MIELE wasmachine storingen en foutcodes

Artikel geplaatst op: 13-03-2023 | update datum: 13-03-2023
Miele wasmachine storingen en foutcodes
U heeft een MIELE wasmachine die een foutcode geeft? In deze blog hebben we alle foutcodes voor MIELE wasmachines op een rijtje gezet, zodat u snel kunt zien wat de foutmelding betekent en wat je eraan kunt doen.

Of u nu een professional bent of gewoon op zoek bent naar wat hulp bij het oplossen van problemen, deze gids zal u helpen om uw MIELE wasmachine weer aan de praat te krijgen.

Overzicht:

Wasmachines met meer dan 5500 draaiuren adviseren wij te vervangen. Bekijk direct ons Aanbod Miele wasmachines.
Foutcodes MIELE wasmachines

FoutcodeProbleemOplossing
Miele foutcode F16OverdoseringScrol naar beneden voor meer uitleg
Miele foutcode F50MotorstoringOnze monteur inschakelen
Miele foutcode F53Storing in de snelheidssensor van de wasmachineOnze monteur inschakelen
Miele foutcode F63Er is teveel schuim geconstateerdOnze monteur inschakelen
Miele foutcode F22 / F220Watertoevoer geblokkeerd / te weinig water in machineControleer de watertoevoer van de machine
Miele foutcode F20Problemen met de watertoevoer of warmteregelingControleer de watertoevoer van de machine
Miele foutcode WatertoevoerWatertoevoer geblokkeerd / te weinig warm waterEr is sprake van een lekkage. Controleer de verschillende connectie punten
Miele foutcode F138 / WaterproofWaterproof Systeem in ingeschakeldOnze monteur inschakelen
Miele foutcode waterafvoerProblemen met wateruitlaatOnze monteur inschakelen
Miele foutcode invoerenMachine is vergrendeld voor derdenOnze monteur inschakelen
Monteur van De Schouw laten komen?

Neem contact met ons op om een afspraak met een monteur te maken. Wij rijden uitsluitend in Bussum, Hilversum, Naarden, Naarden-vesting, Muiden, Huizen, Muiderberg, Weesp, Loosdrecht, Amsterdam, Utrecht.


Hoe kan ik mijn wasmachine zelf repareren?

Er zijn een aantal 'kleine' storingen die ervoor zorgen dat u wasmachine niet functioneert. Deze kleine storingen zijn vaak zelf te verhelpen en besparen u dus de kosten van de monteur en het ongemak van het niet kunnen wassen. Wij hebben deze kleine storingen voor u op een rij gezet zodat u deze zelf kunt nagaan en uitvoeren als ze voor u van toepassing zijn.


Pomp filter van Miele wasmachine schoonmaken

Hoe reinig ik mijn filter/pomp van mijn MIELE wasmachine?

1. Schakel de wasmachine uit: Haal de stekker van de machine uit het stopcontact of schakel de wasmachine uit via de aan/uit-knop.

2. Zoek het filter: Het filter bevindt zich meestal aan de voorkant van de wasmachine, onderaan de plint. Het kan zijn dat u de plint moet verwijderen om bij het filter te komen. Dit kan door op de vergrendeling te drukken en de plint naar u toe te trekken.

3. Plaats een kom: Plaats een kom of bakje onder het filter om het water op te vangen dat eruit komt. Haal vervolgens het aftap slangetje los en laat deze in de kom leeglopen.

4. Maak het filter los: Draai het filter los door het naar links te draaien. Houd het filter vast terwijl u het losdraait, zodat het water niet over de vloer stroomt.

5. Maak het filter schoon: Maak het filter grondig schoon onder de kraan. Gebruik een borstel of tandenborstel om het vuil en eventuele haren te verwijderen.

6. Plaats het filter terug: Plaats het filter terug in de wasmachine door het naar rechts te draaien tot het vastklikt.

7. Zet de plint terug: Plaats de plint terug op zijn plaats en druk hem stevig aan totdat hij vastklikt.

8. Zet de wasmachine weer aan: Sluit de stekker aan en schakel de wasmachine weer in.


Het is raadzaam om het filter regelmatig schoon te maken, bijvoorbeeld één keer per half jaar, om de levensduur van uw wasmachine te verlengen en eventuele problemen te voorkomen.
Hoe komt het dat mijn wasmachine stinkt?

Een stinkende wasmachine wordt meestal veroorzaakt door vetluis. Vetluis ontstaat doordat vuil- en zeepresten zich opstapelen in de machine. Als je wasmachine een dag of 3 niet gebruikt wordt, gaat deze laag schimmelen. Dit verspreidt vaak een zure, muffe geur. Bij een was op een hogere temperatuur laat een deel van de laag los en verspreidt zich door het wasgoed. Hierdoor kunnen ook zwarte/grijze strepen op je wasgoed zelf ontstaan.

Tip! Haal eens een doek door het manchet, bekijk de zeeplade en/of haal het pluizenfilter er eens uit. Zie je een grijs/zwarte aanslag? Dan heb je last van vetluis, te herkennen als een ‘vettig’ laagje.Vetluis kan ontstaan door:
- te vaak wassen op lage temperaturen (lager dan 60 graden);
- over- of onderdosering van je wasmiddel (niet het juiste doseeradvies opvolgen);
- gebruik van alleen vloeibaar wasmiddel;
- te vaak korte programma’s te draaien;
- je wasmachine niet op tijd te reinigen.

Miele wasmachine stinkt - Hoe komt het dat mijn wasmachine stinkt?

Hoe krijg ik nare luchtjes uit mijn wasmachine?


1. Maak de wasmachine leeg: Haal alle kledingstukken en andere items uit de wasmachine.

2. Maak de rubberen ring rondom de deur schoon: Veeg de rubberen ring rondom de deur schoon met een vochtige doek om eventueel vuil en schimmel te verwijderen.

3. Maak de zeepbak en het filter schoon: Verwijder de zeepbak en het filter en maak deze grondig schoon met warm water en een sopje. Dit zal helpen om eventuele achtergebleven zeepresten en vuil te verwijderen.

4. Voer een hete was uit: voer een hete was uit zonder kleding en met een kopje azijn in de wasmachine. Dit zal helpen om de nare geuren te neutraliseren.

5. Voer een tweede hete was uit: voer nog een hete was uit zonder kleding en met een kopje soda in de wasmachine. Dit zal helpen om eventuele bacteriën en schimmels te doden.

6. Maak de buitenkant van de wasmachine schoon: maak de buitenkant van de wasmachine schoon met een vochtige doek en wat zeep om eventuele vuil en stof te verwijderen.

7. Laat de deur open staan: laat de deur van de wasmachine open staan om de binnenkant van de wasmachine te laten luchten. Dit helpt om vocht te verminderen en de groei van bacteriën en schimmels te verminderen.

Als deze stappen niet helpen om de nare geuren volledig te verwijderen, is het mogelijk dat er een probleem is met de afvoer of de leidingen van de wasmachine. In dat geval is het verstandig om een professionele reparateur in te schakelen.
Miele foutcode F16: overdosering

Als je te veel wasmiddel gebruikt, kan de hoeveelheid water in de trommel onvoldoende zijn om het wasmiddel goed te mengen. Dit kan resulteren in klontvorming van het wasmiddel en vuil in de machine, wat kan leiden tot een onaangename geur. Overdosering kan dus leiden tot stinkend wasgoed.Foutcodes van andere merken

Heeft u een wasmachine van een ander merk? Voor de volgende merken hebben we de foutcodes op een rijtje gezet voor je: AEG, BOSCH of Siemens27 artikel(en)