Smeg klein huishoudelijk in Dolce&Gabbana stijl

Artikel geplaatst op: 13-03-2017
Smeg is opnieuw de samenwerking aangegaan met Dolce&Gabbana om een tweede collectie te produceren, de ‘Sicily My Love’ serie. Recht uit het hart van Italië komt een verbazingwekkend mooie collectie, afkomstig uit een krachtige samenwerking. Na het succes van ‘Frigorifero d’Arte’ is Smeg weer de samenwerking aangegaan met Dolce&Gabbana om een tweede Limited Edition collectie te produceren, de ‘Sicily My Love’ (Sicilië mijn liefde) serie.

Smeg klein huishoudelijk in Dolce&Gabbana vormgevingSmeg klein huishoudelijk in Dolce&Gabbana vormgeving


Unieke samenwerking tussen Smeg en Dolce&Gabbana

Smeg is opnieuw de samenwerking aangegaan met Dolce&Gabbana om een tweede collectie klein huishoudelijke apparaten te produceren, de ‘Sicily My Love’ serie. Voor dit project is gekozen om kunst afkomstig uit Sicilië als inspiratiebron te gebruiken met de award winnende klein huishoudelijk-serie als canvas. De apparaten zijn werkelijk prachtig ontworpen, met als doel het rijke erfgoed van de twee typisch Italiaanse merken vieren. De nieuwe collectie is in april onthuld tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

Smeg is opnieuw de samenwerking aangegaan met Dolce&Gabbana om een tweede collectie te produceren, de ‘Sicily My Love’ serieSmeg is opnieuw de samenwerking aangegaan met Dolce&Gabbana om een tweede collectie te produceren, de ‘Sicily My Love’ serie


Design

Elk onderdeel van het 'Sicilië is my Love' collectie is vakkundig versierd. Terugkerende elementen zijn de typische Siciliaanse motieven; gouden citroenen en citrusvruchten, stekelig peren en heldere kersen. Deze zijn ontworpen in de traditionele driehoekige Siciliaanse decoraties, bekend als 'Crocchi'. Elk model beschikt ook over een selectie van delicate bloemmotieven, geïnspireerd door de kusten en landschappen van Zuid-Italië en de Etna, omgeven door sier friezen en decoratieve bladmotieven.

Design in details

Elk detail dat te zien is in het ingewikkelde ontwerp verwijst terug naar Sicilië, thuishaven van Dolce&Gabbana. Elk model is een viering van de culinaire hoogstandjes van de provincie en de traditionele gerechten. Verder heeft elk model in de collectie heeft een uniek patroon en is elk model afgewerkt met het 'Made in Italy' embleem.

Elk detail dat te zien is in het ingewikkelde ontwerp verwijst terug naar Sicilië, thuishaven van Dolce&GabbanaElk detail dat te zien is in het ingewikkelde ontwerp verwijst terug naar Sicilië, thuishaven van Dolce&Gabbana


De nieuwe collectie versterkt niet alleen de al lang bestaande samenwerking tussen Smeg en Dolce&Gabbana, maar de collectie versterkt ook de link tussen mode, design en technologie. De serie komt als antwoord op het ongelofelijke wereldwijde succes van de ‘Frigorifero d’Arte’ koelkast serie, waarbij de FAB28 koelkasten van Smeg door Dolce&Gabbana tot monumentale kunstwerken voor de keuken werden omgetoverd.

Naast dat de twee samenwerkende merken allebei het ‘Made in Italy’ concept in ere houden, is de samenwerking ook gefundeerd op het wederzijdse diepe respect voor familietradities en het belang van het onderhouden van lokale wortels.

Verwacht wordt dat de prachtige collectie eind 2017 in de verkoop gaat, in aanloop naar Kerst.

Bron: Smeg UK

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.