Motorloze afzuigkap

Een motorloze afzuigkap wordt geplaatst in combinatie met een mechanisch ventilatie systeem. Appartementen zijn hier veelvuldig mee uitgevoerd, maar ook steeds meer gerenoveerde en nieuwbouw woningen worden uitgevoerd met een centraal afzuigsysteem. Dit centrale afzuigsysteem is eigenlijk een grote afzuigbox welke zorgt voor de aanzuiging van lucht. Deze lucht wordt weggeblazen in bijvoorbeeld de badkamer en de wc, maar dus ook in de keuken. Omdat dit systeem dus al een afzuiging heeft, mag er niet nog een motor op aangesloten worden. Vandaar de motorloze afzuigkap.

Motorloze afzuigkap i.c.m. externe motor
Naast mechanische ventilatie kan een motorloze afzuigkap ook gebruikt worden in combinatie met een externe afzuigmotor. Deze externe motor wordt dan elders in huis geplaatst. In de keuken wordt dan de motorloze afzuigkap geplaatst. Voordeel van dit systeem is dan geluid van de motor niet in de keuken maar elders geplaatst is.

Een geschikt afzuigkap welke hiervoor geschikt is en toch zorgt een voor een goed afzuigresultaat is dan ook zeer belangrijk.

6 artikel(en)