Inbouwen koelkast

Eén van de meest geplaatste inbouw apparaten is de koelkast. De keuze voor het juiste model is echter ook de moeilijkste, aangezien er zeer veel verschillende maatvoeringen in omloop zijn. Onderstaand vind u naast meer informatie over het inbouwen ook belangrijke tips voor het bepalen van de juiste koelkast.
BELANGRIJK:    bekijk de instructie video voor het bepalen van de juiste (maat) inbouw koelkast !


Bij het inbouwen van de koelkast worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Uitbouwen van de oude koelkast
  • Plaatsen en monteren van het nieuwe koelkast
  • Bevestigen van het keukenpaneel (panelen) op de nieuwe inbouw koelkast
  • Afmonteren met afwerkstrips e.d.
  • Afvoeren van de oude koelkast en verpakkingsmateriaal

Bij het inbouwen zijn de volgende werkzaamheden niet inbegrepen:
  • Het aan- of verleggen van elektra- en overige leidingen.
  • Aanpassingen aan de keukenkast
  • Buitensporige werkzaamheden bij het verwijderen van de oude koelkast.

Meerwerk m.b.t. bovenstaande zal op basis van nacalculatie aan u doorberekend worden.
Deze optie is zowel in Nederland als in Belgie (alleen Nederlandstalig-gedeelte) beschikbaar

 

Maattekening inbouw koelkast

Bij elke inbouw koelkast staat een maattekening afgebeeld. Belangrijk is om - voor aanschaf - aan de hand van de maattekening te controleren of de koelkast ook daadwerkelijk op de door u gewenste plaats ingebouwd kan worden.Tips om - aan de hand van de maattekening - de juiste inbouwmaten te bepalen:


Stap 1: bekijk de nishoogte van de gehele koelkast. Dit is de hoogte van het gat waar de koelkast in komt te staan.

Stap 2: bekijk het bevestigingssysteem van de koelkast. Er zijn inbouw koelkasten met deur-op-deur bevestiging (de keukendeur zit dan op de koelkastdeur geschroefd) en er zijn sleepdeur geleider systemen (beide deuren slepen langs elkaar heen). Extra controle optie: bij een deur-op-deur systeem heeft de keukendeur geen eigen scharnieren en is het dus een losse plaat die erop geschroefd zit. Bij een sleepdeur heeft zowel de koelkast als de kastdeur eigen scharnieren (dus dubbel).

Stap 3: als de inbouw koelkast bestaat uit 1 deur (vaak bij nishoogte van 88, 102, 122 cm en soms ook bij hogere nismaten) dan kunt nu met de keuzes uit stap 1 en 2 juiste koelkast uitkiezen. Tip: op de pagina koelkasten kunt u in de linker kolom uw keuzes uit stap 1 en 2 ingeven zodat u een overzicht krijgt van de modellen die in uw keuken passen.

Heeft u echter te maken met een twee deurs koelkast (apart koel- en vriesgedeelte) dan zijn de maten van de deuren belangrijk. Ter voorbeeld: in een nishoogte van 178 cm. zijn meer dan vier verschillende modellen beschikbaar die 3 laden vries onder hebben en een koelgedeelte boven.

Tip: aan de hand van het typenummer van de oude koelkast is het mogelijk om op te vragen wat de 1-op-1 vervanger van het desbetreffende merk zou zijn.

Door het volgend van bovenstaand stappenplan wordt uw keuze voor het juiste model vereenvoudigd. Het blijft echter een zaak van precisie. Neem dan ook bij twijfel of voor advies contact met ons op!