Een goede koffiemachine hoeft niet duur te zijn

Artikel geplaatst op: 13-04-2023
Ben jij op zoek naar de perfecte koffiemachine voor jou, dan zijn er een aantal punten waar jij rekening mee moet houden. Wij helpen je graag in de zoektocht naar de perfecte koffiemachine die aansluit bij jouw gebruik. Zo weet je zeker bij het kopen van een koffiemachine met bonen of zonder, dat deze bij jouw past.

Meer weten over:

Bonenmaler Uitneembare zetgroep Schoonmaken van bonen koffiemachine

Een goede koffiemachine hoeft niet duur te zijn


De verschillende soorten koffiemachines

Er zijn op dit moment veel keuzes in koffiemachines welke geheel uiteenlopen van bonen koffiemachines tot aan pad koffiemachines. In deze blog zullen we dieper ingaan op de bonen koffiemachines. Bonen koffiemachines van merken als Jura, Melitta en Gaggia zijn geheel instelbaar en kunnen zodoende aan vrijwel iedereens wens voldoen, een kop koffie zetten die voor jouw lekker smaakt!

Waar moet je op letten bij een bonen koffiemachine

Bij een bonen koffiemachine dien je op een aantal punten goed op te letten. Wanneer jij jouw dagelijkse kopje koffie zet is het belangrijk dat je deze naar jouw wens kunt instellen. Zo kun je bij de Gaggia koffiemachine jouw kopje koffie precies zo instellen als jij wil via het grote scherm. Bekijk goed of dit ook mogelijk is bij de koffiemachine waar jij naar aan het kijken bent.


Bonenmaler

Bonenmaler

Bij een koffiemachine is het van belang dat je veel kunt instellen. Een groot onderdeel hiervan is de Allereerst is het van belang dat je de bonenmaler geheel naar eigen wens kunt instellen. Zo kun je bij de Gaggia koffiemachine de bonenmaler van fijn tot grof instellen. Hoe fijner je koffie gemalen wordt, des te sterker zal je kopje koffie smaken. Wanneer je van een milder bakje houdt zet je de bonenmaler simpelweg grover.Gaggia koffiemachine met uitneembare zetgroepUitneembare zetgroep

Nadat de bonenmaler zijn werk heeft gedaan komt de gemalen koffie in de zetgroep terecht. De zetgroep zal de gemalen koffiebonen tot smal pakket persen en de koffie hier doorheen persen. Het is van belang dat je de zetgroep makkelijk verwijderd kan worden uit de machine zodat deze goed schoongehouden kan worden. Veel apparaten bieden dit helaas niet aan, let hier goed op.

Geluidsniveau koffiemachine

Wanneer jij ‘s ochtends je kopje koffie zet, of juist later op de avond, is het van belang dat de koffiemachine niet te veel geluid maakt. Elke koffiemachine heeft zijn eigen manier van het dempen van het geluid, zodoende is het van belang dat de machine die jij uitzoekt het geluid dempt zoals jij dat wenst.Schoonmaken van bonen koffiemachine

Schoonmaken van bonen koffiemachine

Een koffiemachine dient goed schoon gehouden te worden. De luxere volautomatische koffiemachines zoals de Gaggia heeft dit geheel geautomatiseerd. Hierbij kan je automatische programma’s laten lopen die de koffiemachine van binnen schoonmaken of dient dit handmatig uitgevoerd te worden. Tevens is het van belang om te weten of de koffiemachine dit zelf aangeeft of dat dit zelf bijgehouden dient te worden.

Smaak

Het laatste maar belangrijkste onderdeel is de smaak van jouw kopje koffie. Zoek jij juist een krachtige espresso of wil jij liever een wat grotere kop koffie met een breedt smaak profiel. Bij veel machines kan de sterkte van de koffie aangepast worden echter zal deze altijd zijn beperkingen hebben. Kijk daarom goed naar de verschillende mogelijkheden. Tevens zijn de koffiebonen die gebruikt worden van nog groter belang en kan de zoektocht naar jouw smaak leuk zijn.
Bekijk aanbod Gaggia koffiemachines

4 artikel(en)