Droger met beste uit de test door Consumentenbond

1 artikel(en)

'Beste uit de test' droger volgens test Consumentenbond

Welke droger komt er als 'Beste uit de test' bij de Consumentenbond? Bekijk de resultaten en ontdek op welke specifieke items dit apparaat de beste prestaties levert.
Tip: Raadpleeg de specifieke consumentengids of de website van de consumentenbond voor meer informatie en de uitgebreide testresultaten.

Beste Koop droger

Naast de onderscheiding voor 'Best getest' heeft de Consumentenbond ook nog het Beste Koop droger label. Apparaten met dit label hebben bij de testen van de Consumentenbond de beste prijs/kwaliteit verhouding behaald. Deze apparaten zijn vaak voordeliger dan de best geteste modellen, maar hebben vaak ook net iets minder hoge cijfers behaald.

Test resultaten Consumentenbond

Ondanks het feit dat de Consumentenbond onafhankelijk is en zodoende een waardevolle test uit kan voeren, is het moeilijk de kwaliteit en dan net name de levensduur van de apparaten te bepalen. Behalve duurtesten, het bekijken van de kwaliteit van de losse onderdelen en de posities welke de verschillende merken op de Nederlandse markt innemen blijft dit aspect lastig in te schatten. Daarentegen geven de verschillende testen wel een waardevol beeld over de prestaties van de verschillende apparaten. Belangrijk hierbij is te weten dat de Consumentenbond test op verschillende aspecten, te weten:

Energieverbruik

Omdat de droger het meest verbruikende huishoudelijke apparaat in huis is, is een laag energieverbruik belangrijk. De warmtepompdroger geeft hier invulling aan. De consumentenbond test deze verschillende verbruiken en vergelijkt deze met de opgegeven waarden van de fabrikanten.

Snelheid

Met de komst van de energiezuinige warmtepompdroger is de snelheid - de tijdduur welke het programma over een was doet - belangrijk geworden. Deze warmtepompdrogers waren bij de introductie enkele jaren geleden aanzienlijk langzamer dan een condensdroger. Echter zorgen nieuwe technieken ervoor dat deze drogers steeds sneller hun programma af kunnen werken. Daarnaast test de Consumentenbond of de opgegeven tijdsduren van de verschillende programma's ook overeen komen met de werkelijkheid.

Gebruiksgemak

Dit betreft niet alleen de bediening van de droger (is de droger gemakkelijk in te stellen? Is het menu overzichtelijk? Zijn er specifieke programma's aanwezig?), maar ook het dagelijks in- en uitladen (heeft de droger bijvoorbeeld een grote of een kleine vulopening? Beschikt de droger over binnenverlichting?) en het benodigde onderhoud (denk hierbij aan het reinigingen van de filters).

Koop een droger met behulp van de Consumentenbond test

Door bij een droger de test resultaten van de Consumentenbond test mee te nemen krijgt u een beter beeld van de prestaties van de verschillende drogers. Zodoende is dit zeker een aanrader indien u twijfelt of simpelweg meer inzicht wil hebben van een onafhankelijke instelling.