De kwaliteit van Steel fornuizen

Artikel geplaatst op: 08-01-2022
Een merk welke je bij het uitzoeken van een nieuwe keuken niet over het hoofd mag zien. Steel heeft zich in de loop der jaren namelijk jaar op jaar weer bewezen in de kwaliteit, functionaliteit en snelheid. Maar wat is Steel nou eigenlijk en waarom zou je nou juist voor een Steel fornuis kiezen?

Steel Cucine


Steel is begonnen door Angelo Po in 1922. Destijds is er een fabriek gebouwd in het dorpje Carpi in Italië waar de producten voor Steel geproduceerd zouden gaan worden. Angelo begon met het maken van kachels welke specifiek gericht waren op de professionele industrie (waaronder Horeca). Veel grote hotels, restaurants en andere horecagelegenheden kookten op de producten van Steel. Echter in de jaren ‘90 wilde de opvolger een iets andere weg inslaan. Ze wilden niet alleen kwalitatief goede producten maken, ze wilden ze ook mooi maken. Je zag steeds meer open keukens in chique restaurants en Steel speelde hier goed op in.

Pas later werd Steel steeds meer gekozen door de consumenten, deze wilden een kwalitatief goed apparaat in huis welke ook mooi diende te zijn. Hier speelt Steel perfect op in.Meer weten over:

Wat maakt de kwaliteit zo hoog van Steel? De oven in een Steel fornuis De kookplaat en cooktops van Steel Steel fornuizen

Kwaliteit van Steel?

Wat maakt de kwaliteit van Steel zo goed?

De producten van Steel worden door een van de medewerkers van Steel in hun fabriek gemaakt. Elk product wordt met de hand in elkaar gezet en gecontroleerd door een collega. Op het apparaat staat op de achterkant een nummer van de corresponderende medewerker die het apparaat in elkaar gezet heeft.

Steel heeft het gehele productieproces in eigen beheer in hun fabriek in Italië. Door de jarenlange ervaring en continue de techniek verder te ontwikkelen, weet Steel de kwaliteit erg hoog te behouden.De oven in een Steel fornuis

De oven in een Steel fornuis

Bij het gebruik van een fornuis of oven van het merk Steel zal direct opvallen dat de oven bijzonder stil is, ik moest meermaals checken of de oven aan stond. Naast dat het geluid erg laag is, is de oven snel op temperatuur. Binnen 10 minuten op 180 graden! Ook met kinderen zijn de ovens erg fijn door de geventileerde oven deuren. Door de lucht die door de ovendeuren circuleert blijft het glas op een erg lage temperatuur en hoef je nooit bang te zijn dat iemand zijn vingers eraan brand.De kookplaat en cooktops van Steel

De kookplaat en cooktops van Steel

Steel produceert naast de fornuizen en ovens, kookplaten. De kookplaten van Steel zijn echter niet zoals de gemiddelde inbouw kookplaat. Steel vind het belangrijk dat hun producten karakter hebben, uniek zijn in hun soort en een toegevoegde waarde bieden. Dat is bijvoorbeeld te herkennen aan de knopbediening die Steel biedt, in plaats van de tiptoetsbediening. Een groot voordeel hiervan is dat alle inductiekookplaten van Steel 13 verschillende standen hebben waarvan 3 standen niet vermogen ingestelde standen zijn maar temperatuur ingestelde standen namelijk: 42, 72 en 92 graden. Door deze temperatuurstanden kan je perfect chocola smelten of slow cooken!

Tevens is de inductiekookplaat ook het enige onderdeel wat de Italianen niet in Italië laten ontwikkelen. Wegens de grote kennis die hiervoor nodig is laten de Italianen deze componenten in Duitsland bouwen. Deze producent heeft de inductieplaat zo ver weten te ontwikkelen dat de componenten nooit hoeven in te houden wegens de warmte of dat de pan alleen in het midden warm wordt.

Naast dat de inbouw kookplaten voor binnen geschikt zijn, bieden ze ook de kookplaten voor buiten aan in eenzelfde jasje! Deze heb je in de Genesi, Ascot en Enfasi lijn.Steel fornuizen

Steel fornuizen

Waar alle losse onderdelen samenkomen is in de prachtige fornuizen van Steel die tevens perfect in de keuken kan worden ingebouwd! Waar veel fornuizen ventilatieroosters hebben achter de kookplaat gaat dit bij Steel via de ovendeur en hoef je hier dus niet op te letten met het vet.

Tevens zijn de Steel fornuizen perfect op elkaar afgestemd, van handgrepen, knoppen tot sierlijsten. Daarom passen ze perfect in de handgemaakte keuken of juist in de Ikea keuken als pronkstuk! Kortom in elke situatie is een Steel fornuis een perfecte keus!

Bekijk Steel fornuizen


1-36 of 83