Perfect conserveren met de V-Zug vacuümlade

Artikel geplaatst op: 11-09-2016
Met de nieuwe vacuümlade van V-Zug is de keuken van ambitieuze hobbykoks compleet. Het apparaat vervult twee functies: levensmiddelen kunnen in vacuümverzegelde zakjes enerzijds behoedzaam worden geconserveerd en anderzijds professioneel voor sous-vide-bereiding worden voorbereid. Ideaal voor iedereen die graag experimenteert en thuis graag van verfijnde gerechten geniet.

Conserveren als een professional: de nieuwe vacuümlade van V-ZUG
Conserveren als een professional: de nieuwe vacuümlade van V-ZUG


De tijd dat men nog de overblijvende grillsteaks met een tafelapparaat verzegelde en tot het volgende feestje in de diepvries bewaarde, is voorbij. Vandaag de dag vacumeert men de ribeye met olijfolie, kruiden en specerijen, gaart men hem in de combi-stoomoven sous-vide op de perfecte kerntemperatuur, en braadt men hem tenslotte à la minute op de grill krokant aan de buitenkant. Met de nieuwe vacuümlade biedt V-ZUG hiervoor het ideale werktuig: het gaat om een kamervacuümapparaat – dit betekent dat niet alleen de inhoud van het zakje wordt gevacumeerd, maar het hele gebied errond. Zo kan zelfs vloeibaar voedsel luchtdicht worden verpakt. De hoogwaardige vacuümlade is eenvoudig in het gebruik en optisch perfect afgestemd op de combistoomoven van V-ZUG.


Vacumeren met de nieuwe V-Zug lade


Vacumeren om te bewaren

Het vacumeren van voedsel is ideaal voor het bewaren ervan in de koelkast of diepvries. Want in vergelijking met andere conserveringsmethoden zijn vacuümverpakte levensmiddelen beter en langer houdbaar – of ze nu rauw of gekookt zijn. Vers geoogst fruit uit de tuin, zelfgemaakte soepen, sauzen en chutneys kunnen zo bijvoorbeeld in afzonderlijke porties optimaal worden geconserveerd. Drie voorgedefinieerde niveaus zorgen dat het voedsel correct wordt gevacumeerd: niveau 1 voor fruit en vloeistoffen, niveau 2 voor vis en groenten, en niveau 3 voor vlees en bevroren producten.

Vacumeren voor sous-vide-bereidingen
Vacumeren voor sous-vide-bereidingen


Vacumeren voor sous-vide-bereidingen

Anderzijds worden levensmiddelen door het vacumeren voorbereid voor sous-vide garen. Sous-vide is een bereidingsmethode waarbij luchtdicht verpakt voedsel bij lage temperaturen langzaam wordt gegaard. Door het vacumeren van de ingrediënten wordt het voedsel nauw omsloten door een beschermend omhulsel – zo blijven het natuurlijke aroma, de smakelijke kleur en de textuur van het voedsel, maar ook de waardevolle bestanddelen ervan behouden. De behoedzame gaarmethode in vacuümzakjes maakt zo een unieke smaakervaring mogelijk, die met geen enkele andere bereidingsmethode te vergelijken is.

Vacuisine van V-ZUG: sous-vide voor thuis

In sterrenkeukens is de methode al jarenlang bekend, maar nu brengt V-ZUG de wereld van het sous-vide garen onder de naam Vacuisine ook naar de privékeuken. Garen in een vacuüm vereist een permanente, zeer precieze temperatuurcontrole. De moderne combi-stoomovens van V-ZUG zijn hiervoor ideaal: Bij het programma stomen hoeft alleen de correcte gaartemperatuur en -tijd te worden ingesteld – en het apparaat garandeert een uiterst nauwkeurige stoomtemperatuur tijdens het volledige gaarproces. Met de vacuümlade kunnen ook ambitieuze hobbykoks hun eigen levensmiddelen nu professioneel conserveren. En in combinatie met de V-ZUG combi-stoomoven en Vacuisine wordt de sous-videkeuken kinderspel.

Bron: V-Zug Benelux

6 artikel(en)

Nieuws berichten:

V-Zug inbouw apparaten in kleur Pearl
V-Zug inbouw apparaten in nieuwe kleur Pearl
V-Zug, de toonaangevende fabrikant van hoogwaardige keukenapparatuur, heeft onlangs een nieuwe kleur toegevoegd aan hun assortiment inbouw apparaten: Pearl. Deze verfijnde en elegante kleur voegt een vleugje stijl toe aan elke keuken....

V-Zug, de toonaangevende fabrikant van hoogwaardige keukenapparatuur, heeft onla...
Lees verder...
 De nieuwe vaatwassers van V-ZUG: ecologisch en snel
Nieuwe AdoraDish vaatwassers van V-ZUG
De vaatwassers van V-ZUG zijn gemaakt voor het moderne leven: de nieuwe AdoraDish modellen verbruiken een minimum aan energie en water met oa een ultrasnel Party-programma en een beproefde SteamFinish....

De vaatwassers van V-ZUG zijn gemaakt voor het moderne leven: de nieuwe AdoraDis...
Lees verder...
V-Zug introduceert downdraft afzuigkap
V-Zug introduceert downdraft afzuigkap
Ontdek de nieuwe V-Zug inbouw afzuigkap geschikt voor plaatsing in het aanrechtblad. Deze downdraft afzuigkap zorgt voor een ongehinderd zicht en direct afzuiging van kooklucht....

Ontdek de nieuwe V-Zug inbouw afzuigkap geschikt voor plaatsing in het aanrechtb...
Lees verder...
Nieuwe gaskookplaten van V-Zug
Nieuwe gaskookplaten van V-Zug
Ontdek de nieuwe lijn gaskookplaten van V-Zug. Onderscheidend in kwaliteit en functie....

Ontdek de nieuwe lijn gaskookplaten van V-Zug. Onderscheidend in kwaliteit en fu...
Lees verder...
V-Zug Combi-Steam MSLQ
V-Zug Combi-Steam MSLQ met magnetron-functie
De voordelen van gezond stoomkoken, maar nu ook sneller ! Met de nieuwe V-Zug combi-steam MSLQ: een combi-stoomoven met magnetron functie....

De voordelen van gezond stoomkoken, maar nu ook sneller ! Met de nieuwe V-Zug co...
Lees verder...