Voorzorgsmaatregelen ivm Corona: Onze webshop en winkel zijn open. Wij bezorgen ook nog steeds thuis. Voor u en onze veiligheid: bezoek winkel op afspraak en bezorging en reparatie

Vragen over plaatsing of gebruik van wasmachines

Artikel geplaatst op: 28-04-2016
Bepaalde vragen over wasmachines komen maar weinig voor, maar kunnen ook zeker andere van nut zijn. Vandaar in deze rubriek: op zoek naar de antwoorden. Wij ontvingen deze vraag vandaag van een klant. Mocht u zelf specifieke vragen hebben, dan gaan wij graag voor u op zoek naar het antwoord.

Specifieke vragen over plaatsing of gebruik van een wasmachineSpecifieke vragen over plaatsing of gebruik van een wasmachine


Wasmachine plaatsen op een schip / woonboot

Ik wil een wasmachine plaatsen op mijn schip, alleen heb ik daar geen vaste water aanslutiing. Deze hoop ik op een later moment te krijgen. Op dit moment maak ik gebruik van een groot waterreservoir welke op hoogte gemonteerd is. De druk is hierbij ongeveer 1 bar. Is dit voldoende voor een wasmachine? En welke problemen kan dit geven?

Aangezien deze klant de voorkeur had voor een Asko wasmachine hebben we deze vraag ingediend bij de technische dient van Asko. Eén van de monteurs kwam hierop terug met de volgende reactie: "Op zich zou de wasmachine gewoon kunnen werken. Wel kunnen de spoelresultaten minder zijn. Een wasmachine beschikt namelijk over een klep welke gedurende een bepaalde tijd open gaat. Tijdens dit moment stroomt er een bepaalde hoeveelheid water binnen. Hoe lager de waterdruk, hoe minder water er in die periode binnenstroomt.

Tijdens het wassen zal dit geen probleem opleveren. Een wasmachine beschikt over een pressostaat welke de druk van het water meet. Indien er tijdens het wassen te weinig water is, zal er simpelweg opnieuw een waterinname moment plaatsvinden.

Tijdens het spoelen is dit echter anders. De klep zal gedurende vijf minuten open gaan en met dit water het spoelen uitvoeren. Indien er dus minder water naar binnen komt zal dit resultaat ook minder zijn.

Bovenstaand verhaal komt van de technische dienst van Asko maar zal in grote lijnen voor de meeste wasmachines gelden. Voor de zekerheid adviseren wij u dit bij het desbetreffende merk na te vragen, zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Heeft u zelf een specifieke vraag?

Stuur een mail naar info@deschouwwitgoed.nl en wij gaat het voor u uitzoeken !

1-16 of 97


Wasmachine - gerelateerde berichten:

Voordelen Samsung QuickDrive wasmachines uitgelegdWerking stoomprogramma bij Samsung QuickDrive wasmachines?Samsung QuickDrive wasmachines8 unieke kenmerken van Miele wasmachinesSingleWash van Miele, de wasmachine voor dat ene shirt of blousjeWelke Miele wasmachine past nu echt bij uw situatie?