Oven functies van Fratelli fornuizen uitgelegd

Artikel geplaatst op: 15-02-2024 | update datum: 15-02-2024
Ontdek de voordelen en de mogelijkheden van de verschillende ovenfuncties op de Fratelli fornuizen zoals hetelucht, grill, onder- en bovenwarmte e.d. Een handig overzicht met uitleg.

Oven functies van Fratelli fornuizen uitgelegd


Grote oven (90/60 cm)HETE LUCHT
Dankzij de ventilator en de circulaire verwarmingselementen wordt de warmte gelijkmatig in de ovenruimte verdeeld, waardoor je meerdere gerechten kunt bereiden die dezelfde temperatuur en tijd vereisen. Deze functie vereist geen voorverwarming en, in vergelijking met conventioneel koken, kan de kooktijd met 10 minuten per uur worden verminderd bij lagere temperaturen.

SNEL ONTDOOIEN
Om snel te ontdooien zonder een magnetron te gebruiken, omdat de ventilator de lucht binnen in de oven op kamertemperatuur laat circuleren.

COMPACTE GRILL
Ideaal om kleinere stukken vlees te grillen, omdat alleen het binnenste gedeelte van het bovenste verwarmingselement gebruikt wordt.

VOLLEDIGE GRILL
Deze functie maakt gebruik van beide bovenste verwarmingselementen, waardoor perfecte grillresultaten worden bereikt voor grotere stukken voedsel of vlees.

GRILL MET VENTILATOR
Dit is de beste functie voor snel grillen of om grotere stukken vlees te roosteren, omdat het zowel de verwarmingselementen als de ventilator gebruikt.

BOVEN EN ONDERWARMTE (conventioneel)
Ideaal om gebak en taarten te bakken, maar ook om tegelijkertijd gerechten te bereiden die verschillende temperaturen vereisen. Deze methode maakt gebruik van zowel de bovenste als de onderste elektrische verwarmingselementen om intense warmte door de hele ovenruimte te verspreiden.

ONDERWARMTE MET VENTILATOR
Deze methode maakt gebruik van het onderste verwarmingselement plus de ventilator. Het is perfect om je gerecht de laatste finishing Touch te geven of om voorgekookt voedsel op te warmen.

VERLICHTING
Halogeen verlichting in ovenruimte apart te bedienen.

Kleine oven (bij fornuizen met 2 ovensBOVEN EN ONDERWARMTE
(conventioneel) Ideaal om gebak en taarten te bakken, maar ook om tegelijkertijd gerechten te bereiden die verschillende temperaturen vereisen. Deze methode maakt gebruik van zowel de bovenste als de onderste elektrische verwarmingselementen om intense warmte door de hele ovenruimte te verspreiden.

BOVENWARMTE
Dit is ideaal voor delicate gerechten, roosteren, of om gerechten die net zijn gekookt warm te houden, aangezien het alleen het buitenste deel van de bovenste verwarmingselementen gebruikt.

ONDERWARMTE
Ideaal voor recepten die langzaam moeten garen of om reeds gekookt voedsel voorzichtig op te warmen. Deze functie maakt alleen gebruik van het onderste verwarmingselement

DRAAISPIT
Voor het heerlijk roosteren van diverse gerechten.

VERLICHTING
Halogeen verlichting in ovenruimte apart te bedienen.

14 artikel(en)