Perfect conserveren met de V-Zug vacuümlade

Artikel geplaatst op: 11-09-2016
Met de nieuwe vacuümlade van V-Zug is de keuken van ambitieuze hobbykoks compleet. Het apparaat vervult twee functies: levensmiddelen kunnen in vacuümverzegelde zakjes enerzijds behoedzaam worden geconserveerd en anderzijds professioneel voor sous-vide-bereiding worden voorbereid. Ideaal voor iedereen die graag experimenteert en thuis graag van verfijnde gerechten geniet.

Conserveren als een professional: de nieuwe vacuümlade van V-ZUG
Conserveren als een professional: de nieuwe vacuümlade van V-ZUG


De tijd dat men nog de overblijvende grillsteaks met een tafelapparaat verzegelde en tot het volgende feestje in de diepvries bewaarde, is voorbij. Vandaag de dag vacumeert men de ribeye met olijfolie, kruiden en specerijen, gaart men hem in de combi-stoomoven sous-vide op de perfecte kerntemperatuur, en braadt men hem tenslotte à la minute op de grill krokant aan de buitenkant. Met de nieuwe vacuümlade biedt V-ZUG hiervoor het ideale werktuig: het gaat om een kamervacuümapparaat – dit betekent dat niet alleen de inhoud van het zakje wordt gevacumeerd, maar het hele gebied errond. Zo kan zelfs vloeibaar voedsel luchtdicht worden verpakt. De hoogwaardige vacuümlade is eenvoudig in het gebruik en optisch perfect afgestemd op de combistoomoven van V-ZUG.


Vacumeren met de nieuwe V-Zug lade


Vacumeren om te bewaren

Het vacumeren van voedsel is ideaal voor het bewaren ervan in de koelkast of diepvries. Want in vergelijking met andere conserveringsmethoden zijn vacuümverpakte levensmiddelen beter en langer houdbaar – of ze nu rauw of gekookt zijn. Vers geoogst fruit uit de tuin, zelfgemaakte soepen, sauzen en chutneys kunnen zo bijvoorbeeld in afzonderlijke porties optimaal worden geconserveerd. Drie voorgedefinieerde niveaus zorgen dat het voedsel correct wordt gevacumeerd: niveau 1 voor fruit en vloeistoffen, niveau 2 voor vis en groenten, en niveau 3 voor vlees en bevroren producten.

Vacumeren voor sous-vide-bereidingen
Vacumeren voor sous-vide-bereidingen


Vacumeren voor sous-vide-bereidingen

Anderzijds worden levensmiddelen door het vacumeren voorbereid voor sous-vide garen. Sous-vide is een bereidingsmethode waarbij luchtdicht verpakt voedsel bij lage temperaturen langzaam wordt gegaard. Door het vacumeren van de ingrediënten wordt het voedsel nauw omsloten door een beschermend omhulsel – zo blijven het natuurlijke aroma, de smakelijke kleur en de textuur van het voedsel, maar ook de waardevolle bestanddelen ervan behouden. De behoedzame gaarmethode in vacuümzakjes maakt zo een unieke smaakervaring mogelijk, die met geen enkele andere bereidingsmethode te vergelijken is.

Vacuisine van V-ZUG: sous-vide voor thuis

In sterrenkeukens is de methode al jarenlang bekend, maar nu brengt V-ZUG de wereld van het sous-vide garen onder de naam Vacuisine ook naar de privékeuken. Garen in een vacuüm vereist een permanente, zeer precieze temperatuurcontrole. De moderne combi-stoomovens van V-ZUG zijn hiervoor ideaal: Bij het programma stomen hoeft alleen de correcte gaartemperatuur en -tijd te worden ingesteld – en het apparaat garandeert een uiterst nauwkeurige stoomtemperatuur tijdens het volledige gaarproces. Met de vacuümlade kunnen ook ambitieuze hobbykoks hun eigen levensmiddelen nu professioneel conserveren. En in combinatie met de V-ZUG combi-stoomoven en Vacuisine wordt de sous-videkeuken kinderspel.

Bron: V-Zug Benelux

6 artikel(en)