Inbouwen keukenapparatuur - uitleg werkzaamheden

Om service ook in heel Nederland en België uit te kunnen voeren biedt De Schouw Witgoed u de mogelijkheid uw nieuwe inbouw vaatwasser, kookplaat, oven of koelkast voor een vaste meerprijs door een van onze monteurs te laten monteren.

Hierbij worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:
  • Afkoppelen en uitbouwen van het bestaande apparaat
  • Monteren van het nieuwe apparaat
  • Bij een koelkast of vaatwasser: monteren van uw huidige keukenpaneel op het nieuwe apparaat
  • Aansluiten van het nieuwe apparaat op de bestaande - binnen bereik aanwezige - leidingen
  • Testen van het nieuwe apparaat
  • Afvoeren van oude apparaat en verpakkingsmateriaal
  • Geldig voor zowel Nederland als Belgie (Nederlandstalig-gedeelte)

Bij het inbouwen zijn de volgende werkzaamheden niet inbegrepen:
  • Het aan- of verleggen van water-, gas- en elektriciteitsleidingen.
  • Aanpassingen aan keukenkasten of werkbladen
  • Buitensporige werkzaamheden bij het verwijderen van het oude apparaat
Meerwerk m.b.t. bovenstaande zal op basis van nacalculatie aan u doorberekend worden.

Belangrijk i.v.m. inbouw vaatwasser

Meet nauwkeurig de breedtemaat van uw keukenkast en controleer dit met de opgegeven maattekening.

Mocht de nieuwe vaatwasser niet passen en daardoor niet gemonteerd kunnen worden dan worden deze kosten aan u doorberekend. Neem daarom bij twijfel of voor advies contact met ons op!

Belangrijk i.v.m. inbouw koelkast

Bij de vervanging van de inbouwkoelkast zijn de hoogtematen bepalend. De breedtemaat hiervoor is bij een standaard keukenkast altijd goed (ong. 56-57 cm.)

Meet nauwkeurig de hoogte maat van uw keukenkast (dus NIET van uw huidige inbouwkoelkast maar echt van de kast) en controleer dit met de opgegeven maattekening. Mocht de nieuwe koelkast niet passen en daardoor niet gemonteerd kunnen worden dan worden deze kosten aan u doorberekend.

Neem daarom bij twijfel of voor advies contact met ons op!

Belangrijk i.v.m. inbouw kookplaat

Bij de vervanging / plaatsing van de kookplaat is het gatmaat (de zogenaamde nismaat) in uw aanrechtblad de belangrijkste factor met betrekking tot de maatvoering. Bij alle vermelde producten vindt u een maattekening. Controleer aan de hand van deze tekening of uw huidige maten overeenkomen. Mocht de kookplaat niet passen en daardoor niet gemonteerd kunnen worden dan worden deze kosten aan u doorberekend. Daarnaast is het belangrijk om bij een keramische of inductie kookplaat de elektrische aansluiting te controleren.

Neem bij twijfel of voor advies contact met ons op!

LET OP: Inbouwen van de kookplaat is exclusief benodigd aansluitmateriaal.
Zorgt u er dus voor dat u de benodigde gasslang, perilex aansluitsnoer en dergelijke direct meebesteld in de voordelige aansluitpakketten!

Belangrijk i.v.m. inbouw oven, combi-magnetron, stoomoven of oven met magnetron

Wederom geldt ook bij de vervanging / plaatsing van de oven, combi-magnetron, stoomoven of oven met magnetron dat de gatmaat (de zogenaamde nismaat) in de belangrijkste factor met betrekking tot de maatvoering. Bij alle vermelde producten op vindt u een maattekening. Controleer aan de hand van deze tekening of uw huidige maten overeenkomen. Mocht het apparaat niet passen en daardoor niet gemonteerd kunnen worden dan worden deze kosten aan u doorberekend. Mocht u kookplaat boven uw oven bevestigd zitten, controleer als laatste dan nog even of de bedieningsknoppen van de kookplaat toevallig niet op de oven zitten. In dit laatste geval heeft u namelijk een combinatie oven-kookplaat en dient - naast de oven - ook de kookplaat vervangen te worden.

Neem bij twijfel of voor advies contact met ons op!

Hoe werkt het

Bij elke inbouw vaatwasser of koelkast vindt u op het bestelformulier de mogelijkheid om te kiezen voor aflevering inclusief montage. Als u dit heeft aangevinkt zal de monteur - na binnenkomst van de vaatwasser - telefonisch contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.