Inbouw koelkast


1-28 of 654

1-28 of 654

Een inbouw koelkast

Voor montage in een nis van een keuken is een inbouw koelkast uitermate geschikt. Deze inbouw modellen zijn in diverse hoogtes leverbaar waarmee u inhoud en voorkeur geheel naar eigen wens in kunt vullen. Praktisch verder is de mogelijkheid om de inbouw koelkast te voorzien van het door u gewenste montage systeem.De Schouw Witgoed heeft 1646 beoordelingen van Trustpilot met een resultaat van 8.5 / 10
 • ADVIES & TIPS

  Wat is een inbouw koelkast ?

  Wat is een inbouw koelkast ?

  Een inbouw koelkast is een speciaal ontwikkeld model welke voor plaatsing, montage en het aan- en afvoeren van lucht geschikt is om in een nis van een keuken te monteren.

  Eigen keukenfront
  Daarbij kan uw eigen keukenfront(en) via een deur-op-deur of een sleepdeur montage systeem op de inbouwkoelkast bevestigd worden.

  Opmeten van een inbouw koelkast

  Opmeten van een inbouw koelkast

  Bij het opmeten is voornamelijk de hoogte belangrijk. Een inbouw koelkast met één deur is vrij eenvoudig op te meten: bepaal de hoogte van de bodemplaat waarop de koelkast staat tot aan de plafondplaat.

  Opmeten bij een 2-deurs inbouw koelkast
  Bij twee deuren is het meten lastiger. Hierbij dient u - naast de totale nishoogte - ook de hartmaat te meten. Dit is de maat van bodemplaat tot aan de exacte hoogte tussen de twee deuren van de koelkast. De maattekening (zie foto) is een handig vergelijk.

  Montage systeem deuren

  Deur-op-deur en sleepdeur geleiders

  Bij een inbouw koelkast wordt uw eigen keukenfront(en) weer op de deur(en) van de inbouw koelkast gemonteerd. Hiervoor zijn twee systemen in omloop: deur-op-deur en sleepdeur geleiders.

  Verschil tussen deur-op-deur en sleep
  Bij deur-op-deur zit uw keukenfront vastgeschroefd op de koelkast deur, terwijl bij sleepdeur uw keukenfront langs de koelkastdeur gesleept wordt door middel van geleiders (zie foto).

  Inbouwkoelkasten met No-Frost, BioFresh en/of ijsblokjes

  Inbouwkoelkasten met No-Frost, BioFresh en/of ijsblokjes

  Naast het lagere energieverbruik zijn er de laatste jaren ontwikkelingen welke zeker het overwegen waard zijn. Belangrijk hierbij is u altijd af te vragen of u deze systemen zelf denkt te gaan gebruiken.

  Een aantal interessant ontwikkelingen:

  • BioFresh - langer bewaren van groente en fruit
  • Icemaker - continue voorraad ijsblokjes
  • No-Frost - nooit meer ontdooien vriesgedeelte
  • 0 graden zone - langer bewaren van vlees en vis

  Tips

  1. Weet u niet exact de maten van uw huidige inbouw koelkast? Met behulp van het merk en typenummer van uw oude inbouw koelkast komen we ook verder. Geef deze aan ons door en wij checken uw afmetingen.

  2. Als u een aantal vrieslades onder uw inbouw koelkast wenst, dan kan een No-Frost (nooit meer ontdooien) of LowFrost (veel minder vaak ontdooien) praktisch zijn in gebruik. Check wel het aantal liters inhoud.

  3. Indien u een inbouw koelkast met twee deuren heeft, dan is de hartmaat belangrijk bij vervanging. Dit is de hoogtemaat vanaf de bodemplaat tot aan de exacte hoogte tussen de twee deuren van de koelkast.