Eigen bezorgers en monteurs
Klant waardering: 4,6 / 5

16 artikel(en)

16 artikel(en)

AEG - de grondlegger van de warmtepompdroger

Al heel wat jaar geleden was het merk AEG de eerste leverancier op de Nederlandse markt met een warmtepompdroger. Wij hadden deze bij De Schouw Witgoed in de winkel staan voor 3299 en later voor 2999 gulden. Deze Lavatherm WP droger - zoals deze genaamd werd - was met de hand geassembleerd. Pas vele jaren later kwamen andere merken met de warmtepompdroger op de markt. Het is moeilijk uit te drukken wat de meerwaarde van deze jarenlange ervaring van AEG in de huidige generatie warmtepompdrogers is, maar dat AEG direct kwalitatief goede warmtepompdrogers op de markt bracht is een gegeven.

Veilig drogen van wol

Bijna alle Aeg warmtepompdrogers zijn uitgevoerd met een Woolmark cerfticering. Hierin zitten wel verschillende gradaties. Door een specifieke trommelbeweging wordt uw wol als het ware stilgelegd in de trommel, waarna deze op behoedzame wijze gedroogd kan worden.

De stoomfunctie op de Aeg warmtepompdroger

Praktisch bij de luxere Aeg warmtepompdrogers is de ProSteam functie. Deze optie maakt het mogelijk om - door middel van stoom - kleding op te frissen of te ontkreuken. Deze functie kan zelfs gebruikt worden voor delicate kleding welke normaliter alleen door de stomerij gereinigd mogen worden.

Een AEG warmtepompdroger kopen

Indien u overweegt een warmtepompdroger van AEG te kopen, dan kiest u voor een kwalitatief hoogwaardig product in het bovenkant midden segment. Daar is ook de prijs op gebaseerd. Mede vanuit de jarenlange ervaringen van AEG bieden zij een diversiteit aan modellen, waarbij momenteel drogers kortere programmatijd veel aandacht krijgen. Echter biedt AEG ook op het gebied van wol drogen (denk aan de woolmark certificering) en de toevoeging van stoom extra meerwaarde die in het dagelijks gebruik van de droger van toepassing zijn.