1 artikel(en)

Dual Cook & Dual Fan

Dual Cook & Dual Fan

Dual Cook geeft je volledige vrijheid. Je hebt zowel boven als onder een zone die je tegelijkertijd met afzonderlijke temperatuur- en tijdsinstellingen kunt gebruiken, zonder dat er geuroverdracht is. Voor grote gerechten kun je de ruimte natuurlijk ook als één oven gebruiken.

Ovens met Dual Fan hebben twee ventilatoren die in tegenovergestelde richtingen draaien om de hitte gelijkmatig te verspreiden. De oven wordt zo snel opgewarmd en gerechten worden grondig gekookt voor de beste smaak. Alle Dual Cook ovens beschikken over de Dual Fan-technologie. Niet alle Dual fan ovens zijn per definitie Dual Cook ovens.
Reiniging Samsung ovens

Reiniging

De meeste ovens van Samsung zijn voorzien van een pyrolytische reinigingsfunctie. Deze functie houdt je oven netjes en schoon. Het verhit de oven tot ongeveer 500 graden waardoor achtergebleven vet en etensresten verbranden. Krabben en schrobben behoren tot het verleden. Veeg de asrestjes weg en schoon is je oven. Tijdens deze reiniging gaat de oven op slot.

Andere ovens zijn voorzien van het katalytische reinigingssysteem waardoor de oven makkelijk schoon te houden is. De katalytische toplaag achterin de oven absorbeert spetters en afdruipend vet tijdens het bereiden en oxideert de resten op hoge temperatuur.
Handige functies Samsung ovens

Handige functies

Afhankelijk van de oven zijn de volgende functies beschikbaar:
- Dual Cook ovens zijn voorzien van verlichting op beide niveau's in de oven.
- Soft Close zorgt ervoor dat de deur langzaam dichtklapt, ook met volle handen.
- De telescopische rails glijden soepel en moeiteloos in en uit. Zelfs als je grote zware pannen gebruikt. Zo kun je tijdens het bakken de gerechten draaien, kruiden en bedruipen zonder te knoeien.
- Keramisch vlakke ovens hebben een rekje ingebouwd waar bakplaten en rekken ingeschoven worden. Keramisch gewelfde ovens hebben wanden waar de bakplaten rechtstreeks in geschoven worden.