Amerikaanse koelkast met doorlopende deuren, minibar of rondom bekleed


1 artikel(en)

Amerikaanse koelkast met minibar

Praktisch is de minibar welke in een aantal Amerikaanse koelkasten beschikbaar is. Deze extra bar bevindt zich in de deur van het koelgedeelte en biedt een aantal handige voordelen:

Besparing van energie

Allereerst hoeft de koeldeur niet elke keer helemaal geopend te worden voor het pakken van een fles frisdrank of iets anders. Uw meest gebruikte producten kunt u in het schap achter de minibar zetten en zijn daardoor snel en energiezuinig te pakken.

Amerikaanse koelkast met minibarAmerikaanse koelkast met minibar


De minibar als wegzetvlak

Doordat de minibar in geopende toestand horizontaal blijft staan ontstaat er een soort 'tafeltje'. Juist indien uw koelkast helemaal vrij van de keuken staat is deze geopende minibar handig bij het tappen van water of ijs. Uw glazen kunt u vullen met de gewenste drank uit het schap en vervolgens voorzien van ijs. Voor het steeds pakken van een nieuw glas of fles is de minibar geschikt om de andere glazen op weg te zetten.

Amerikaanse koelkast met bekleed front tot bovenkant scharnieren

Bij de bekleding van de deuren van een Amerikaanse koelkast zijn er twee opties voor het wegwerken van de scharnieren: het plaatsen van een aparte top (dak) of het door laten lopen van de bekleding van de deuren tot bovenkant scharnieren.

Amerikaanse koelkast met doorlopende deurenEen Amerikaanse koelkast met doorlopende deuren is strakker in te bouwen


Rustiger en beter in te bouwen

Deze optie met doorlopende deuren heeft minder onderbrekingen in de belijning waardoor het totaalbeeld rustiger is. Daarnaast is de variant met doorlopende deuren ook praktischer indien de Amerikaanse koelkast in een nis geplaatst dient te worden. Bij een dak is de totale koelkast (dus ook de body zelf) hoger, maar dit is niet aan de orde bij een bekleding met doorlopende deuren. Zodoende kan dit type koelkast ook ter vervanging van lagere Amerikaanse koelkasten gebruikt worden.

Rondom beklede Amerikaanse koelkast

In het assortiment Amerikaanse koelkasten van ioMabe en General Electric zijn een groot aantal verschillende bekledingsopties leverbaar. Indien u de koelkast vrij neer gaat zetten, is het verstandig een model welke rondom bekleed is te selecteren.

Bij deze optie zijn dus niet alleen de deuren, maar ook de zijwanden geheel bekleed, waardoor bij vrijstaande plaatsing de koelkast een fraai aanzicht van alle zijden heeft.