Wacht a.u.b...
Sorteer op ![]() |
---|
1 review(s) per pagina |
Klasse. Kom van gas af, maar inductie is super
Voor ons is dit de eerste inductiekookplaat - ik heb hiervoor decennia op gas gekookt.
Om te beginnen: koken op inductie is niet te vergelijken met keramisch, halogeen of op een traditionele elektrische kookplaat. Het opwarmen is (met name met een pan met een kleine diameter) iets trager dan op gas, maar wat voor mij heel belangrijk is: als je "gas terugneemt" koelt de pan net zo snel af als op gas! Je hebt het kook- of bakproces dus perfect onder controle. Vlees snel dichtschroeien en dan op een matig "vuurtje" doorbakken is geen probleem, ook niet als je aan gas gewend bent.
Wat echt een openbaring is voor iemand die z'n hele leven op gas gekookt heeft is het gemak van schoonmaken, en omdat de plaat zelf niet echt heet wordt, is het ook veel kindveiliger.
De reden dat ik deze kookplaat koos is simpel: ik kan in één oogopslag, zonder knoppen te moeten bedienen, van elke pit zien hoe hoog 'ie staat.
De vormgeving is doelmatig en fraai, en na enige maanden is er geen enkele sprake van uitwendige slijtage.
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik, een voormalig-gasverslaafde zelfbenoemde keukenprins, zeer tevreden ben; ik hoef niet meer "aan het gas".
Hulde aan De Schouw voor de snelle en probleemloze levering.