Ultraphase zeep/wasmiddel bij Miele TwinDos wasmachines

Artikel geplaatst op: 26-02-2017
Indien u een optimaal wasresultaat wenst, maar minimaal gebruik van wasmiddel dan is automatische dosering een goede oplossing. Met dit zogenaamde Twindos systeem van Miele bepaald de wasmachine op basis van het programma en de hoeveelheid wasmiddel de benodigde hoeveelheid wasmiddel. Bij aanschaf van een Miele wasmachine met Twindos dosering heeft u twee flacons nodig: UltraPhase 1 en UltraPhase 2. Omdat er veel misverstanden zijn over de samenstelling en gebruik van deze flacons bijgaand een korte uitleg.

Miele Ultraphase 1 is de zeep welke maar liefst 7 enzymen bevatMiele Ultraphase 1 is de zeep welke maar liefst 7 enzymen bevat


Miele Ultraphase 1

De zeep - het hoofdwasmiddel voor de wasmachine - bevindt zich in ultraphase 1. Deze zeep wordt zowel voor de witte als de bonte was gebruikt, dus hier maakt Miele bewust geen onderscheid in. Het wasmiddel van Miele onderscheid zich in de aanwezigheid van de hoeveelheid enzymen, welke zorgt voor een beter wasresultaat. Dit is het duurste bestandsdeel van wasmiddel. Goedkoop wasmiddel beschikt nauwelijks over enzymen, waardoor een grotere hoeveelheid wasmiddel gedoseerd dient te worden om een goed wasresultaat te behalen.

Bekende merken als Persil, Witte Reus, Robijn, Ariel etc. beschikken over 4 enzymen waardoor met minder wasmiddel een veel beter wasresultaat behaald kan worden. Miele UltraPhase 1 heeft maar liefst zeven enzymen. Hierdoor kan met een minimale dosering een zeer goed wasresultaat behaald worden. Mede hierdoor kunt u met één flacon UltraPhase 1 (inhoud 1,5 liter) maar liefst 37 wasbeurten reinigen. Omdat de wasmachine zelf de perfecte hoeveelheid wasmiddel doseert, zal u niet overdoseren en zijn de 37 wasbeurten dus gegarandeerd.
Miele Ultraphase 2

In de andere falcon - ultraphase 2 - zit een de wasmiddelversterker. Hierin bevindt zich bleek tezamen met versterker. Indien u voor een programma witte was kiest, wordt er naast ultraphase 1 ook een dosering van ultraphase 1 toegevoegd. Deze wasmiddel versterker zorgt voor betere verwijdering van vlekken, terwijl de bleek zorgt dat de witte was goed wit blijft. Aangezien bleek niet in vloeibaar wasmiddel kan worden toegevoegd, wordt vaak geadviseerd om voor witte was poeder wasmiddel te gebruiken. Hierin vindt u blauwe korreltjes bleekmiddel. Aangezien deze echter minder goed oplossen dan een aparte vloeibare variant zoals Ultraphase 2, heeft Miele voor deze laatste optie gekozen.

Miele Ultraphase 2 is de wasmiddelversterker welke zorgt voor een betere vlekverwijdering en - dankzij de aanwezigheid van bleek - ook voor behoud van kleurMiele Ultraphase 2 is de wasmiddelversterker welke zorgt voor een betere vlekverwijdering en - dankzij de aanwezigheid van bleek - ook voor behoud van kleur


Indien u kiest voor een bonte was wordt er een hele kleine hoeveelheid ultraphase 2 toegevoegd. Deze zorgt niet alleen voor een betere verwijdering vlekken, maar de bleekmiddel geeft ook een beter behoud van de kleuren. De flacon met Ultraphase 2 heeft een inhoud van 1,5 liter welke goed is voor 50 wasbeurten met het Miele automatische doseersysteem.

10 artikel(en)