Flammkraft barbecue

Artikel geplaatst op: 05-04-2024 | update datum: 05-04-2024
Flammkraft, de ongeëvenaarde grill barbecure van dit moment, is opnieuw onderscheiden in haar thuisland met de "German Design Award". Een bevestiging van een uniek design, hoogwaardige kwaliteit en diverse combinatie mogelijkheden.Flammkraft barbecue

Bekroond

De internationale jury van deskundigen van de German Design Awards heeft de Flammkraft Block D onderscheiden in de categorie "Excellent Product Design". Het statement van de jury: "Een visueel verbluffende, degelijke en hoogwaardige barbecue. De combinatie van doordachte details en hoogwaardige materialen biedt een eersteklas outdoor-kookervaring in een praktische vorm. Het inbouwen van drie infraroodbranders zorgt voor hoge temperaturen in de grote kookruimte". We hadden het niet beter kunnen zeggen

Flammkraft - kwaliteit

Kwaliteit in detail

De basis voor de buitengewone kwaliteit van onze barbecue wordt gelegd door consequent hoogwaardige materialen en doordachte fabricageprocessen. Roestvrij staal wordt gecombineerd met geolied eikenhout en afgewerkt met verfijnd vakmanschap. De geborstelde oppervlakken van het metaal contrasteren met onze exclusieve diepmatte kleuren op de romp en het warme natuurlijke materiaal van het hout. De solide uitvoering tot in het kleinste detail is voor ons een zaak van overtuiging. Dit is hoe elke Flammkraft barbecue wordt wat hij is: Een uniek product, made in Germany


Flammkraft - duurzaamheid

Duurzaamheid

Flammkraft barbecues staan voor duurzaamheid, blijvend plezier in het product en een duurzame productiefilosofie. Een goed product met plezier en gedurende lange tijd gebruiken, is een bijdrage tot de bescherming van onze natuurlijke ressources. Het tijdloze design van de Flammkraft barbecues is representatief voor deze opvatting. De Flammkraft barbecues zijn Made in Germany. Dankzij een netwerk van regionale partners kunnen wij de Flammkraft-grills op het hoogste niveau en met korte lijnen ontwikkelen en produceren.


Uniek ontwerp

Het ontwerp van de Flammkraft-grill is baanbrekend. Dat geldt niet alleen voor het bijzondere uiterlijk, maar ook voor de slimme oplossingen binnenin. De gasfles verdwijnt bij de Flammkraft-grills in de onderkast en blijft zo onzichtbaar. Voor het opbergen van accessoires in de onderkast zijn er geschikte houders, stevige planken en bij Block D een robuuste opbergkist met deksel beschikbaar. De geïntegreerde grote opvangschaal voor braadsappen kan gemakkelijk worden verwijderd en gereinigd.

Flammkraft - vermogen

Vermogen

In de Flammkraft barbecues worden uiterst efficiënte infraroodbranders gebruikt. Deze keramische elementen op gas leveren hun volle vermogen binnen een zeer korte tijd. Tegelijkertijd kunnen zij perfect worden gedoseerd en bestrijken zij een temperatuurbereik van 100 tot 900 °C. Het hoofdgrilloppervlak van de Flammkraft-grill is zo ontworpen dat er geen vloeistoffen in de branders kunnen druppelen. Dit is in verband met de smaak en ook qua reiniging een grandioze eigenschap.


Flexibel

De Flammkraft-grills zijn door hun constructie bijzonder variabel inzetbaar. De Block C evenals de Block D zijn uitgerust met een geïntegreerde roastzone die naast het krachtig aanroosteren van de levensmiddelen ook het gebruik van pannen, de bijpassende teppanyaki-plaat of de Flammkraft-wok mogelijk maakt. Het hoofdgrilloppervlak is altijd voldoende groot om ook grote gezelschappen van eten te kunnen voorzien. Alle modellen kunnen worden uitgerust met een pizzasteen of met een rotisserie.

Diverse mogelijkheden

Met het innovatieve Ofendock-concept hebben we voor het eerst in Block D (Gen. 5) talrijke ovenfuncties geïntegreerd in een grill. Zo zijn menu‘s en recepten met bijzondere eisen aan de bereidingswijze nu ook in de buitenlucht realiseerbaar. Twee afneembare rvs-schalen vormen de basis van de Flammkraft-OfenDock. De schalen kunnen voor bakken, braden of gratineren worden ingezet, terwijl op het erboven liggende rooster nog meer levensmiddelen kunnen garen. De sappen die omlaag lopen worden opgevangen en geven hun smaak door aan de ingrediënten die zich daar bevinden. Het Flammkraft-branderconcept maakt zowel het directe verwarmen van de schalen door de eronder liggende brander alsook het verwarmen via convectie met de voorste brander mogelijk – of natuurlijk beide tegelijk.

Gegoten rvs roosters

De Flammkraft-grills zijn voorzien van massieve gegoten rvs-roosters. Ze combineren de thermische eigenschappen van gietijzer met de ongeëvenaarde lange levensduur van roestvrij staal. De gegoten rvs-roosters zijn onmisbaar voor een perfecte branding van het gegrilde voedsel. Het schoonmaken gebeurt met een roestvrijstalen borstel, ook professionele reinigingsmiddelen kunnen vanwege de materiaalkeuze worden gebruikt.

Roastzone

Wij hebben de branders van de Flammkraft barbecues zo geplaatst dat druipende vloeistoffen niet op de branders terechtkomen, maar worden opgevangen in een lekbak. Dit helpt om ongezonde rookvorming te voorkomen. De branders van de Flammkraft barbecues zijn zo geplaatst dat druppelende vloeistoffen niet op de branders terechtkomen, maar worden opgevangen in een lekbak. Dit helpt ongezonde rook te vermijden en de opstelling zorgt voor een ontspannen en smaakvolle barbecue-ervaring. Dit zorgt voor een zachte garing op hoog vermogen en de barbecue-gerechten blijven sappig, aromatisch en garen perfect.Diverse modellen

Het idee voor Block D is tegelijk ook de geboorte van Flammkraft. De combinatie van compromisloze kwaliteit, lange levensduur, krachtige barbecue-prestaties en de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid is ook vandaag nog de kern van onze bedrijfsfilosofie. De massieve, volledig uit roestvrij staal bestaande modellen van de Block-serie en de nauwkeurig daarop afgestemde accessoires bieden alles wat nodig is voor een barbecue ervaring op topniveau. In combinatie met de Block M-module ontstaat een flexibele en volledig functionele buitenkeuken. Daarmee tillen we barbecueën en koken in de open lucht naar een geheel nieuw niveau.
Accessoires:

Teppan yaki:
De massieve teppanyaki-plaat van roestvrij staal wordt op de roastbrander van de Flammkraft-barbecue geplaatst. Dankzij de dikte van 8 mm houdt hij de warmte uitzonderlijk goed vast. Op het oppervlak kan zonder problemen met een spatel en ander kookgerei worden gewerkt. De fijnste ingrediënten zoals dunne reepjes rundvlees, malse sint-jakobsschelpen, garnalen, knapperige groenten en lichte sauzen worden gebruikt om exquise gerechten te creëren.

Pizzasteen
De Flammkraft-pizzasteen wordt met de bijpassende houders perfect tussen de branders van het hoofdgrilloppervlak geplaatst. Een gelijkmatig verwarmde steen levert zo in enkele minuten een voortreffelijk resultaat De Flammkraft-pizzasteen bestaat uit geglazuurd cordieriet wat hem bijzonder duurzaam maakt en het schoonmaken aanmerkelijk vergemakkelijkt. Voor elk Flammkraft-model is een geschikte steen verkrijgbaar.

Draaispit
De constructie van de Flammkraft-barbecues is als geen ander geschikt voor een rotisserie omdat de beide hoofdbranders vanaf de zijkant de spies onder een ideale hoek aanstralen. Wat omlaag drupt, komt in de opvangbak terecht en kan weer worden gebruikt voor sauzen. Het deksel kan bij het gebruik van de rotisserie worden gesloten om in de gaarruimte een zo constant mogelijke temperatuur te bewerkstelligen. Krokante kip, gans of de klassieke dönerspies, met behulp van de elektrisch aangedreven rotisserie en de krachtige branders krijg je moeiteloos een fantastisch resultaat.

Wok
De Flammkraft-wok wordt gemaakt van staal zoals gebruikelijk is bij traditioneel Aziatische kookgerei. Door het inbranden van de wok wordt er een laagje materiaal gevormd dat het aanplakken van gerechten voorkomt. Voor klassieke wok-gerechten of moderne versies daarvan, de wok is in zijn veelzijdigheid vrijwel onverslaanbaar
Inbouwmodel voor buitenkeuken

Alle Flammkraft-grills zijn ook verkrijgbaar als inbouwmodule. Flammkraft werkt samen met geselecteerde keukenbouwers die al een groot aantal individuele projecten hebben gepland en gerealiseerd. Ook in zelf ontworpen buitenkeukens zijn de modules eenvoudig te integreren. Of het nu gaat om het snelle gerecht na het werk of om uitgebreide barbecue-avonden met vrienden. U kunt niet om een krachtige gasbarbecue in uw eigen buitenkeuken heen.

Flammkraft - opbouw module


Module systeem

De Block M is een outdoor-keukenmodule van 100% roestvrij staal in de afmetingen en kleuren van de Block D, met talrijke opbergmogelijkheden voor accessoires, een afvalbak en een handige oplossing voor het voorbereiden van de ingrediënten. Zelfs met zijn enorme gewicht van 130 kilogram blijft de Block M mobiel dankzij de vier stevige zwenkwielen. Vier stabiele pootjes zorgen voor een veilige stand en een optimale afstelling. De outdoor-keukenmodule wordt afgerond met een massieve roestvrijstalen plaat van 4 mm.

7 artikel(en)