1-36 of 68

1-36 of 68

Een 8 kg droger

Een 8 kg droger is tegenwoordig het meest gebruikt in de huidige serie wasmachines. Enerzijds biedt een 8 kg trommel de mogelijkheid om simpelweg veel te kunnen wassen (energie besparing), maar anderzijds ook vanwege minder kreukvorming. Indien u een 8 kg droger vult met bijvoorbeeld 6 kg wasgoed, dan heeft de was meer ruimte en gaat zodoende minder kreuken. De buitenmaten van een 8 kg droger zijn veelal wel gewoon standaard, waardoor deze droger perfect ter vervanging van uw oude apparaat aangeschaft kan worden.

Sneller drogen met een grote trommel

Naast het feit dat het wasgoed minder gaat kreuken en het feit dat een wasdroger met een grote inhoud handig is voor het drogen van grote stukken wasgoed zoals beddengoed, biedt dit type nog een belangrijk voordeel. De grote trommelinhoud zorgt er namelijk ook voor dat het wasgoed sneller gedroogd kan worden. Er komt meer lucht tussen de kleding waardoor deze sneller en gelijkmatiger gedroogd kan worden.

Inhoud trommel en vulgewicht wasmachine op elkaar afstemmen

Samengevat is het dus belangrijk de inhoud van u nieuwe droger af te stemmen op de wasmachine. Ondanks het feit dat lang niet alle wasgoed uit de wasmachine in de droger geplaatst wordt, is het toch belangrijk deze inhoud als minimaal vulgewicht voor de droger aan te houden. En indien u kiest voor een nog groter vulgewicht dan uw wasmachine heeft, dan heeft dit eigenlijk meer voordelen dan nadelen. Kortom: een wasdroger met 8 kg trommel inhoud is een zeer goede inhoud voor de meeste consumenten.