Corona: Maak hier een afspraak voor bezoek aan winkel of bel 035 69 18 115 voor product advies. Wij bezorgen en installeren bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie

1-18 of 440

1-18 of 440

Veel keuze in koelkasten

Naar wat voor koelkast u ook op zoek bent, bij ons vindt u vast en zeker het model dat het beste bij u past. Het kiezen van het juiste model is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Onder de categorie koelkast valt ook de vrieskast en vrieskist, maar deze zijn overzichtelijk in aparte categorieën ondergebracht. De grootte van het koelgedeelte en het eventuele vriesgedeelte is afhankelijk van uw huishouden en uiteraard uw eigen voorkeur. Om een keuze uit de verschillende modellen te maken, is het handig om te weten hoeveel inhoud een koelkast voor u moet hebben. Naast de inhoud is een laag energieverbruik bepalend voor de juiste keuze. Daarnaast speelt bij inbouw de maatvoering een belangrijke rol, terwijl bij vrijstaand ook het design, de kleur en de uitvoering belangrijk is.

Koelkast modellen

  • Inbouw koelkast
  • Tafelmodel
  • Amerikaans model side-by-side
  • Wijnkoelkast

Inbouwkoelkast

De inbouw koelkast wordt steeds populairder. Bij vervanging is de huidige maatvoering zeer belangrijk. Hiervoor wordt de term nismaat gebruikt. Aangezien breedte en diepte bij een keuken standaard zijn is de hoogte vaak bepalen. Bij een model met een apart vries- en koelgedeelte (dus twee deuren) zijn tevens de afmetingen van de deuren belangrijk. Voor de bevestiging van een inbouwkoelkast zijn twee systemen beschikbaar: sleepdeur bevestiging door middel van geleiders; en deur-op-deur bevestiging waarbij de keukendeur op de koelkastdeur 'geschroefd' wordt.

Tafelmodel koelkasten

Een tafelmodel biedt u de mogelijkheid om de bovenzijde als werkblad te gebruiker. Deze kan tevens worden ingebouwd onder het werkblad in de keuken. Er dient wel genoeg ruimte aan de achterzijde over te blijven om de warmte kwijt te kunnen. Dit is essentieel voor zowel vrijstaande modellen als inbouwkoelkasten.

Amerikaans model side-by-side

Bij een Amerikaanse koelkast, oftewel een side-by-side, is het koel- en vriesgedeelte naast elkaar geplaatst. Deze zijn sterk in opkomst door de enorme ruimte die beschikbaar is. Soms zit er zelfs in de deur nog een ice-dispenser waar u ijsklontjes of koud water uit haalt. Veel modellen zijn ook voorzien van een apart waterreservoir. Deze vult u met vers water en zo heeft u niet per se een aparte waterleiding nodig voor het gebruik van de ice-dispenser. Een Amerikaanse koelkast heeft vaak een 0 graden zone in de vorm van groentelades die worden geplaatst boven de standaard lades. Hierdoor worden groenten en fruit extra lang bewaard en blijven ze veel langer vers door een nauwkeurige vochtigheidsregeling.

Wijnkoelkast

Een wijnkoelkast is een luxe uitgevoerde koelkast met meestal houten leggers die geschikt zijn als wijnflessenopslag. Hiermee bewaart u de wijn op de geschikte temperatuur waardoor deze perfect in conditie blijft. In deze koelkasten is het bovenin vaak warmer dan onderin. Zo bewaart u met meerdere temperatuurzones de champagne onderin, de rosé in het midden en de rode wijnen bovenin.

Koelvriescombinatie kopen bij De Schouw Witgoed

Hoe groter het huishouden, hoe groter de koelkast dient te zijn. Wanneer u een open keuken heeft is het van belang om op het geluidsniveau te letten. Het kan namelijk storend zijn als het geluid overheerst. Heeft u al een beetje een idee welke het beste bij uw huishouden past? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod van koelkasten. Wij leveren kosteloos door heel Nederland en de levertijd is slechts 1 tot 5 werkdagen. Als u het product eerst in het echt wilt zien bent u altijd welkom in onze showroom in Bussum. Meer informatie over koelen en vriezen vindt u op de pagina van Wikipedia.

ADVIES & TIPS

Wat is een inbouw koelkast ?

Wat is een inbouw koelkast ?

Een inbouw koelkast is een speciaal ontwikkeld model welke voor plaatsing, montage en het aan- en afvoeren van lucht geschikt is om in een nis van een keuken te monteren.

Eigen keukenfront
Daarbij kan uw eigen keukenfront(en) via een deur-op-deur of een sleepdeur montage systeem op de inbouwkoelkast bevestigd worden.

Opmeten van een inbouw koelkast

Opmeten van een inbouw koelkast

Bij het opmeten is voornamelijk de hoogte belangrijk. Een inbouw koelkast met één deur is vrij eenvoudig op te meten: bepaal de hoogte van de bodemplaat waarop de koelkast staat tot aan de plafondplaat.

Opmeten bij een 2-deurs inbouw koelkast
Bij twee deuren is het meten lastiger. Hierbij dient u - naast de totale nishoogte - ook de hartmaat te meten. Dit is de maat van bodemplaat tot aan de exacte hoogte tussen de twee deuren van de koelkast. De maattekening (zie foto) is een handig vergelijk.

Montage systeem deuren

Deur-op-deur en sleepdeur geleiders

Bij een inbouw koelkast wordt uw eigen keukenfront(en) weer op de deur(en) van de inbouw koelkast gemonteerd. Hiervoor zijn twee systemen in omloop: deur-op-deur en sleepdeur geleiders.

Verschil tussen deur-op-deur en sleep
Bij deur-op-deur zit uw keukenfront vastgeschroefd op de koelkast deur, terwijl bij sleepdeur uw keukenfront langs de koelkastdeur gesleept wordt door middel van geleiders (zie foto).

Inbouwkoelkasten met No-Frost, BioFresh en/of ijsblokjes

Inbouwkoelkasten met No-Frost, BioFresh en/of ijsblokjes

Naast het lagere energieverbruik zijn er de laatste jaren ontwikkelingen welke zeker het overwegen waard zijn. Belangrijk hierbij is u altijd af te vragen of u deze systemen zelf denkt te gaan gebruiken.

Een aantal interessant ontwikkelingen:

  • BioFresh - langer bewaren van groente en fruit
  • Icemaker - continue voorraad ijsblokjes
  • No-Frost - nooit meer ontdooien vriesgedeelte
  • 0 graden zone - langer bewaren van vlees en vis

Tips

1. Weet u niet exact de maten van uw huidige inbouw koelkast? Met behulp van het merk en typenummer van uw oude inbouw koelkast komen we ook verder. Geef deze aan ons door en wij checken uw afmetingen.

2. Als u een aantal vrieslades onder uw inbouw koelkast wenst, dan kan een No-Frost (nooit meer ontdooien) of LowFrost (veel minder vaak ontdooien) praktisch zijn in gebruik. Check wel het aantal liters inhoud.

3. Indien u een inbouw koelkast met twee deuren heeft, dan is de hartmaat belangrijk bij vervanging. Dit is de hoogtemaat vanaf de bodemplaat tot aan de exacte hoogte tussen de twee deuren van de koelkast.