Onze webshop is open, de winkel gesloten. Wij bezorgen en installeren gewoon bij u thuis, ook op verdieping. Meer info bezorging/reparatie. Bel 035 69 18 115, mail of chat bij vragen.

1-16 of 776

1-16 of 776

Veel keuze in koelkasten

Naar wat voor koelkast u ook op zoek bent, bij ons vindt u vast en zeker het model dat het beste bij u past. Het kiezen van het juiste model is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Onder de categorie koelkast valt ook de vrieskast en vrieskist, maar deze zijn overzichtelijk in aparte categorieën ondergebracht. De grootte van het koelgedeelte en het eventuele vriesgedeelte is afhankelijk van uw huishouden en uiteraard uw eigen voorkeur. Om een keuze uit de verschillende modellen te maken, is het handig om te weten hoeveel inhoud een koelkast voor u moet hebben. Naast de inhoud is een laag energieverbruik bepalend voor de juiste keuze. Daarnaast speelt bij inbouw de maatvoering een belangrijke rol, terwijl bij vrijstaand ook het design, de kleur en de uitvoering belangrijk is.

Koelkast modellen

  • Inbouw koelkast
  • Tafelmodel
  • Amerikaans model side-by-side
  • Wijnkoelkast

Inbouwkoelkast

De inbouw koelkast wordt steeds populairder. Bij vervanging is de huidige maatvoering zeer belangrijk. Hiervoor wordt de term nismaat gebruikt. Aangezien breedte en diepte bij een keuken standaard zijn is de hoogte vaak bepalen. Bij een model met een apart vries- en koelgedeelte (dus twee deuren) zijn tevens de afmetingen van de deuren belangrijk. Voor de bevestiging van een inbouwkoelkast zijn twee systemen beschikbaar: sleepdeur bevestiging door middel van geleiders; en deur-op-deur bevestiging waarbij de keukendeur op de koelkastdeur 'geschroefd' wordt.

Tafelmodel koelkasten

Een tafelmodel biedt u de mogelijkheid om de bovenzijde als werkblad te gebruiker. Deze kan tevens worden ingebouwd onder het werkblad in de keuken. Er dient wel genoeg ruimte aan de achterzijde over te blijven om de warmte kwijt te kunnen. Dit is essentieel voor zowel vrijstaande modellen als inbouwkoelkasten.

Amerikaans model side-by-side

Bij een Amerikaanse koelkast, oftewel een side-by-side, is het koel- en vriesgedeelte naast elkaar geplaatst. Deze zijn sterk in opkomst door de enorme ruimte die beschikbaar is. Soms zit er zelfs in de deur nog een ice-dispenser waar u ijsklontjes of koud water uit haalt. Veel modellen zijn ook voorzien van een apart waterreservoir. Deze vult u met vers water en zo heeft u niet per se een aparte waterleiding nodig voor het gebruik van de ice-dispenser. Een Amerikaanse koelkast heeft vaak een 0 graden zone in de vorm van groentelades die worden geplaatst boven de standaard lades. Hierdoor worden groenten en fruit extra lang bewaard en blijven ze veel langer vers door een nauwkeurige vochtigheidsregeling.

Wijnkoelkast

Een wijnkoelkast is een luxe uitgevoerde koelkast met meestal houten leggers die geschikt zijn als wijnflessenopslag. Hiermee bewaart u de wijn op de geschikte temperatuur waardoor deze perfect in conditie blijft. In deze koelkasten is het bovenin vaak warmer dan onderin. Zo bewaart u met meerdere temperatuurzones de champagne onderin, de rosé in het midden en de rode wijnen bovenin.

Koelvriescombinatie kopen bij De Schouw Witgoed

Hoe groter het huishouden, hoe groter de koelkast dient te zijn. Wanneer u een open keuken heeft is het van belang om op het geluidsniveau te letten. Het kan namelijk storend zijn als het geluid overheerst. Heeft u al een beetje een idee welke het beste bij uw huishouden past? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod van koelkasten. Wij leveren kosteloos door heel Nederland en de levertijd is slechts 1 tot 5 werkdagen. Als u het product eerst in het echt wilt zien bent u altijd welkom in onze showroom in Bussum. Meer informatie over koelen en vriezen vindt u op de pagina van Wikipedia.

ADVIES & TIPS

Verschillende uitvoeringen

Verschillende vrijstaande koelkasten

Het aanbod vrijstaande koelkasten is zeer breed. Naast allerlei hoogte en breedtematen zijn er modellen met veel, weinig of geen vriesruimte leverbaar; in rood, wit, zwart, blauw, groen; met BioFresh, No-Frost, 0 graden zone etc.

Vind de beste koelkast voor u!
Met behulp van het filter in de linker kolom kunt u eenvoudig uw wensen invoeren om daarmee de koelkast welke het beste bij u past te kunnen vinden.

Plaatsing in een nis

Naast de standaard zaken als afmetingen, draairichting e.d. zijn er twee punten welke eveneens belangrijk zijn bij aanschaf van een vrijstaande koelkast: plaatsing in een nis en het begrip duocooling. Indien u een vrijstaande koelkast in een strakke nis of op de plek van een inbouw koelkast wilt plaatsen, dan dient u veel aandacht te besteden aan de ventilatie. Standaard kan een vrijstaande koelkast namelijk niet ingebouw worden.

Plaatsing in onverwarmde ruimte

DuoCooling

Bij plaatsing van een koelkast met vriesgedeelte in een onverwarmde ruimte vereist eveneens aandacht. Standaard kan dit namelijk niet. Koelkasten met DuoCooling bieden hiervoor uitkomst, maar ook dan is minimaal 10 graden benodigd.

Bespaar op energie

Bespaar op energie

Omdat een koelkast continue draait is het energieverbruik een belangrijk aandachtspunt. Mede onder invloed van wetgeving is hier de laatste jaren al een grote slag geslgen. Moderne koelkasten zijn vele malen zuiniger dan oude modellen.

Vergelijk het energieverbruik
Echter is er binnen het aanbod moderne koelkasten nog steeds onderscheid. Van gewone zuinige koelkasten met een A+ label tot super zuinge A++++ uitvoeringen !

Design koelkasten

Retro jaren 50 koelkasten

Een vrijstaande koelkast kan vanwege de afmetingen en de plek in de keuken bepalend zijn voor het totale aanzien. Dit biedt echter ook kansen.

Retro jaren 50 stijl in verschillende kleuren
Door te kiezen voor een design koelkast kan een keuken van een eyecatcher voorzien worden. Denk hierbij ook aan de gekleurde jaren 50 koelkasten van Smeg, Schnieder en andere aanbieders.