Onderbouw koelkast


1-28 of 70

1-28 of 70

Een onderbouw koelkast geschikt voor plaatsing onder aanrecht

Indien u voornemens bent uw koelkast onder het keukenblad te plaatsen, dan heeft u daarvoor een speciaal onderbouw nodig nodig. Een onderbouw koelkast heeft namelijk een systeem waarmee geforceerd de warme lucht via de plint wordt afgevoerd en frisse lucht via de plint wordt aangezogen. Daarnaast kunt uw eigen keuken front weer voor de onderbouw koelkast monteren.

De Schouw Witgoed heeft 1624 beoordelingen van Trustpilot met een resultaat van 8.4 / 10
 • ADVIES & TIPS

  Wat is een onderbouw koelkast ?

  Wat is een onderbouw koelkast ?

  Een onderbouw koelkast is eigenlijk een tafelmodel koelkast, maar dan speciaal geschikt voor plaatsing onder het aanrechtblad van uw keuken.

  Plaatsing van uw eigen keukenfront
  Op deze koelkast kan - in tegenstelling tot een vrijstaande tafelmodel koelkast - een keukenpaneel van uw keuken gemonteerd worden. Dit paneel is eenvoudig te bevestigen met behulp van het deur-op-deur montagesysteem.

  Verschil tussen inbouw en onderbouw koelkast

  Verschil tussen inbouw en onderbouw koelkast

  Zowel bij een inbouw als bij een onderbouw koelkast kan het eigen keukenfront weer op de koelkast geschroefd worden. Toch zit er een belangrijk verschillen tussen beide. Een onderbouw koelkast is namelijk speciaal geschikt voor plaatsing onder het aanrecht.

  Omdat het aanrechtblad de opstijgende warmte achter de koelkast tegenhoudt, zou een normale inbouw koelkast op deze plek niet werken. Een onderbouw koelkast voert geforceerd de warme lucht af en zuigt frisse lucht aan via de plint.

  Beperkt aantal uitvoeringen

  Beperkt aantal uitvoeringen

  Onderbouw koelkasten verschillen in uitvoering niet veel van elkaar. De maten zijn bijna allemaal hetzelfde. De meeste onderbouw koelkasten hebben een deur-op-deur montage systeem. Bij een paar modellen is nog een ouderwetse decorlijst leverbaar. Op de foto links ziet u een speciale onderbouw koelkast met uittrekbare lade.

  Klein vriesvakje
  Tevens zijn er modellen met of zonder geintegreerde vriesvak leverbaar.

  Verschil in aantal liters inhoud

  Verschil in aantal liters inhoud

  Bij de ontwikkeling van nieuwe modellen is de combinatie van een laag energieverbruik en een zo groot mogelijke inhoud de uitdaging. Omdat sommige modellen met en sommige modellen zonder vriesvak zijn uitgevoerd zit hier eveneens verschil in.

  Vergelijk de inhoud
  Bij modellen zonder vriesvak heeft het model met de kleinste inhoud 119 en het model met de grootste inhoud 152 liter netto inhoud ! Vergelijken loont dus.

  Tips

  1. Houdt u bij aanschaf van een nieuwe onderbouw koelkast vooral rekening met de indeling. Omdat deze koelkast relatief klein zijn, is een goede indeling bepalend voor het dagelijks gebruik.

  2. Wist u dat er ook een onderbouw koelkast bestaat welke als volledige lade naar voren toe is open te schuiven? Door dit systeem kan deze koelkast tot 30% efficienter gevuld worden !

  3. Naast de indeling en uitvoering speelt ook het energieverbruik een belangrijke rol. Vergelijkt u deze eenvoudig via het label, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.