
Hipresso Green koffiebonen
Voor een harmonische koffiebeleving in alle bereidingen
Het is niet eenvoudig een koffiemelange te ontwikkelen die perfect past in alle koffiebereidingen. Met melk bereide specialiteiten komen immers in balans met een krachtige koffie, terwijl je voor espresso’s juist zoekt naar een boon met meer delicate tonen. Onze eigen huisbrander is het echter met overtuiging gelukt.
De Hipresso Green is een 50/50 compositie bestaande uit Braziliaanse Alta Mogiana Franca en Supremo 18 Sierra Madre, een Arabica uit Colombia. De Braziliaanse boon verzacht het zuurprofiel van de Colombiaanse Arabica en laat aanhoudende aangename sensaties van cacao en honing achter in de mond, in harmonie met een lichte bitterheid. De wonderlijke mix van pittige en zoete aroma’s wordt afgemaakt door de weldadige donkere hazelnootcrème die zich in het kopje toont.
Supremo 18 Sierra Madre
De Arabica bonen uit Santander, Colombia, worden verbouwd op perfect belichte plantages op een hoogte tussen de 1300 en 1700 meter. De zeer gunstige topografische eigenschappen van het grondgebied maken dit tot een boon om van te dromen. De smaak is rond en vol, met een evenwichtige zuurgraad en een aanhoudende zoete nasmaak.
Alta Mogiana Franca
In de gemeenten Franca en Pedregulho in Brazilië ligt een magnifiek gebied waar koffie met absoluut unieke eigenschappen wordt verbouwd. De Alta Mogiana Franca is al vele jaren een essentieel onderdeel van de beste Italiaanse melanges en wij zijn er dan ook trots op dat onze brander deze boon mag gebruiken. De zoetheid is ongeëvenaard en de koffie heeft een lage zuurgraad, accenten van cacao en een volle, ronde body.