Inductiefornuis

Een inductiefornuis wordt steeds meer verkocht. Zeker sinds de gaskraan in Groningen teruggedraaid is, is de verschuiving van koken op gas naar koken op inductiefornuizen ingezet. Deze wijze van koken biedt echter ook voordelen: het comfort van het eenvoudig schoonmaken, de veiligheid en het feit dat in steeds meer nieuwbouwhuizen op elektra gekookt dient te worden ligt hieraan ten grondslag.

Steeds groter aanbod inductiefornuizen
Koken op een inductiefornuis heeft daardoor een steeds bredere invulling gekregen. Naast de standaard 60 cm. brede uitvoeringen zijn er ook inductiefornuizen van 90 cm. en breder leverbaar. Deze kunnen desgewenst uitgevoerd worden met enkele of dubbele oven, diverse designs en diverse mogelijkheden voor het inductie kookvlak. Kortom, voor iedere keuken en consument een passende invulling.

Meerfasen aansluiting
Belangrijk bij de aanschaf van een nieuwe inductiefornuis is de elektra aansluiting. Dit type fornuizen heeft een meerfasen aansluiting nodig. Zeker bij de 90 cm. brede inductie fornuizen is vaak een 3-fasen aansluiting - soms zelfs met een nog zwaardere hoofdzekering - nodig. Het is belangrijk u vooraf hierin goed te verdiepen en u te laten adviseren door een erkend installateur.

1-36 of 395