Fulgor Milano, fornuizen voor de echte liefhebber

Artikel geplaatst op: 10-09-2021 | update datum: 11-09-2021
Bij het horen van de merknaam Fulgor Milano gaat misschien niet direct een lampje branden, maar dit Italiaanse topmerk richt zich dan ook met namen op de Amerikaanse markt. Met concurrenten als Viking en Wolf heeft dit merk met een fraaie lijn fornuizen een plek weten te veroveren op deze sterke markt. En dat is niet verwonderend, want de fornuizen van Fulgor Milano zijn niet alleen bloedmooi, ze bieden ook daadwerkelijke meerwaarde. Bezoek onze winkel in Bussum om ze zelf te komen bekijken en voor een passend advies op basis van uw situatie.

Fulgor Milano, fornuizen voor de echte liefhebber


Algemeen

Het assortiment fornuizen is leverbaar in diverse kleuren en uitvoeringen. Naast de fornuizen in gas biedt Fulgor Milano ook een steeds breder assortiment inductie fornuizen. Vanwege de focus op de Amerikaanse markt zijn ook de kenmerkende inch maten over genomen: de smalste is 75,8 cm. breed, daarna volgt een brede lijn fornuizen van 91 cm. breed en tot slotte is daar het breedte model uit het assortiment: 121,6 cm. Daarbij is het ook goed te weten dat alle fornuizen maar liefst 70 cm. diep zijn. Dit is niet alleen zeer praktisch, maar geeft design technisch een fraai statement in uw keuken. Alle roestvrijstalen onderdelen van het fornuis zijn vingervlekvrij en daardoor zeer praktisch in dagelijks gebruik.

Ontdek de Fulgor Milano fornuizen met gas kookgedeelte

Fornuizen met gas kookgedeelte

Het kookgedeelte van alle gas fornuizen is uitgevoerd met een zwarte emaille vangschaal. Hierdoor wordt voorkomen dat bij gebruik van grote pannen er bruine weerkaatsing ontstaat. Dankzij de diepte van 70 cm. heeft u een zeer grote branderafstand waardoor ook twee hele grote pannen van bijvoorbeeld 28 cm. doorsnede eenvoudig achter elkaar gezet kunnen worden.

Alle branders op het fornuis zijn gelijk in waarde: Dual Fuel branders met een zeer groot bereik. Van 0,35 kW (bij het ontsteken van alleen de binnenste ring) voor het sudderen tot 4,5 kW (bij het ontsteken van zowel de binnenste als buitenste ring) voor het wokken en snel aan de kook brengen van grote pannen. Praktisch verder zijn de gietijzeren pandragers (stabiele ondergrond) en de hoogwaardige messing branders.


Ontdek de unieke voordelen van het inductie kookvlak van de inductie fornuizen

Fornuizen met inductie kookgedeelte

Ook bij de inductie fornuizen geldt dat het grote kook unieke mogelijkheden biedt voor het plaatsen van grote pannen. Zeker in combinatie met de hoogwaardige EGO spoelen welke gebruikt worden in deze fornuizen. Deze zorgen voor een hoog rendement overdracht van de warmte waarmee ook grote pannen volwaardig verwarmd kunnen worden.

De 5 inductie zones beschikken over een booster voor elke inductie zone en hebben een handige sudderstand. Daarmee wordt op een zeer lage stand geleidelijk warmte overgebracht op de pannen. De inductie fornuizen van 91 cm. breed hebben een aansluitwaarde van 10,8 kW en kunnen daarmee ook op 3 x 230 Volt (16A) aangesloten worden.


Ontdek de unieke functies van de ovens van Fulgor Milano

Oven(s)

De ruime ovens onder het kookgedeelte zijn uitgevoerd met een Soft Close deur. Deze oven hebben een zeer ruime inhoud (de 91 cm. brede uitvoering heeft bijvoorbeeld 165 liter) maar is desondanks vrij snel op temperatuur door de twee 1300 Watt elementen. Deze zorgen – in combinatie met de dubbele ventilatoren achterin de oven – voor een snelle en gelijkmatige verwarming van de volledige binnenruimte. De ovens worden standaard geleverd met meerdere roosters en een bakplaat en zijn voorzien van een telescopische geleider voor het eenvoudig in- en uitschuiven. De oven is in te regelen via de digitale touchcontrol bediening op het display waarbij ook de timer geactiveerd kan worden. Handig verder is de binnenverlichting en de emaille binnenzijde.

Pyrolyse functie
Een aantal fornuizen in het assortiment beschikt over een pyrolyse reinigingssysteem. Bij dit systeem gaat de oven zichzelf reinigen door gedurende 1 tot 1,5 uur de binnenzijde schoon te branden op een temperatuur van 450 graden. Tijdens dit programma kunt u de ovendeur niet openen vanwege de veiligheid, maar wordt de ovendeur niet te heet (kindveilig). Aan het einde van het programma hoeft u alleen de verkoolde resten te verwijderen en de oven is weer schoon en klaar voor gebruik.


Plaatsing van de fornuizen

Belangrijk bij het plaatsen van het fornuis is dat u rekening houdt met de afwijkende afmetingen (75,8; 91 of 121,6 cm. breed en een diepte van 70 cm.). De fornuizen mogen dankzij de geforceerde manetelkoeling strak tussen keukenkasten geplaatst worden. Bij de fornuizen met meerdere ovens of de inductie uitvoeringen is een meerfasen elektra aansluiting nodig. Ook hier helpen wij u graag mee.

Fulgor Milano Sofia lijn fornuizen in gas en inductie11 artikel(en)