Steel fornuizen sterk verbeterd

Artikel geplaatst op: 16-11-2022 | update datum: 03-01-2023
STEEL Ascot, Genesi en Enfasi serie geheel vernieuwd
Ontdek de verbeteringen en ontwikkelingen van de geheel vernieuwde serie fornuizen van Steel. Naast het nieuwe design op de Genesi serie zijn er diverse features toegevoegd (TFT scherm, kernthermometer, innvent technologie etc) en zijn specificaties nog verder verbeterd. Zo zijn de ovens tot 315 graden(!) instelbaar, beschikken de ovens over soft-close deuren etc.

Kortom zeer praktische verbeteringen waar we u graag meer over vertellen. In onderstaand artikel vindt u per feature de uitleg en de werking. Tot slot is het belangrijk om te weten dat de nieuwe features niet op alle fornuizen zitten.Stappenplan:De inductie techniek op de Steel fornuizen is zeer snel en beschikt over handige functies.

Inductie kooktechniek op de Steel fornuizen

Bij de nieuwe Steel-inductiekookplaten past het actieve kookoppervlak zich aan de pannen aan die u erop plaatst. Naast de traditionele cirkelvormige zones heeft Steel een rechthoekige Flexzone toegevoegd, waarop u meerdere pannen tegelijk kunt neerzetten. Met de bedieningsknoppen aan de voorzijde van het fornuis, kunt u het gehele kookoppervlak bedienen.

Met inductie gaat koken sneller, omdat de pan sneller warm wordt.
Elektromagnetische activiteit in de kookplaat veroorzaakt elektromagnetische activiteit in de pan en de pan zelf warmt op. De pan is de bron van de warmte. Omdat er minder stappen nodig zijn om de pannen te verwarmen, wordt de warmte sneller overgebracht naar het gerecht (gemiddeld 25% tot 50% sneller).Ontdek de voordelen van de combi-stoomoven in de Steel fornuizen

Combi-stoomoven standaard bij de Ascot en Genesi serie

Combi-stoomovens - al langere tijd gangbaar in professionele keukens - maken het koken nog makkelijker: de stoomgenerator houdt de luchtvochtigheid in de oven constant 100% verzadigd, zodat de gerechten hun vocht vasthouden en hun smaak en voedingseigenschappen niet verliezen.

De combi-stoomovens zijn zeer compleet uitgerust met onder andere professionele ovenroosters, geëmailleerde ovenplaat, ovenplaat van rvs, telescopische geleiders, onderzetrooster voor braden, sonde voor tot in de kern garen van het voedsel, elektrisch braadspit en verwijderbare zijpanelen die in de vaatwasser kunnen worden gereinigd. Dit standaardpakket kunt u naar behoefte uitbreiden met accessoires als een stoomgrill, een pizzasteen met roestvrijstalen frame of een pizzaschep. De soft-close scharnieren voor het openen en sluiten van de ovendeuren, het anti kantelsysteem en de driedubbele ruiten van veiligheidsglas voldoen aan de hoogste veiligheidseisen voor hun toepassing.


Verbeterde reiniging van de stoomoven
De afdekkap van de stoomgenerator en ook de geleiders, de zijpanelen en het achterpaneel van de oven zelf kunnen eenvoudig worden verwijderd en teruggeplaatst om ze in de vaatwasser te reinigen. Het is echter ook mogelijk de stoomgenerator na het koken nog enkele minuten te laten nastomen om eventuele aanslag eenvoudig met een schoonmaaksponsje te kunnen wegnemen. Kiezen voor een combi-stoomoven betekent dat u kunt blijven koken zoals u gewend bent, maar dan met betere resultaten!Het vernieuwde TFT display is intuïtief bedienbaar en is zeer nauwkeurig in te regelen.

Nieuwe TFT display

Met het nieuwe bedieningsdisplay van onze Genesi-, Ascot- en Enfasi-fornuizen kunt u de oventemperatuur, starttijd en bereidingstijd exact instellen. En dankzij de Eco-modus kunt u het energieverbruik - dat eveneens instelbaar is - beperken. Daarnaast hebt u de beschikking over een reeks automatische programma’s die u als een soort sous-chef helpen bij het perfect bereiden van uw gerechten.De verbeterde verlichting in de oven is zeer praktisch in dagelijks gebruik

Verbeterde verlichting in de oven

De extra sterke verlichting zorgt voor een perfect zicht op de binnenzijde van de oven, ook bij gesloten deur. Dit maakt het mogelijk de bak- of braadvoortgang te controleren zonder de ovendeur te hoeven openen, waardoor er geen warmte – en dus ook geen energie – verloren gaat en bijvoorbeeld het rijsproces wordt vertraagd.Dankzij de twee tegengesteld draaiende ventilatoren zijn de prestaties van de oven sterk verbeterd.

Innvent-techniek

Het gepatenteerde Innvent-systeem met dubbele tegengesteld draaiende ventilators verdeelt de warmte gelijkmatig over de hele ovenruimte. Niet alleen verticaal over meerdere niveaus maar ook horizontaal op elk niveau, voor een onberispelijk uniform kookresultaat. De ovendeur kan voor de volledige duur van het bereiden van de gerechten gesloten blijven, omdat de pan niet meer halverwege de bereiding hoeft te worden gedraaid.

1-36 of 82