Smeg C92IPX9 inductie fornuis

met 5 zones, rvs

4.45/5  (3 ingevulde reviews)

Specificaties

Breedte
90 cm breed
Aantal branders / zones
5-pits
Soort oven
Elektrische oven
Bekijk specificaties

Ervaring klant

It is a very stylish piece of equipment. However you have to make sure that you have 3 phases for electricity

Anna

Bekijk reviews

Helaas!

Dit artikel is uit het assortiment.

Bekijk direct welke Smeg fornuis hiervoor de opvolger is.

Korte beschrijving

Lees verder

De Smeg C92IPX9 is een strak vormgegeven 90 cm. breed fornuis uitgevoerd in het roestvrijstaal en voorzien van twee ovens. Het kookgedeelte heeft 5 inductie zones waaronder een multi flex zone aan de linker zijde. Dit fornuis heeft een aansluitwaarde van 15,4 kW en dient zodoende op een 3-fasen 25A voorziening te worden aangesloten.

5 inductie zones
De Smeg C92IPX9 heeft een 5-pits kookvlak welke zeer snel regelbaar is door middel van de knoppen aan de voorzijde. Daarmee kan ook de booster worden geactiveerd waarmee tijdelijk meer vermogen aan een zone kan worden toegewezen. Ideaal bijvoorbeeld voor het wokken.

Links bevindt zich een multizone (flex zone) welke als twee aparte maar ook als één grote gekoppelde zone kan functioneren. Ideaal voor het plaatsen van grote pannen, een gril of een teppan yaki plaat.

Dubbele oven
De beide ovens zijn uitgevoerd met een energieklasse A label en beschikken over diverse roosters en bakplaten. De oven links is multifunctioneel en heeft naast onder- en bovenwarmte ook een hetelucht functie. Daarmee kunnen op meerdere niveaus tegelijkertijd gerechten bereid worden. De kleine oven links is conventioneel en is voorzien van onder- bovenwarmte en grill.

Zelfreinigende oven door pyrolyse
De grote oven van de Smeg C92IPX9 is daarbij ook nog eens uitgevoerd met een pyrolyse systeem waarbij de oven zichzelf op 500 graden (met extra kinderbeveiliging) schoon brand.

Zowel op 3 fasen 16 Ampere als 3 fasen 25 Ampere aan te sluiten

Standaard heeft dit fornuis een aansluitwaarde van 15,4 kW en heeft daarvoor een 3 fasen 25 Ampere aansluiting nodig. Het is echter mogelijk om het kookgedeelte via de electronica terug te schakelen waardoor dit fornuis ook op 3 fasen 16 Ampere aangesloten kan worden. Dit is een groot voordeel, aangezien u hiervoor dus geen zwaardere aansluiting nodig heeft EN dus geen extra vastrecht hoeft te betalen. Meer informatie? Neem contact met ons op.


Pyrolyse functie
Pyrolyse functie
Het schoonmaken en schoonhouden van een oven is niet het fijnste werk. Als er bij de bereiding van een ovenschotel of pizza vet, kaas of iets anders gelekt heeft dan is het belangrijk deze - voordat u de oven opnieuw gaat gebruiken - te reinigen. De C92IPX9 heeft hiervoor nog een extra handige functie op de grote oven: pyrolyse.

Voor groot onderhoud kunt u eens in de zoveel tijd de oven op deze stand zetten. Op een temperatuur van 450 graden zal de oven zich gedurende een uur geheel schoonbranden. Tijdens dit programma kan de ovendeur niet geopend worden (kinderbeveiliging) en wordt de buitenzijde van de ovendeur niet te heet (om verbranden te voorkomen). Na afloop van het programma kunt u dan simpelweg de verkoolde resten van de bodem van de oven verwijderen en de oven is weer helemaal schoon.
Multifunctionele oven
Multifunctionele oven met hetelucht

De beide ovens zijn tegelijkertijd maar ook apart van elkaar te gebruiken en zijn beide voorzien van een zuinig energieklasse A label. De grote oven heeft naast een onder- en bovenwarmte en grill functie ook een hetelucht stand. Op deze stand kunnen op meerdere niveaus tegelijkertijd gerechten bereid worden. Ideaal als u tegelijkertijd pizza wil eten, koekjes wil bakken etc.

Daarbij is het mogelijk de gewenste bereidingstijd via de elektronische klok eenvoudig te programmeren. Dan weet u zeker dat u gerecht optimaal bereid wordt.
Afgewerkt tot in de details
Afgewerkt tot in de details
Naast de praktisch pyrolyse functie is ook aan de overige onderdelen van de Smeg C92IPX9 zeer veel zorg besteed. Zo zijn de ruiten van de ovendeuren eenvoudig uit elkaar te halen, waardoor mogelijk vuil tussen de deuren verwijderd kan worden. De inductie kookplaat is geheel naadloos afgekit waardoor ook hier geen vuilophoping plaats kan vinden.

Praktisch verder bij dit fornuis is de mogelijkheid om deze eenvoudig op de hoogte van uw keuken te stellen. Draai de standaard meegeleverde poten uit en stel het fornuis tot 92 cm. hoogte. Indien u het fornuis nog hoger wilt stellen dan kan dit door apart de verhoogde poten mee te bestellen.
Dit product is (tijdelijk) niet meer leverbaar

Info van fabrikant

Smeg fornuis C92IPX9
Kookcentrum 90 cm
v.v. inductie kookplaat en pyrolyse
Incl. kerntemperatuurmeter en MultiZone
Roestvrijstaal
Energieklasse A


Inductie kookplaat:
- 5 kookzones, w.o. MultiZone, met booster
- Linksvoor: MultiZone, 2100 W, 21x19 cm
- Linksachter: MultiZone, 1600 W, 21x19 cm
- Midden: 2300 W, Ø 27 cm
- Rechtsvoor: 2300 W, Ø 21 cm
- Rechtsachter: 1200 W, Ø 18 cm

Oven links (multifunctioneel):
- Inhoud: 79 liter
- Touch Display
- Kerntemperatuurmeter
- Pyrolyse (incl. deurblokkering bij inschakeling)
- Kinderbeveiliging
- Elektronische kookwekker begin en einde kooktijd
- Akoestisch signaal einde kooktijd
- Ever Clean emaillewanden
- Mantelkoeling
- Uitneembare bovenplaat
- Temperatuur van 50° tot 280° C
- Metalen rekjes, 5 kookniveaus
- Elektrische grill

Accessoires:
- Kerntemperatuurmeter
- Telescopische geleiders, geheel uitschuifbaar
- 1 ovenrooster met stop
- 1 bakplaat (40 mm) met inzetrooster
- 2 bakplaten (20 mm)
- 1 Child Lock

Oven rechts (conventioneel):
- Inhoud: 36 liter
- 4 kookniveaus
- Mantelkoeling
- Temperatuur instelbaar van 50° tot 245°C
- Elektrische grill

Accessoires:
- 1 bakplaat met inzetrooster
- 1 ovenrooster met stop
- 1 Child Lock
- Opbergruimte (klep) onder de ovens
- Aansluitwaarde: 15,4 kW

- (LET OP: wanneer de KITH95 (verhogingsset) wordt toegepast, dan is de minimum hoogte 94 cm i.p.v. 93 cm!)


Bijpassende accessoires:

TPK | Tepanyaki grillplaat
GRIDDLE | Gietijzeren grillplaat, geschikt voor inductie
KITC9X9-1 | KITC9X9-1 Wandpaneel
KITH95 | Verhogingsset (5 cm)

Specificaties

Breedte
90 cm breed
Aantal branders / zones
5-pits
Soort oven
Elektrische oven
Productcode fabrikant
C92IPX9
Merk
Smeg
Soort
fornuis
Kleur
Rvs
Fornuis in hoogte verstelbaar
Klopt, met behulp van een apart bestelbare verhogingsset kan de maximaal opgegeven hoogte bereikt worden
Soort kookgedeelte
Inductie
Energieklasse
Beide ovens A
Inhoud
70 liter
Kenmerken fornuis
Meerdere ovens, Opbergruimte onder oven, Pyrolyse-functie op oven
Mag strak tussen 2 kasten geplaatst worden
Inhoud tweede oven
36 liter
Locatie gas aansluting
n.v.t.
Aansluitwaarde elektra (kW)
15,40
Gebruik buiten Nederland
Aangezien dit inductie fornuis volledig elektrisch is, kan en mag dit fornuis zowel in Nederland, Belgie als elders in het buitenland geplaatst en gebruikt worden. Let echter wel op de benodigde aansluitwaarde i.v.m. de elektrische aansluiting.
Installatie
De elektra dient op een speciale perilex stopcontact aangesloten te worden. Wij adviseren u dit door een erkende installateur uit te laten voeren. Let hierbij op de benodigde aansluitwaarde i.v.m. de aanwezige elektrische voorzieningen in uw meterkast.
Buitenmaten ( h x b x d )
880-915 x 898 x 598 mm.

Garantie

Op een SMEG fornuis inductie rvs C92IPX9 ontvangt u 2 jaar garantie. Deze garantie heeft in de eerste twee jaar betrekking op het volledige pakket dus voorrijkosten, arbeidsloon en eventueel te gebruiken onderdelen.

Wat valt er niet onder deze garantie?
Storingen voortkomend uit gebruikersfouten en kunststof onderdelen vallen niet onder de garantie.

Wat te doen bij een storing?
Als u een storing heeft kunt u het beste contact met ons opnemen per mail info@deschouwwitgoed.nl of telefonisch op nummer (035) 69 18115. Aangezien De Schouw Witgoed beschikt over een eigen service dienst hebben wij de nodige ervaring en zullen wij dan ook allereerst proberen u - indien mogelijk - telefonisch te helpen. Mocht dit niet lukken dan zullen wij contact opnemen met de service dienst van SMEG Nederland en uw storing bespreken. U zult vervolgens gebeld worden voor het maken van een afspraak voor bezoek van de monteur. Of - indien de storing eenvoudig zelf te verhelpen is - zult u gebeld worden om uit te leggen welke stappen u zelf kunt ondernemen.

Contactgegevens SMEG service dienst:
Desgewenst kunt u ook zelf rechtstreeks contact opnemen met SMEG Nederland. Per telefoon op (020) 44 90 120 en kiest u vervolgens in het menu optie 3 of per mail service@smeg.nl.

Optioneel: 5 jaar garantie bij aankoop van 4 of meer SMEG inbouw apparaten
Bij aankoop van 4 of meer Smeg apparaten (m.u.v. outlet producten,kranen, spoelbakken en accessoires) in één aankoop biedt Smeg u een gratis verlenging van de garantieperiode van 2 naar 5 jaar. Een fornuis geldt hierbij voor 2 apparaten, dus als u een fornuis set met afzuigkap uitgezocht heeft en u kiest ook voor een Smeg inbouw vaatwasser dan ontvangt u al 5 jaar garantie ! In deze verlenging zijn onderdelen, arbeidsloon en voorrijkosten inbegrepen. Na het tweede jaar worden bij een reparatiebezoek uitsluitend de op dat moment geldende administratiekosten in rekening gebracht.

U kunt van deze garantie gebruik maken, mits u (zelf) de apparatuur binnen één maand na factuurdatum, registreert door middel van onderstaand garantie formulier: SMEG 5 jaar garantieformulier

Reviews (3)

Loading...
Wacht a.u.b...

Sorteer op wijzig sorteer volgorde

3 review(s)

per pagina
Gebruiksgemak
Prestaties
Prijs / kwaliteit
Totaal
Design / vorm

Top quality, nice design

It is a very stylish piece of equipment. However you have to make sure that you have 3 phases for electricity

Beoordeeld door op 26 juni 2015

Prijs / kwaliteit
Design / vorm
Gebruiksgemak
Prestaties

Uitstekend gebruiksgemak

Uitermate tevreden met dit fornuis. Zeer makkelijk en gebruik en ook nog erg makkelijk te reinigen. Met name de pyrolyse functie in de grote oven is een welkome aanvulling.

Beoordeeld door op 14 november 2019

Prijs / kwaliteit
Design / vorm
Gebruiksgemak
Prestaties

Heel tevreden met dit inductiefornuis.

Werkt preciezer dan gasfornuis.

Beoordeeld door op 7 april 2019

Bijpassende producten

Vink producten aan om mee te bestellen.Downloads

Hieronder vindt u officiële documentatie bij dit product. Voor het openen van deze documenten kunt u Adobe Reader installeren.


Maattekening


Tip: Klik op maattekening voor vergroting

Vragen

Vraag:
Kan ik dit fornuis ook in uw winkel bekijken?

Antwoord:

Ja, wij hebben dit fornuis in onze winkel in Bussum staan. Van harte welkom.
Vraag:
Kunt u in uw winkel de maten van de ovens voor mij meten?

Antwoord:

Bijgaand de gevraagde informatie:

Grote oven rechts: 340 x 440 x 350 mm.
Kleine oven links: 340 x 210 x 350 mm.
Vraag:
Is het mogelijk dat u ook de aansluiting van dit fornuis verzorgt? Ik weet niet zeker of wij op dit moment de juiste aansluiting hebben.

Antwoord:

Ja zeker, wij kunnen dit fornuis ook voor u aansluiten.

M.b.t. de aansluiting: wij adviseren u om een erkend installateur bij u in d regio dit te laten controleren. Wij geven u dan de benodigde aansluiting door, zodat zij kunnen checken of het reeds bij u aanwezig is. Zo niet, dan kunnen ze tevens aangeven wat de kosten voor een mogelijke aanpassing in de meterkast e.d. zullen zijn.
Vraag:
Wij willen graag een smeg fornuis van 90 met inductie en pyroluse. Achter het fornuis moet een dawndraft komen. Kortom, is het achterplaatje met het merk smeg demontabel? Zodat wij een dawndraft kunnen plaatsen....

Antwoord:

Ja, de opstaande rand is demontabel. U kunt dit fornuis dus ook in een kookeiland of andere nis plaatsen.

Sterker gezegd, als u het fornuis uitpakt zit deze opstaande rand er standaard niet op gemonteerd.
Vraag:
ik vroeg me af of ik dit fornuis geschikt is voor 2*230V/16B aansluiting of voor 1*400V/230V/16AB aansluiting? of dat ik een andere aansluiting moet hebben?

groeten, Julia


Antwoord:

Voor dit fornuis heeft u echt een 3-fasen aansluiting nodig met een zekering van 16 Ampere. dus 3 * 230 Volt / 25A.
Vraag:
Wat is aan te raden 1 grote oven of meerdere ovens. Gebruikt 1 grote oven veel meer stroom?

Antwoord:

De keuze voor 1 of 2 ovens hangt vooral af van de gezinssituatie en de manier van koken.

Bij grote gezinnen die bijvoorbeeld tegelijkertijd pizza e.d. willen eten is het aan te raden om te kiezen voor een enkele grote oven. Bent u echter een kok die veel gebruik maakt van een oven dan kunnen 2 ovens wel veel praktischer zijn. Deze kunnen apart van elkaar maar ook tegelijkertijd gebruikt worden en zijn geheel in temperatuur en ovenfunctie instelbaar.

M.b.t. uw opmerking over het energieverbruik: De grote oven verbruikt inderdaad meer en heeft een langere opwarmtijd. Maar dit is niet extreem veel meer. De manier van koken zou ik dan ook zeker in uw keuze mee laten tellen.
Vraag:
Ik zie dat de releasedatum van dit apparaat januari 2011 is. Hebben er in de loop der jaren wel "updates" plaats gevonden, aangezien de technologie sinds 2011 verder is ontwikkeld? Veel dank alvast.

Antwoord:

Ja, dit fornuis is inderdaad al even in het programma, maar er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd. Dit fornuis wordt echter heel veel verkocht vanwege een unieke samenstelling.

Het heeft namelijk twee ovens en een hoogwaardig inductie kookvlak, terwijl de aansluitwaarde voor elektra relatief laag is. Dit fornuis kan namelijk op 3 fasen 230 Volt / 25 Ampere worden aangesloten. Dit is bij vrijwel geen enkel inductiefornuis met dubbele oven mogelijk.UPDATE MAART 2019
Inmiddels is de C92IPX8 vervangen voro de C92IPX9. Een geheel nieuw fornuis met een flex inductie kookvlak en nog een aantal verbeteringen / aanpassingen.
Vraag:
Ik zie verschillende info mbt de benodigde electra aansluiting:
1) Voor dit fornuis heeft u echt een 3-fasen aansluiting nodig met een zekering van 16 Ampere. dus 3 * 230 Volt / 16A.
2) Dit fornuis kan namelijk op 3 fasen 230 Volt / 25 Ampere worden aangesloten.
Graag uw bevestiging wat er exact nodig is?
Bij voorbaat dank!

Antwoord:

Goede vraag ! Dit komt omdat de C92IPX8 is opgevolgd door de C92IPX9. Deze is van 12,5 kW aansluitwaarde (C92IPX8) naar 15,4 kW aansluitwaarde gegaan. Daarmee is ook de benodigde aansluiting in woonhuizen veranderd.

Het oude model was aan te sluiten op 3 x 230 Volt / 16 Ampere, het nieuwe model heeft 3 x 230 Volt / 25 Ampere nodig. Vandaar dus de verwarring.

Heb inmiddels dit ook overal op de product pagina doorgevoerd.
Stel uw eigen vraag