens EX651HEC1M is een inductie kookplaat voorzien van 4 zones. Deze inbouw kookplaat is 59.2 centimeter breed en uitgevoerd in het glaskeramisch. (touchslider (timer), voor bediening). De intelligente flexInductie kookplaat – voor meer flexibiliteit bij het koken en eindeloze mogelijkheden d.m.v. Home Connect

Belangrijkste kenmerken op een rij:
- flexInduction: de slimme kookplaat die zich aanpast aan je kookgerei.
- Home Connect: met de app voor Android en iOS heb je altijd en overal controle over je kookplaat.
- flexMotion - Onthoudt de instellingen voor individuele pannen terwijl je ze vrij over de kookplaat kunt verplaatsen.
- cookConnect: bedien je afzuigkap via de kookplaat.
- powerBoost: verhoogt het vermogen van een inductiezone met tot wel 50%.

flexInduction - De flexibele kookplaat die zich aanpast aan je kookgerei.
Met flexInduction wordt de flexibele kookzone automatisch uitgebreid om extra groot kookgerei (tot 24 cm in diameter) te kunnen plaatsen. Als één zone niet groot genoeg is voor je kookgerei, neemt je kookplaat de controle over en activeert meer inductoren voor gelijkmatige verwarming. Het is ook een uitstekende optie voor het gebruik van een braadslee, teppanyaki of grillplaat (tot 40 cm lang).

Home Connect - Bedien je kookplaat, waar je ook bent, met Home Connect.
De wereld van technologische innovatie staat niet stil. Steeds meer apparaten worden slim verbonden. En ze bereiken nu eindelijk je woonkamer dankzij de met wifi verbonden apparaten van Siemens en Home Connect. Met het samenkomen van wifi-toegankelijk apparaten, slimme software en een intuïtieve app openen vele deuren zich. Het alledaagse leven wordt makkelijker, efficiënter en comfortabel zoals nooit tevoren. Belt een gezinslid dat hij later thuis is en moet het eten warm gehouden worden? Via de app zet je de intensiteit van de kookzone lager zonder dat je daarvoor van de bank hoeft te komen.

flexMotion - Laat je kookplaat het werk doen.
Minder gedoe met je kookplaat, meer plezier met koken. flexMotion onthoudt temperatuurinstellingen van verschillende pannen. Verplaatst je een pan? Dan verplaatst de juiste instelling met de pan mee. Zo verander je makkelijk de positie van je pannen op de kookplaat zonder de temperatuur weer opnieuw te hoeven instellen.

cookConnect - Bedien je afzuigkap via de kookplaat.
Interactie tussen je kookplaat en afzuigkap: dankzij cookConnect bent je ook van dit gemak voorzien. De afzuigkap schakelt in wanneer je begint met koken. Je kunt de capaciteit en het licht van de afzuigkap vervolgens aanpassen via je kookplaat of via de Home Connect-app.

powerBoost - Meer vermogen wanneer je het nodig hebt.
Met de powerBoost-functie verhoog je het vermogen van de gewenste inductiezone met tot wel 50%. Zo bespaar je tot 35% aan wachttijd, en kun je sneller verder met het bereiden van de rest van de maaltijd. Minder wachttijd, meer kookplezier.

Timer met uitschakelfunctie. - Kookwekker met uitschakelfunctie.
De timer met uitschakelfunctie schakelt veilig de kookzone uit wanneer de geselecteerde kooktijd verstreken is. Zo voorkom je dat je eten te gaar wordt of verbrandt wanneer iets anders je bezighoudt. Ontspan en laat de kookplaat het werk voor je doen.

Kinderslot - Ongelukken zijn uitgesloten dankzij het kinderslot.
Kinderslot om op een eenvoudige en snelle manier de inductiekookplaat te beschermen tegen onbedoeld gebruik. De kinderbeveiliging blokkeert alle functies van de kookplaat met één druk op de knop. Het vergrendelen wordt opgeheven door de knop opnieuw in te drukken en enkele seconden ingedrukt te houden.

Inductie - Snel, veilig, energiezuinig en gemakkelijk schoon te maken.
Direct warm én direct koud. Ervaar de voordelen van Siemens inductie. De warmte wordt via inductiespoelen direct naar de pannen en hun inhoud gevoerd, zonder dat de kookplaat heet wordt. De voordelen: korte opwarmtijden, hogere veiligheid en de kookplaat is veel gemakkelijker schoon te maken.

Favoriet-knop - Pas je kookplaat helemaal naar wens aan.
Feature IconWil jij je kookplaat helemaal aanpassen naar je eigen voorkeuren? Dat kan gemakkelijk met de Favoriet-knop: integreer bijvoorbeeld je kookplaat in je smart home en gebruik de Favoriet-knop om het licht aan te doen in de woonkamer. Of bedien handmatig vanaf de kookplaat het licht en ventilatieniveau van de afzuigkap. Verbind gewoon je kookplaat aan je geregistreerde Home Connect-account.

fryingSensor Pro - Zeg maar dag tegen aangebrande maaltijden.
Feature IconZou het niet handig zijn om niet steeds de temperatuur te hoeven aanpassen tijdens het koken? Activeer de fryingSensor Pro om de temperatuur in je pan constant te houden – kies gewoon uit de 11 temperatuuropties. De intelligente sensor regelt de temperatuur en voorkomt dat je eten aanbrandt. Zo krijg je elke keer geweldige resultaten. Nu heb je de vrijheid om aandacht te besteden aan je gasten zonder bang te zijn dat je het eten laat aanbranden.

fryingSensor Pro-assistent met spraakbesturing - "Alexa, vraag mijn kookplaat hoe..."
Vind je het lastig de juiste bereidingstemperatuur te bepalen voor je gerechten? Vraag het Alexa - zij heeft het antwoord. Met de fryingSensor Pro-assistent bereid je altijd de perfecte maaltijd zonder iets te laten aanbranden.

Info van fabrikant

Siemens merk informatie Siemens EX651HEC1M kookplaat
EX651HEC1M, Inductiekookplaat


- 60 cm: ruimte voor 4 potten of pannen.
- Flexibiliteit kookzones
- 1 flexZone: Gebruik kookgerei van elke vorm of afmeting waar dan ook binnen de 40 cm lange zone.
- Kookzone linksvoor: 190 mm, 230 mm, 2.2 kW (max. vermogen 3.7 kW)
- Kookzone linksachter: 190 mm, 230 mm, 2.2 kW (max. vermogen 3.7 kW)
- Kookzone rechtsachter: 145 mm , 1.6 kW (max. vermogen 2.2 kW)
- Kookzone rechtsvoor: 210 mm, 2.5 kW (max. vermogen 3.7 kW)

Gebruiksgemak
- touchSlider
- Favorieten knop: direct toegang tot favoriete functies met een configureerbare knop (beschikbaar met aangesloten Home Connect account)
- 17 Vermogensstanden: past de warmte nauwkeurig aan met 17 vermogensstanden (9 hoofdstanden en 8 tussenstanden)
- Warmhoud-functie, selecteerbaar via Favorieten knop/Home Connect App (verwachte beschikbaarheid in Q4/2024 via software-update voor apparaten die zijn aangesloten op Home Connect): houd gerechten warm op een vooraf ingesteld laag vermogen.
- Timer met uitschakelfunctie: schakelt de kookzone uit aan het einde van de ingestelde tijd (bijv. voor gekookte eieren).
- Timer met aftelfunctie (kan worden gekozen in plaats van uitschakeltimer): een alarm aan het einde van de ingestelde tijd (bijv. voor pasta).
- Geluidsvolume aanpasbaar aan persoonlijke voorkeur en behoeften

Tijdsbesparing en efficiency
- powerBoost-functie voor alle inductiekookzones
- : kook water sneller dankzij 50% meer energie dan op de hoogste stand.
- panBoost, selecteerbaar via Favorieten knop/Home Connect App (verwachte beschikbaarheid in Q4/2024 via software-update voor apparaten aangesloten op Home Connect): verwarmt pannen sneller dan op de hoogste stand en beschermt tegelijkertijd de pancoating.
- Automatic join split: Bij het plaatsen van groot kookgerei verbindt de kookplaat automatisch twee kookzones tot een grote zone.
- flexMotion: bij het verplaatsen van een pan naar een andere kookzone (Flex zone) worden alle eerdere instellingen met één druk op de knop overgezet naar de nieuwe zone
- Automatische zone selectie: bij het inschakelen selecteert de kookplaat automatisch de kookzone waarop een nieuw kookgerei wordt geplaatst.
- Panherkenning: Wanneer je een pan op de Flex zone verplaatst, passen de instellingen zich onmiddellijk aan en past de kookzone zich aan de grootte van het kookgerei aan
- quickStart functie: bij het aanzetten selecteert de kookplaat automatisch de kookzone met kookgerei in (geplaatst in uit-modus).
- reStart functie: hersteld alle vorige instellingen door de kookplaat binnen 4 seconden weer in te schakelen.

Kookhulp
- fryingSensor Pro: voorkomt aanbranding d.m.v. temperatuurgestuurd bakken en braden
- Gerechten assistent, via Home Connect App (naar verwachting beschikbaar in Q4/2024 via software-update voor apparaten die zijn aangesloten op Home Connect): vind eenvoudig de juiste temperatuurinstelling voor een bepaald gerecht via de home connect app.

Connectiviteit
- Home Connect: op afstand monitoren en aanpassen van de instellingen met de Home Connect App: controleer of de kookplaat is uitgeschakeld ook als je niet thuis bent, en vind recepten of extra functies in de Home Connect app.
- cookConnect: bedienen van een cookConnect geschikte afzuigkap: activeert automatisch de afzuigkap tijdens het koken, dankzij de wifi-verbinding van kookplaat en geschikte afzuigkap.
- Intelligent hood automatic: Afzuigkap past automatisch de ventilatiesnelheid aan dankzij de kookplaat die continu kookgegevens doorgeeft (met bijpassende afzuigkap en aangesloten Home Connect account)
- Smart home trigger, via Favorieten knop (beschikbaar met aangesloten Home Connect account): open het slimme universum van uw kookplaat (partnerservice vereist)
- Updatebaar apparaat (beschikbaar met aangesloten Home Connect account): houd het toestel altijd up-to-date met de laatste stand van de software

Design
- U-facet design

Veiligheid
- 2-Voudige restwarmte-aanduiding: geeft aan welke kookzones nog warm zijn.
- Kinderbeveiliging: voorkomt activering van de kookplaat
- Pauze functie: pauzeer het verwarmingsproces, bijv. om de deur te openen.
- Hoofdschakelaar: schakelt alle kookzones uit met een druk op de knop
- Veiligheidsuitschakeling: om veiligheidsredenen stopt het verwarmen na een vooraf ingestelde tijd zonder interactie (aanpasbaar)

Installatie
- Afmetingen (bxdxh mm): 592 x 522 x 51
- Inbouwmaten (hxbxd mm) : 51 x 560 x (490 - 500)
- Minimale werkbladdikte: 16 mm
- Aansluitwaarde: 7.4 kW
- powerManagement functie: beperk het maximale vermogen indien nodig (afhankelijk van de zekering van de elektrische installatie).
- Aansluitsnoer: 1.1 m, Aansluitsnoer meegeleverd

Specificaties

Type
Inductie
Aantal branders / zones
4-pits
Breedte kookplaat (cm)
59,20
Uitvoering
Zwarte decorloze glasplaat
Merk
Siemens
Assortiment lijn
Siemens ExtraKlasse
Soort
kookplaat
Kenmerken
Standaard nis 56x49 cm, Tiptoets bediening, Facet geslepen rand
Gebruik buiten Nederland
Aangezien deze inductie kookplaat volledig elektrisch is, kan en mag deze kookplaat zowel in Nederland, Belgie als elders in het buitenland geplaatst en gebruikt worden. Let echter wel op de benodigde aansluitwaarde i.v.m. de elektrische aansluiting.
Aansluitwaarde elektra (kW)
7,40
Installatie
Controleer vóór bestelling de afmetingen. I.v.m. de aansluitwaarde moet de kookplaat op een speciale perilex stopcontact worden aangesloten. Wij adviseren u dit door een erkend installateur te laten uitvoeren.
Buitenmaten ( h x b x d )
51 x 592 x 522 mm.
Inbouwmaten ( h x b x d )
490-500 x x 51 mm.

Garantie

SIEMENS Nederland geeft standaard 2 jaar volledig + 3 jaar onderdelen garantie op de SIEMENS kookplaat inbouw inductie EX651HEC1M. Zowel voorrijkosten, arbeidsloon als eventueel benodigde onderdelen vallen hieronder.

Wat valt er niet onder deze garantie?
Storingen voortkomend uit gebruikersfouten en kunststof onderdelen vallen niet onder de garantie.

Wat te doen bij een storing?
Als u een storing heeft kunt u het beste contact met ons opnemen per mail info@deschouwwitgoed.nl of telefonisch op nummer (035) 69 18115. Aangezien De Schouw Witgoed beschikt over een eigen service dienst hebben wij de nodige ervaring en zullen wij dan ook allereerst proberen u - indien mogelijk - telefonisch te helpen. Mocht dit niet lukken dan zullen wij contact opnemen met de service dienst van SIEMENS Nederland en uw storing bespreken.U zult vervolgens gebeld worden voor het maken van een afspraak voor bezoek van de monteur. Of - indien de storing eenvoudig zelf te verhelpen is - zult u gebeld worden om uit te leggen welke stappen u zelf kunt ondernemen.

Online een servicebezoek aanvragen
Siemens biedt eveneens de mogelijkheid om online een service bezoek aan te vragen en hierbij direct een afspraak met de monteur te maken. Bezoek Siemens Service pagina
5 jaar garantie op Siemens extraKlasse apparaten
De exclusieve Siemens extraKlasse-lijn bestaat 30 jaar! Daarom krijgt u nu 3 jaar extra garantie op je extraKlasse apparatuur. Dat is 3 jaar bovenop de 2 jaar fabrieksgarantie. Zo kun je in totaal 5 jaar zorgeloos genieten van je Siemens extraKlasse apparatuur. Deze actie loopt tot 30 september 2024 en is alleen geldig na registratie via onderstaande link: Registreer voor SIEMENS 5 jaar garantie op extraKlasse
Optioneel: Vijf jaar garantie bij aanschaf van 4 of meer SIEMENS inbouw apparaten
Koop u vier of meer SIEMENS inbouwapparaten tegelijkertijd dan ontvangt u vijf jaar lang geen materiaalkosten. En vijf jaar lang geen arbeidsloon. In het derde tot en met het vijfde jaar vergoedt u alleen de voorrijkosten als u een beroep moet doen op deze garantie.

Wilt u gebruik maken van deze regeling? Dan hoeft u alleen uw aankoop te registreren op https://www.siemens-home.bsh-group.com/nl/. Na registratie ontvangt u enige tijd later een garantiecertificaat in een handige bewaarmap van SIEMENS.

Reviews (0)

Loading...
Wacht a.u.b...

Er zijn nog geen reviews over dit product

Alternatieven

Best verkocht in klasse

 • Atag HI6271MV

  Prijs op aanvraag

  2-4 werkdagen
  (5)
  Breedte kookplaat (cm): 64
  Zwarte decorloze glasplaat
  4-pits

Ander merk of kleur

Huidig product

Voor meer

 • Siemens EX675LXC1E

  2-4 werkdagen
  Breedte kookplaat (cm): 60
  Zwarte decorloze glasplaat
  4-pits

Product vragen (0)

Er zijn nog geen vragen gesteld over dit product.

Stel uw eigen vraag

Overtuigd?Wat klanten over ons zeggen...

 • Beoordeling klanten op Trustpilot Wij hebben hier een nieuw fornuis…

  1 april 2024
  N. Fruijtier


  Wij hebben hier een nieuw fornuis gekocht. De adviseur was niet alleen vriendelijk en behulpzaam maar ook deskundig, hij wist goed waar hij het over had, iets wat bij de grotere zaken nogal eens tegenvalt. Vlotte levering (alles op voorraad) en montage. Wij zijn zeer tevreden over de service van de Schouw
  Lees op trustpilot.nl
 • Beoordeling klanten op Trustpilot Topp service!

  22 maart 2024
  Kornelis Bos


  Al eerder meerdere apperaten bij De Schouw Witgoed besteld en was / ben zeer tevreden.

  Nogmaals vriendelijke dank voor de bezorging in Groningen en een compliment voor de bezorger uiterst vriendelijk en een prima uitleg.
  Lees op trustpilot.nl
 • Beoordeling klanten op Trustpilot Oldskool advies, beleving en service!

  20 maart 2024
  Klant


  We waren op zoek naar een goede oven voor een leuke prijs. Dat is goed gelukt. In de winkel werden we goed geïnformeerd door vriendelijk personeel. Binnen een week werd de oven thuis afgeleverd. Daar kan, wat ons betreft, geen online winkel tegenop.
  Lees op trustpilot.nl