Corona: Maak hier een afspraak voor bezoek aan winkel of bel 035 69 18 115 voor product advies. Wij bezorgen en installeren bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie

Smeg CG90IXT9 inductie fornuis

met 4 zones, rvs

4.45/5  (4 ingevulde reviews)

Specificaties

Breedte
90 cm breed
Aantal branders / zones
4-pits
Soort oven
Elektrische oven
Bekijk specificaties

Ervaring klant

Het fornuis doet zijn werk goed maar als je je pan op stand 8 of 9 heb staan maakt hij best veel geluid. Heb hierover contact met smeg gehad maar moest maar filmpje maken voor het geluid want (...)

Smeg fornuis inductie CG90IXT9

Bekijk reviews

Alle opties weergeven

Korte beschrijving

Lees verder

De Smeg CG90IXT9 is een vrijstaand roestvrijstalen fornuis van Smeg van 90 centimeter breed. Het fornuis is uitgerust met een zeer ruime inductiekookplaat met vier zones. Onder de kookplaat bevindt zich een zeer grote oven van wel 115 liter.

De inductiezones zijn allemaal voorzien van boosterfunctie, waarmee u tijdelijk extra vermogen kunt toevoegen aan de zones voor een krachtiger kookresultaat. De bediening van de inductiezones bevindt zich op de kookplaat bovenop door middel van touchknoppen, waardoor het fornuis een zeer strak uiterlijk behoudt.

De oven onder de kookplaat benut de volledige breedte van het fornuis, waardoor u maximale bakruimte hebt. De oven is voorzien van 7 functies, waaronder onder- en bovenwarmte, grill en Vapor Clean. Met de Vapor Clean functie kunt u de oven makkelijker schoon maken. U legt water in de ronde uitsparing onderin de oven waarna dit water tijdens de Vapor Clean functie wordt omgezet naar stoom om de oven maximaal schoon te houden.

Slim van Smeg: op 2-fase of 3-fasen aan te sluiten

Dankzij het Power Management systeem kan ook dit fornuis zowel op een 2-fase elektra (7,4 kW) als op een 3-fasen elektra (10,4 kW) worden aangesloten.

Info van fabrikant

Smeg fornuis CG90IXT9
Vrijstaand fornuis 90 cm
v.v. inductie kookplaat
Roestvrijstaal
Energieklasse A


Kookplaat:
- 4 inductie kookzones met boosterfunctie
- Linksvoor: Ø 210 mm, 2,30 kW/ 3,00 kW
- Linksachter: Ø 180 mm, 1,30 kW/ 1,40 kW
- Rechtsvoor: Ø 210 mm, 2,30 kW/ 3,00 kW
- Rechtsachter: Ø 180 mm, 1,30 kW/ 1,40 kW
- Restwarmteindicatie
- Kinderbeveiliging
- Automatische herkenning panafmeting
- Systeem tegen oververhitting/overkoken

Oven (multifunctioneel):
- 7 functies
- Timer met automatische in- en uitschakeling
- Akoestisch alarm einde kooktijd
- Temperatuur instelbaar van 50° - 260°C
- 5 kookniveaus
- Mantelkoeling
- Uitneembare ovendeur, drievoudig glas
- Ever Clean emaille
- Netto inhoud: 115 liter
- Grill element: 2,90 kW
- Totale aansluitwaarde: 10,6 kW

INCLUSIEF:
- 1 ovenrooster
- 1 bakplaat (40 mm)


Bijpassende accessoires:

GRIDDLE | Gietijzeren grillplaat, geschikt voor inductie
KITH95 | Verhogingsset (5 cm)
KIT90X9-1 | Wandpaneel RVS (90x69 cm)

Specificaties

Breedte
90 cm breed
Aantal branders / zones
4-pits
Soort oven
Elektrische oven
Merk
Smeg
Soort
fornuis
Kleur
Rvs
Fornuis in hoogte verstelbaar
Soort kookgedeelte
Inductie
Energieklasse
Energieklasse A
Inhoud
115 liter
Mag strak tussen 2 kasten geplaatst worden
Aansluitwaarde elektra (kW)
7,40
Gebruik buiten Nederland
Aangezien dit inductie fornuis volledig elektrisch is, kan en mag dit fornuis zowel in Nederland, Belgie als elders in het buitenland geplaatst en gebruikt worden. Let echter wel op de benodigde aansluitwaarde i.v.m. de elektrische aansluiting.
Installatie
De elektra dient op een speciale perilex stopcontact aangesloten te worden. Wij adviseren u dit door een erkende installateur uit te laten voeren. Let hierbij op de benodigde aansluitwaarde i.v.m. de aanwezige elektrische voorzieningen in uw meterkast.

Garantie

Op een SMEG fornuis inductie CG90IXT9 ontvangt u 2 jaar garantie. Deze garantie heeft in de eerste twee jaar betrekking op het volledige pakket dus voorrijkosten, arbeidsloon en eventueel te gebruiken onderdelen.

Wat valt er niet onder deze garantie?
Storingen voortkomend uit gebruikersfouten en kunststof onderdelen vallen niet onder de garantie.

Wat te doen bij een storing?
Als u een storing heeft kunt u het beste contact met ons opnemen per mail info@deschouwwitgoed.nl of telefonisch op nummer (035) 69 18115. Aangezien De Schouw Witgoed beschikt over een eigen service dienst hebben wij de nodige ervaring en zullen wij dan ook allereerst proberen u - indien mogelijk - telefonisch te helpen. Mocht dit niet lukken dan zullen wij contact opnemen met de service dienst van SMEG Nederland en uw storing bespreken. U zult vervolgens gebeld worden voor het maken van een afspraak voor bezoek van de monteur. Of - indien de storing eenvoudig zelf te verhelpen is - zult u gebeld worden om uit te leggen welke stappen u zelf kunt ondernemen.

Contactgegevens SMEG service dienst:
Desgewenst kunt u ook zelf rechtstreeks contact opnemen met SMEG Nederland. Per telefoon op (020) 44 90 120 en kiest u vervolgens in het menu optie 3 of per mail service@smeg.nl.

Optioneel: 5 jaar garantie bij aankoop van 4 of meer SMEG inbouw apparaten
Bij aankoop van 4 of meer Smeg apparaten (m.u.v. outlet producten,kranen, spoelbakken en accessoires) in één aankoop biedt Smeg u een gratis verlenging van de garantieperiode van 2 naar 5 jaar. Een fornuis geldt hierbij voor 2 apparaten, dus als u een fornuis set met afzuigkap uitgezocht heeft en u kiest ook voor een Smeg inbouw vaatwasser dan ontvangt u al 5 jaar garantie ! In deze verlenging zijn onderdelen, arbeidsloon en voorrijkosten inbegrepen. Na het tweede jaar worden bij een reparatiebezoek uitsluitend de op dat moment geldende administratiekosten in rekening gebracht.

U kunt van deze garantie gebruik maken, mits u (zelf) de apparatuur binnen één maand na factuurdatum, registreert door middel van onderstaand garantie formulier: SMEG 5 jaar garantieformulier

Reviews (4)

Loading...
Wacht a.u.b...

Sorteer op wijzig sorteer volgorde

4 review(s)

per pagina
Prijs / kwaliteit
Design / vorm
Gebruiksgemak
Prestaties

best tevreden

Het fornuis doet zijn werk goed maar als je je pan op stand 8 of 9 heb staan maakt hij best veel geluid. Heb hierover contact met smeg gehad maar moest maar filmpje maken voor het geluid want als ze langs moesten komen en het was niks dan moest ik ze betalen ( had het fornuis net een paar dagen dus volgens mij garantie?) volgens smeg zou het wel kunnen zijn dat dat geluid komt omdat de pan contact maakt met de inductie dat dat normaal is. Dus maar zo gelaten maar blijf het een vreemd verhaal vinden

Beoordeeld door op 7 april 2020

Prijs / kwaliteit
Design / vorm
Gebruiksgemak
Prestaties

Super tevreden !

9

Beoordeeld door op 1 december 2020

Prijs / kwaliteit
Design / vorm
Gebruiksgemak
Prestaties

Werkt uitstekend.

Een prachtig fornuis!!

Beoordeeld door op 3 december 2020

Prijs / kwaliteit
Design / vorm
Gebruiksgemak
Prestaties

Goed product, voor een goede prijs, toppie!!!

Service en kwalieit, top!!!

Beoordeeld door op 13 februari 2021

Bijpassende producten

Vink producten aan om mee te bestellen.Alternatieven

Best verkocht in klasse

Ander merk of kleur

Huidig product

Voor meer

Luxere Smeg

Maattekening


Tip: Klik op maattekening voor vergroting

Vragen

Vraag:
Smeg CG90IXT9. Ik heb een vraag over dit fornuis. Voordat ik het fornuis bestel, wil ik graag zeker weten of het inderdaad zo is dat het toestel ook alleen op 2-fase elektra (7,4 kW) kan worden aangesloten. Als dat zo is
gaat dat dan niet ten koste van de gebruiksmogelijkheden? Bijj voorbaat dank voor het antwoord. Vriendelijke groet Cees Maissan.

Antwoord:

Ja zeker, dit is mogelijk. Speciaal daarvoor is dit fornuis ontwikkelt. Smeg speelt hier in op de situatie die in veel keukens in Nederland aanwezig is, namelijk een 2-fasen aansluiting.


M.b.t. uw vraag over de gebruiksmogelijkheden:

U kunt de oven gebruiken met daarbij 2 zones op vol vermogen. Op het moment dat u de 3e zone ingeschakeld zal het Power Management Systeem elektronisch het vermogen van de zones terugbrengen zodat deze binnen de aanwezige 7,4 kW blijft. In de praktijk blijkt dit echter bijna nooit een probleem. Want als u aardappels, pasta, groente e.d. aan de kook is zet u het vermogen toch lager. Dus wanneer heeft u nu echt de oven aanstaan en daarbij 3 zones op vol vermogen nodig?
Vraag:
Heeft het fornuis een bergruimte onder de oven?

Antwoord:

Zojuist even voor u naar de winkel gelopen en daar het fornuis bekeken. Dit model van Smeg beschikt NIET over een opbergruimte onder de oven.
Stel uw eigen vraag

Bekijk in winkel

Wij hebben deze Smeg CG90IXT9 in onze winkel staan !
Maak ivm corona regels een afspraak en kom langs om een beter beeld te krijgen van dit fornuis.

Nieuwe Brink 20 te Bussum

Maandag08.00 uur - 18.00 uur
Dinsdag08.00 uur - 18.00 uur
Woensdag08.00 uur - 18.00 uur
Donderdag08.00 uur - 18.00 uur
Vrijdag08.00 uur - 18.00 uur
Zaterdag08.30 uur - 17.00 uur
ZondagGesloten
Winkel De Schouw Witgoed in Bussum

Overtuigd?

Fornuis wordt netjes binnen bezorgd

Wij dit fornuis ook bij ingepakte bestelling voor u binnen brengen? Veel bedrijven bezorgen dit fornuis buiten op de stoep...

Betaalopties zoals pin, contant, creditcard, iDeal, Bancontact etc