Avitana, de beste oplossing voor luchtzuivering

Artikel geplaatst op: 03-01-2020 | update datum: 05-10-2022
In de meeste woningen in Nederland is de afzuigkap aangesloten op een afvoer naar buiten, via een dak- of muurdoorvoer. De lucht wordt door de afzuigkap aangezogen en via het kanaal vervolgens naar buiten toe weggeblazen. Dit betekent veel lawaai en een hoog energieverbruik. Een tijdens de koude winter maanden wordt de warme lucht uit uw keuken weggezogen, waardoor u meer dient te stoken.

Koken is genot, maar hoe zit het met de geuren en vet die geproduceerd worden tijdens het koken?


Wat zijn de mogelijkheden voor plaatsing van een afzuigkap in een keuken?Wat zijn de mogelijkheden voor plaatsing van een afzuigkap in een keuken?


Alternatief is het gebruik van een actieve koolstoffilter. Met een recirculatie afzuigkap wordt de lucht namelijk aangezogen, door het metaalfilter gereinigd van vet en vervolgens door het koolstoffilter ontdaan van kooklucht. Helaas werkt deze techniek niet erg effectief en komt het meer neer op het verminderen dan het wegnemen. Daarbij zorgt het jaarlijks of zelfs meerdere keren per jaar vervangen van de koolstoffilters tot een hoge kostenpost. Deze methode heeft dus wel voordelen, maar zorgt helaas niet voor het gewenste effect en is duur in onderhoud.

Uitleg van de werking van het plasmafilter. In verschillende fasen is te zien hoe vet, kooklucht, bacterien e.d. verwijderd wordenUitleg van de werking van het plasmafilter. In verschillende fasen is te zien hoe vet, kooklucht, bacterien e.d. verwijderd worden


De oplossing: Avitana plasmafilter

Door de komst van nieuwe technieken – afkomstig uit de professionele kookwereld – zijn er nu veel betere oplossingen om met een hoog rendement af te zuigen en kooklucht te verwerken, zonder dat daarbij onnodig warme lucht naar buiten toe afgezogen wordt. En zonder dat jaarlijks hoge kosten voor het vervangen van filters gemaakt moeten worden. De Avitana RONDO plasmafilter is een zeer effectieve methode voor luchtzuivering. Geen filtering, geen mechanische geurvangst, maar een fysieke luchttransformatie van vervuilde kooklucht naar schone frisse lucht. Een ontwikkeling afkomstig uit Duitsland welke tevens bacterien, virussen, allergien e.d. tegen gaat. Het plasmafilter is eenvoudig te plaatsen en heeft een verwachte levensduur van 15 jaar.

Foto van de Avitana RONDO. Het plasmafilter is eenvoudig te plaatsen en klein in afmetingFoto van de Avitana RONDO. Het plasmafilter is eenvoudig te plaatsen en klein in afmeting


De voordelen op een rij

Omdat dit RONDO plasmafilter zowel bij plaatsing van nieuwe afzuigkappen, als ook bij gebruik in reeds bestaande afzuigkappen geplaatst kan worden, onderstaand nog even de belangrijkste voordelen op een rij:

- Past in bijna elke bestaande en nieuwe afzuigkap
- Eenvoudig te installeren (plug en play)
- Vermindert geurtjes, verontreiniging, rook, virussen, bacteriën en allergenen. Effectief tot 99% !
- Geen onderhoud en lange levensduur van 15 jaar. Alleen na het koken regelmatig gedurende 10 minuten de afzuigkap laten nadraaien
- Laag energieverbruik (slechts 3,65 kW per jaar, dat komt neer op 1 euro voor een heel jaar gebruik)
- Brengt de prestaties van elke afzuigkap omhoog. Of het nu om een afzuigkap met afvoer naar buiten of koolstoffilters gaat, gebruik van Avitana plasmafilter zorgt voor een veel betere verwerking van de kooklucht.
- Een betaalbare prijs. Het goedkoopste plasmafilter in juni 2017 zat op 749,- euro, nu komt Avitana met een filter van slechts 499,- euro !

22 artikel(en)