3-pits of 4-pits vrijstaande kookplaten met standaard nis 56x49 cm


1 artikel(en)

Een vrijstaande kookplaat met standaard inbouw nismaat van 56x49 cm

Bij vervanging van uw vrijstaande kookplaat speelt de maatvoering een belangrijke rol. Doordat deze vrijstaande kookplaat is ingebouwd in het aanrecht is de gatmaat bepalen voor het plaatsen van de vrijstaande kookplaat. Standaard is een vrijstaande kookplaat met een nismaat van 56 bij 49 cm. Bij de vervanging heeft u hierin veel keuze.

Indien u een houten aanrechtblad of een ander zaagbaar materiaal heeft is het mogelijk de nis naar wens aan te passen.

Een 3-pits vrijstaande kookplaat

Een vrijstaande kookplaat welke uitgevoerd is met 3 pitten heeft over het algemeen specifieke eigenschappen. De normale verdeling is vaak 4-pitten, maar indien er gekozen wordt voor een 3-pits vrijstaande kookplaat dan is deze veelal voorzien van één speciale pit.

Een 4-pits vrijstaande kookplaat

Bij een vrijstaande kookplaat welke uitgevoerd is met vier pitten wordt in de meeste keukens in Nederland gebruikt. Bij vier pitten heeft u de mogelijkheid om vlees of vis, groente en aardappelen of pasta tegelijkertijd te bereiden. Daarnaast houdt u nog een brander over voor een saus of een ander bij gerecht. Houdt u rekening met de verdeling van de pitten bij een 4-pits vrijstaande kookplaat en de afstand tussen de verschillende pitten.