AEG L6FBBERLIN wasmachine

met 9 kg. vulgewicht en 1400 toeren

4.15/5  (15 ingevulde reviews)

Belangrijke kenmerken

Vulgewicht trommel
9 kg.
Toerental centrifuge
1400 toeren
Type motor
Motor zonder koolborstels
Bekijk specificaties

Ervaring klant

Wij hebben een wasmachine van AEG gekocht. Na heldere en duidelijke uitleg een bepaald type uitgezocht. Na een viertal dagen werd de machine bezorgd en geïnstalleerd. Sinds die tijd wordt er met (...)

J. Diemer

Bekijk reviews

Helaas!

Dit artikel is uit het assortiment.

Bekijk direct welke AEG wasmachine hiervoor de opvolger is.

Korte beschrijving

Lees verder

De Aeg L6FBBERLIN is een 1400 toeren wasmachine uitgevoerd met een ProTex trommel met 9 kg vulgewicht en voorzien van een zuinig energieklasse D label. Praktisch is de zeer stille en zuinige koolborstelloze inverter motor.

 

Eenvoudige bediening
Deze voorlader beschikt verder over een overzichtelijke en eenvoudig instelbare bediening. Met de draaiknop - waarbij de programma's met Nederlandstalige tekst zijn weergegeven - stelt u het programma in, waarna u met een paar functietoetsen het programma verder kunt verfijnen. Zo kunt u bijvoorbeeld de starttijd uitstellen, de totale programmatijd aanzienlijk verkorten etc. Handig hierbij is het grote display waarin uw gekozen instellingen worden weergegeven.

 

ProTex en ProSense bij de L6FBBERLIN
Praktisch verder bij de Aeg L6FBBERLIN is de ProSense technlogie. Het wasgoed wordt voor de start gemeten waarna de electronica - op basis van gewicht en het gekozen programma - een optimale reiniging met minimaal verbruik en minimaal tijdsduur probeert samen te stellen. In combinatie met de ProTex trommel welke zorgt voor behoedzame omgang met uw wasgoed zorgt dit voor een zeer goed eindresultaat.

 

SoftPlus
Het SoftPlus systeem zorgt ervoor dat de wasverzachter elk stuk van de was bereikt. Hierdoor komt uw was een stuk zachter uit de trommel van een conventionele wasmachine. Bovendien wordt in combinatie met de ProSense technologie uw was nog beter beschermd.

 

Koolborstelloze motor
Door geen gebruik te maken van de koolstofborstelloze motor worden veel trillingen en slijtage voorkomen. Naast dat de motor een langere levensduur heeft dan een conventionele motor levert de motor betere prestaties met een minimaal geluidsniveau.

 

Dit product is (tijdelijk) niet meer leverbaar

Info van fabrikant

AEG L6FBBERLIN wasmachine


Specificatie
- ProSense®-technologie meet de grootte van de lading en past automatisch de wastijd, en het energie- en waterverbruik aan.
- Display
- Maximaal vulgewicht: 9 kg: Voldoende bewegingsruimte in de trommel is een eerste vereiste voor een optimale verzorging van uw wasgoed. Tere weefsels profiteren ervan en worden schoon zonder al te grote belasting. En als u veel of grote stukken wasgoed moet wassen dan komt een grotere trommel natuurlijk prima van pas.
- Maximaal centrifugeertoerental: 1400 tpm
- Zeer lage verbruikswaarden: 0.95 kWh per 53 liter voor 60°C katoenprogramma met 9 kg wasgoed: Met de Silent Laundry wasautomaten staat u qua energie- en waterverbruik altijd aan de zuinige kant. De indeling in energie efficiëntieklassen geschiedt volgens de meest recente EU-kaderrichtlijnen. Zo zijn onze producten ook internationaal vergelijkbaar. Dankzij de energielabels kunt u de prestaties van apparaten m.b.t. energieverbruik direct met elkaar vergelijken.
- Wasprogramma's: Katoen, Synthetica, Fijne was, Wol, Anti-Allergie, 20 Min.- 3 kg, New Outdoor, Jeans, Machine Clean, Centrifugeren/Pompen
- Startuitstel: Met STARTUITSTEL kunt u door één druk op de knop de start van het programma uitstellen – bijvoorbeeld tot de daluren.
- Optie vlekken behandelen: Vooral in combinatie met de 4-faseninspoeling levert de optie VLEKKEN behandelen van de AEG wasautomaten het beste resultaat bij het verwijderen van alle soorten vlekken uit uw wasgoed.
- Inverter motor: uiterst stil en duurzaam: De Inverter Motor is het innovatieve hart van onze stille wasautomaten. Deze heeft een lager geluidsniveau, een langere levensduur en maakt betere wasresultaten in minder tijd mogelijk. De motor is helemaal nieuw ontworpen en functioneert zonder de gebruikelijke koolborstels. Deze typische, aan slijtage onderhevige, onderdelen van een wasautomaat zijn komen te vervallen. Dit leidt tot een gegarandeerd langere levensduur en 10 jaar garantie op de motor.
- Overloopbeveiliging met Aqua Stop
- Sensorgeregelde waterdosering: Het FUZZY-LOGIC systeem houdt uw wasgoed in de gaten en analyseert eerst de hoeveelheid wasgoed die u wilt wassen. Vervolgens wordt het gekozen programma van A tot Z aan de belading aangepast, dus u hoeft zelf geen keuze te maken voor halve of hele belading.
- Onbalans-correctiesysteem
- Aantal compartimenten in wasmiddellade: 3
- Kinderbeveiliging
- Stelpoten: 4 verstelbare
- Anti-schuim spoelsysteem
- Optie extra spoelen: Een extra spoelgang aan het einde van de wascyclus levert wasgoed op dat van de laatste restjes wasmiddel is ontdaan.
- Afmetingen HxBxD (mm): 850 x 600 x 630

Prestaties
- Maximaal vulgewicht wassen (kg): 9
- Maximaal centrifugeertoerental (tpm): 1400
- Centrifugeer-efficiëntieklasse: B
- Geluidsniveau bij wassen (dB): 51
- Geluidsniveau bij centrifugeren (dB): 75
- Katoen 60°C- energie (kWh), tijd (min): 0.95- 248
- Katoen 60°C, halve lading- energie (kWh), tijd (min): 0.64- 209
- Katoen 40°C, halve lading- energie (kWh), tijd (min): 0.61- 205
- Declaratie programma: Katoen 60°C halve & hele belading, katoen 40°C halve belading
- Restvochtpercentage: 52

Installatie
- Ampère: 10
- Nettogewicht (kg): 77.5

Energie
- Energie-efficiëntieklasse: D
- Jaarlijks energie (kWh)- en waterverbruik (liter): 173,0- 10390
- Energieverbruik in 'uit' stand (W): 0,30
- Energieverbruik in 'stand-by' (W): 0,30
- Duur 'stand-by' na afloop programma (min): 5
- Aansluitwaarde (W): 2200

Overig
- PNC-label: 914 915 006
- Waterbeveiliging: AquaStop
- Buitenmaten hxbxd (mm): 850x600x660(max)
- Installatie: Vrijstaand
- Netspanning (V): 230
- EAN Code: 7332543541348

Specificaties

Vulgewicht trommel
9 kg.
Toerental centrifuge
1400 toeren
Type motor
Motor zonder koolborstels
Energieklasse
Energieklasse D
EAN
7332543541348
Productcode fabrikant
914915006
Merk
AEG
Soort
wasmachine
Kleur
Wit
Type
Voorlader
Wasresultaat
A
Aquastop (waterbeveiliging)
Volledige waterbeveiliging
Uitgestelde starttijd
Weergave resttijd in display
Wasmachine trommel
Rvs trommel, kunststof kuip
Geavanceerd vlekkenprogramma
Beladings / weeg automaat
Automatische dosering
Stoomfunctie ontkreuken/opfrissen
Restvocht percentage na centrifugeren
52%
Draairichting deur
Linksdraaiend, niet om te zetten
Geschikt voor houten vloer?
Miele eigenschappen
Vlekkenoptie
Installatie
Haal de wasmachine uit de verpakking en verwijder vervolgens de transportbeveiligingen. Zet de wasmachine op de plaats en sluit water (standaard beluchterkraan), afvoer (min diamter 40 mm.) en elektra (230 Volt) aan.
Buitenmaten ( h x b x d )
850 x 600 x 570 mm.

Garantie

AEG geeft 2 jaar volledige garantie bij aankoop van de AEG wasmachine L6FBBERLIN. Deze garantie betreft de dekking van voorrijkosten, materiaal en arbeidsloon.

Hulp bij storingen
AEG heeft op zijn website een handige module die u kunnen helpen bij het doorgeven van een storing. Denk aan het opzoeken van het typeplaatje of andere veel voorkomende vragen. Bekijk deze even, misschien kan het u helpen.
Hulp bij het doorgeven van een storing
Wat valt er niet onder deze garantie?
Kunststof onderdelen, storingen en service-aanvragen voortkomend uit een gebruikersfout vallen niet onder de garantie.

Wat te doen bij een storing?
Bij een storing van uw AEG wasmachine L6FBBERLIN adviseren wij u allereerst om de module hulp bij meest voorkomende storingen te doorlopen. Mocht dit uw storing niet verhelpen dan kunt u het beste rechtstreeks contact met De Schouw Witgoed opnemen via telefoonnummer (035) 69 18 115 of per e-mail. Natuurlijk kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met AEG Nederland. Wij hebben echter kortere lijnen met de fabrikant en willen u ook graag zelf helpen met uw storing. Op basis van onze expertise (eigen service dienst) kunnen we bepalen hoe we uw storing het beste kunnen oplossen.

Contactgegevens AEG service dienst:
U kunt desgewenst uw service aanvraag rechtstreeks bij AEG ingeven. Telefonisch via (0172) 468 468 of per mail naar consumenten.belangen@electrolux.nl.

ACTIE: nu 5 jaar garantie op Premium wasmachines en drogers.
Bij onderstaande apparaten ontvangt u bij aankoop tussen 1 juli 2018 en 31 december 2022 geheel kosteloos 5 jaar in plaats van de gebruikelijke 2 jaar garantie.

Wasmachines:
L9FE96AS, L9FE96CS, L8FE96CS, L8FE84CS, L7FE96CS, L7FE84CS, L8TE73C, L9FEN96BC, L9FEN96CS, L8FEN96CQ, L8FEN96CS, L8FEN96CAD, L8FEN94CS, L6FBKOLN+, L7FEN94CS, L7FBREMEN, L6FBERLIN+, L6FBERLIN+, L8TEN65C, L8TE73C, L8FEN96CV, L8FEN94CV, L7FEN94CV, LR6KOLN, LR6BERLIN, LR7BREMEN, en LR7DRESDEN

Drogers:
T8DE86AS, T9DE87CS, T8DE86CS, T8DE95CS, T8DE84CS, T9DEN98BC, T9DEN87CC, T9DEN86CC, T8DEN86CS, T8DEN95CS, T8DEN84CS, T8DBPESSEN, T8DBESSEN, T7DBAACHEN, TR7AACHEN, TR7BOCHUM, TR8ESSEN, en TR8TRIER

Was/droogcombinaties:
L9WEN066CB, L9WEN06CB, L9WE06CB, L9WE06CB, L8WE06CS, L8WE06CS, en L8WENS06C

U dient hiervoor uw aankoop wel zelf aan te registreren via onderstaande link! Registreer uw actie model voor 5 jaar garantie
Optioneel: 5 jaar garantie bij aanschaf van 4 of meer inbouw apparaten
Bij aanschaf van 4 of meer inbouw apparaten van AEG (in 1 koop) kunt u kosteloos 5 jaar garantie ontvangen. Dit betreft arbeidsloon, materiaalkosten en voorrijkosten. U dient hiervoor zelf de aanvraag te doen. Aanvraagformulier verlening garantie

Reviews (15)

Loading...
Wacht a.u.b...

Sorteer op wijzig sorteer volgorde

Beoordeling 1 - 5 van 15

per pagina
Pagina
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Prijs / kwaliteit
Design / vorm
Gebruiksgemak
Prestaties

Wij zijn klant wij blijven het door het contact de voorlichting, de behandeling. en de afhandeling perfect.

Uitmuntend, een bedrijf met hart voor de zaak

Beoordeeld door op 20 december 2021
Prijs / kwaliteit
Design / vorm
Gebruiksgemak
Prestaties

Erg tevreden met apparaat

Ik geef deschouwwitgoed een dikke 9.

Beoordeeld door op 5 september 2021
Prijs / kwaliteit
Design / vorm
Gebruiksgemak
Prestaties

werkt tot tevredenheid

duidelijk en makkelijk apparaat waarbij de ruime vulopening een pre is

Beoordeeld door op 11 juni 2021
Prijs / kwaliteit
Design / vorm
Gebruiksgemak
Prestaties

Tevreden

Voldoet aan verwachtingen

Beoordeeld door op 21 februari 2021
Prijs / kwaliteit
Design / vorm
Gebruiksgemak
Prestaties

Super stil en werkt prettig

We waren aan een nieuwe wasmachine toe. Ik was al bekend met AEG en er tevreden over. Ik had niet gedacht dat de techniek alweer zoveel verder was. Ben in het begin nog een paar keer gaan kijken of hij wel aan stond. Zo stil! De programma's zijn duidelijk en werken prettig.
Een ding wat ik jammer vind is dat de machine na 5 minuten automatisch uitschakelt. Daardoor vergeten we soms de was. Er is wel een geluidsignaal als het programma klaar is, maar als je er dan niet meteen mee aan de slag gaat wordt het toch vergeten. Als je dan uren later de natte was nog in de machine hebt zitten kun je opnieuw beginnen.
Anders dan dat een prima machine.

Beoordeeld door op 6 februari 2021

Alternatieven

Best verkocht in klasse

Ander merk of kleur

Huidig product

Voor meer

Luxere AEG

Downloads

Video

Maattekening


Tip: Klik op maattekening voor vergroting

Product vraag & antwoord (0)

Er zijn nog geen vragen gesteld over dit product.

Stel uw eigen vraag