Uw Quooker: de perfecte manier om energie te besparen

Artikel geplaatst op: 13-05-2023 | update datum: 13-05-2023
Als u op zoek bent naar een nieuwe manier om uw energierekening omlaag te brengen, hoeft u niet verder te zoeken dan uw vertrouwde Quooker. Met deze innovatieve Nederlandse uitvinding kunt u in een handomdraai kokend water uit uw kraan laten stromen, waardoor u tijd en geld bespaart op het verwarmen en koken van water.

Wat is een Quooker?

Een Quooker is een kraan met een geïntegreerde boiler die onmiddellijk kokend water levert wanneer u de kraan opent. Het bestaat meestal uit een kokendwaterkraan en een mengkraan voor warm en koud water, en sommige modellen hebben ook een frisdrankoptie. De boilers variëren in grootte van 3 liter tot 11 liter en worden aangesloten op watertoevoer- en elektriciteitsvoorzieningen.

Uw Quooker: de perfecte manier om energie te besparen


Hoe werkt een Quooker?

De Quooker is ontworpen om snel en efficiënt te werken. Wanneer u de kokendwaterkraan opent, wordt koud water rechtstreeks naar de boiler geleid. De boiler verwarmt het water tot de gewenste temperatuur en levert deze onmiddellijk aan de kraan. Dit proces duurt slechts enkele seconden, wat betekent dat u niet hoeft te wachten tot het water kookt of hoeft te wachten tot het water afkoelt tot een veilige drinktemperatuur.

Quooker is zo zuinig dat het energieklasse A label mag gebruiken

Energie besparen met een Quooker

Een van de belangrijkste voordelen van een Quooker is dat het u helpt om energie te besparen. Doordat u alleen het water gebruikt dat u nodig hebt, verbruikt u niet meer energie dan nodig is.

Verwarmingskosten verlagen

Met een Quooker hoeft u geen grote hoeveelheden water op te warmen voordat u het kunt gebruiken voor bijvoorbeeld thee, koffie of soep. Dit betekent dat u uw ketel minder vaak hoeft aan te zetten en dus minder energie verbruikt.

Water besparen

Omdat u met een Quooker alleen kokend water gebruikt wanneer u het nodig hebt, hoeft u niet altijd een volle ketel water te koken. Hierdoor bespaart u water en energie.

Duurzaamheid bevorderen

De Quooker kan ook worden gebruikt om duurzamer te leven. U maakt niet alleen efficiënter gebruik van energie en water, maar u vermijdt ook het gebruik van plastic waterflessen of waterkokers. Hiermee draagt u bij aan een betere planeet voor iedereen.De voordelen van een Quooker


Veiligheid

Hoewel een Quooker kokend heet water levert, zijn alle modellen beveiligd om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn in gebruik. De kraan is zo ontworpen dat u hem niet per ongeluk kunt openen en de meeste Quookers hebben een kinderslot om te voorkomen dat kinderen de kraan kunnen gebruiken.

Gebruiksgemak

Met een Quooker krijgt u in een handomdraai kokend water, waardoor u tijd bespaart bij het bereiden van dranken of maaltijden. Dit komt goed van pas wanneer u haast heeft en snel een kopje thee of koffie wilt maken.

Variatie

Met sommige Quookers kunt u ook bruisend water uit uw kraan laten stromen, waardoor u minder behoefte heeft aan andere frisdrankalternatieven.

Conclusie

Een Quooker is niet alleen een efficiënte manier om tijd te besparen in de keuken, maar ook een geweldige manier om energie en water besparen. Door te kiezen voor deze innovatieve oplossing kunt u uw energierekening lager houden en bijdragen aan een betere planeet.
Meest gestelde vragen over energiebesparen met Quooker

Is kokend water uit een Quooker veilig?
Ja, alle Quookers zijn ontworpen met de veiligheid van gebruikers in gedachten en bevatten beveiligingsfuncties zoals kinderveilige sloten en anti-kokende apparatuur.


Zijn Quookers duur in gebruik?
Hoewel er kosten zijn verbonden aan het installeren van een Quooker, kan het uiteindelijk veel geld besparen omdat u niet meer zoveel water hoeft te verwarmen als voorheen. Daarnaast wordt het hete water onder druk bewaard waardoor de standby kosten op de dag veel lager zijn dan bijvoorbeeld een ouderwetse boiler.


Hoeveel geld en energie kan ik precies besparen met mijn Quooker?
Om inzicht te krijgen in hoeveel geld en energie het in uw situatie zou kunnen gaan heeft Quooker een handige bespaar check ontwikkelt. Voer de gegevens van uw persoonlijke situatie in en u krijgt een goed beeld van de voordelen die de overstap naar een Quooker voor uw situatie kunnen geven. Open de Quooker bespaar check en bereken hoeveel u met een Quooker kunt besparen

1-36 of 117

Nieuws berichten:

Quooker introduceert kraan in Gunmetal en Rose koper
Quooker introduceert keukenkraan in Gunmetal en Rose koper
Na de introductie van de nieuwe Quooker Front keukenkraan eerder dit jaar komt Quooker nu met de toevoeging van twee nieuwe kleuren: rosé koper en gunmetal....

Na de introductie van de nieuwe Quooker Front keukenkraan eerder dit jaar komt Q...
Lees verder...
Quooker - alle antwoorden op uw vragen
Quooker - alles wat u moet weten
Interesse in een Quooker? Alle antwoorden op de meest gestelde vragen van voordelen, energieverbruik en installatie vragen vindt u hier....

Interesse in een Quooker? Alle antwoorden op de meest gestelde vragen van voorde...
Lees verder...
Quooker Front
Quooker introduceert nieuwe kraan: Front
Ontdek de nieuwste keukenkraan van Quooker: de Front. Een strak minimalistisch design welke zeer praktisch is vanwege de bediening op de kop....

Ontdek de nieuwste keukenkraan van Quooker: de Front. Een strak minimalistisch d...
Lees verder...
Quooker PRO3-reservoir is vernieuwd
Quooker PRO3-reservoir is vernieuwd
Quooker heeft vandaag met trots nieuwe generatie PRO3-reservoir aangekondigd waarmee Quooker het u als consument nog gemakkelijker maakt. ...

Quooker heeft vandaag met trots nieuwe generatie PRO3-reservoir aangekondigd waa...
Lees verder...
Quooker CUBE
Nieuws over de Quooker CUBE
Ontdek de nieuwe energieverdeler en het verbeterde waterfilter voor de Quooker CUBE serie....

Ontdek de nieuwe energieverdeler en het verbeterde waterfilter voor de Quooker C...
Lees verder...
Quooker Flex keukenkraan biedt extra comfort
Quooker Flex keukenkraan biedt extra comfort
Ontdek de nieuwe Quooker Flex keukenkraan: dankzij de uittrekbare kraan kunt u eenvoudig de waterstraal op de door u gewenste plaats richtten....

Ontdek de nieuwe Quooker Flex keukenkraan: dankzij de uittrekbare kraan kunt u e...
Lees verder...