Corona: Maak hier een afspraak voor bezoek aan winkel of bel 035 69 18 115 voor product advies. Wij bezorgen en installeren bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie

HELP ! Mijn nieuwe vaatwasser droogt niet goed

Artikel geplaatst op: 03-11-2014 | update datum: 05-11-2018
Bij aankoop van een nieuwe vaatwasser zijn aspecten als een laag waterverbruik, energie zuinig e.d. zeer belangrijk. Echter hebben deze aspecten ook een keerzijde welke in de praktijk pas aan de orde komen. In dit artikel hopen wij u hierin de bevestiging te geven en enkele tips ter verbetering.

Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw vaatwasser beter droogt?
Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw vaatwasser beter droogt?


Mijn nieuwe vaatwasser droogt minder goed

Een veel gehoord probleem na aanschaf van een nieuwe vaatwasser is het droogresultaat. Nieuwe vaatwassers drogen over het algemeen door middel van een hele andere techniek (niet meer het ouderwetse turbo drogen met een ventilator), waardoor een aanzienlijke energiebesparing behaald wordt. Echter is deze nieuwe droogtechniek veel gevoeliger.


Wat kan ik hieraan doen?

Met een aantal slimme punten is het droogresultaat van uw nieuwe vaatwasser aanzienlijk te verbeteren:


Glasspoelmiddel
Tegenwoordig gebruikt iedereen 3-in-1 / 4-in-1 tabletten e.d. Hierin zit glans en zout reeds verwerkt. Voor een goede droging is het echter belangrijk dat er op het juiste moment een druppeltje glans vrij komt. Bij de all-in-one tabletten zit er een smeltlaag om de glans middel heen welke bij de hoge temperaturen tijdens het drogen op het juiste moment vrij zou moeten komen. U voelt de opmerking al aankomen: deze druppel komt lang niet altijd op het juiste moment vrij waardoor het droogproces niet optimaal uitgevoerd wordt.


Door simpelweg handmatig glans spoelmiddel in het daarvoor geschikte reservoir te plaatsen en deze op een lage stand af te stellen (stand 1 of 2) bent u echter wel verzekerd van een optimaal droogproces m.b.t. de glansspoelmiddel. Een flesje glansspoelmiddel kost slechts 1 of 2 euro en bij normaal gebruik kunt u hier bijna een half jaar mee doen.


Deur van de vaatwasser niet direct openen
Indien het programma van de vaatwasser ten einde is kunt u het beste de deur van de vaatwasser nog even dicht laten. Het droogproces gaat aan het einde van het programma nog even verder, wat het uiteindelijke resultaat wederom ten goede komt.

Extra droog
Als laatste verbeterpunt heeft u de mogelijkheid om de functie 'extra droog' in te stellen. Kijkt u even in de gebruiksaanwijzing hoe u deze precies dient te activeren. Met behulp van deze functie wordt het droogproces verlengd wat wederom het eindresultaat ten goede komt.


De programma's duren veel langer

Ondanks het lagere water en energieverbruik dient uw nieuwe vaatwasser wel een afwasresultaat A te behalen voor de reiniging van de vaat. Dat is immers de basis reden waarom u een vaatwasser heeft aangeschaft.

Verbeter het droogresultaat van de vaatwasser met de 'Extra droog' functie
Verbeter het droogresultaat van de vaatwasser met de Extra droog functie


Door het water meerdere malen te 'hergebruiken' wordt uiteindelijk het gewenste afwasresultaat A behaald. Echter betekent dit in de praktijk dat de programmaduur aanzienlijk langer is dan bij uw 'oude vaatwasser'. Houdt u hier dus rekening mee.

Diverse vaatwassers zijn gelukkig uitgevoerd met een optie 'VarioSpeed'. Dit is een snel programma waarbij iets meer water en energie verbruikt wordt maar zodoende - met behoudt van resultaat - de wastijd tot bijna 50% teruggebracht kan worden. Een ideaal programma voor verjaardagen e.d. waarbij u snel wenst te beschikken over schone vaat.

1 artikel(en)


Bekijk ook eens:

Asko vaatwassers
ASKO introduceert volledig nieuwe serie vaatwassers
Asko heeft zijn assortiment vaatwassers opnieuw verbeterd. Met behoud van kwaliteit, maar met nog betere prestaties en een verfijnde indeling....

Asko heeft zijn assortiment vaatwassers opnieuw verbeterd. Met behoud van kwalit...
(lees verder)
 De nieuwe vaatwassers van V-ZUG: ecologisch en snel
Nieuwe AdoraDish vaatwassers van V-ZUG
De vaatwassers van V-ZUG zijn gemaakt voor het moderne leven: de nieuwe AdoraDish modellen verbruiken een minimum aan energie en water met oa een ultrasnel Party-programma en een beproefde SteamFinish....

De vaatwassers van V-ZUG zijn gemaakt voor het moderne leven: de nieuwe AdoraDis...
(lees verder)
SMEG introduceert sterk verbeterde serie vaatwassers
SMEG introduceert sterk verbeterde serie vaatwassers
Ontdek de verbeteringen en voordelen van de nieuwe vaatwassers van Smeg. Naast het verfraaiende design is ook de kwaliteit aanzienlijk verbeterd. Ontdek het nu zelf !...

Ontdek de verbeteringen en voordelen van de nieuwe vaatwassers van Smeg. Naast h...
(lees verder)
Asko introduceert 9 nieuwe vaatwassers
Asko introduceert 9 nieuwe vaatwassers
Bekijk het volledig vernieuwde assortiment vaatwassers van Asko. Alle modellen zijn aanzienlijk verbeterd en beschikken over unieke eigenschappen. Fraai is ook de nieuwe onderbouw vaatwasser uitgevoerd met een strak roestvrijstaal front....

Bekijk het volledig vernieuwde assortiment vaatwassers van Asko. Alle modellen z...
(lees verder)
Miele 5000-serie vaatwassers
Miele G5000-serie vaatwassers: slimmer, zuiniger en praktischer
Ontdek de nieuwe G5000-serie vaatwassers die vanaf september leverbaar zijn. Deze vaatwassers zijn niet alleen nog slimmer, maar ook nóg zuiniger geworden...

Ontdek de nieuwe G5000-serie vaatwassers die vanaf september leverbaar zijn. Dez...
(lees verder)
Trustpilot