Het verschil is vrij simpel te verklaren en heeft voornamelijk te maken met prijs. 15 jaar geleden had Smeg voornamelijk de CS serie fornuizen in het programma welke bijna 2 tot 2,5 x zo duur was dan het model welke u nu gekocht heeft. Dit model van toen is vergelijkbaar met de huidige SMEG CS19NL7.


De DS9GMX behoort echter tot de middenklasse van Smeg en is zodoende niet met elkaar te vergelijken. Dit is kwalitatief een goed fornuis, maar zo als u terecht aangeeft een model met een aantal belangrijke verschillen. Wij hebben dit model zelf samen gesteld en hebben daarbij de verschillende keuzes gemaakt. Daarbij hebben rvs poten ten opzichte van kunststof poten gewoon een hele sterke meerprijs. Hetzelfde geldt voor een lade in plaats van een klep etc.


Wij hebben heel bewust gekeken naar de combinatie van functionaliteit en een goede prijs. Een strak vormgegeven fornuis met goede specificaties in een betaalbare prijsklasse.


In onze optiek kan je in een opbergruimte met een klep ook spullen plaatsen. Een de kunststof poten staan er helemaal onder, zijn bij de meeste mensen uit het zicht, en kunnen desgewenst voor een kleine 100 euro zelf door een consument vervangen worden voor roestvrijstalen poten. Door hierop te letten is het fornuis geen honderden euro's duurder geworden, want daarmee was het fornuis te duur ten opzichte van andere modellen.