Droger met aller zuinigste A+++, energieklasse C of zeer zuinig A++ label


1-28 of 66

1-28 of 66

De aller zuinigste drogers met energieklasse A+++ label

Misschien wel de meest eenvoudige manier van energiebesparing is de aanschaf van een zuinige droger. Wasdrogers behoren tot de grootste stroomverbruikers in huis, maar door vernieuwde technieken is ook op dit vlak een passende oplossing ontwikkeld. Daarbij is een laag energieverbruik is niet alleen goed voor , maar ook nog eens goed voor het milieu.

Iets duurder in aanschaf

De aanschaf van een droger met aller zuinigste A+++ label mag in eerste instantie dan duurder zijn ten opzichte van een normale droger, op lange termijn zal dit zeker een interessante investering zijn. Met het oog op de toekomst is verwachting dat dit type droger de standaard zal worden waardoor het aanbod in verschillende prijsklassen vergroot zal worden.

Wasmachine en droger op één groep laten draaien

Bijkomend voordeel van deze droger met warmtepomptechniek is de mogelijkheid om de droger gelijktijdig met de wasmachine te laten draaien. Dit kan - door de lagere aansluitwaarde van deze droger - gewoon op één standaard 230 Volt aansluiting. Indien gewenst kunt u de aansluitwaarde van de warmtepompdroger optellen bij de aansluitwaarde van uw wasmachine. Indien deze onder de voorgeschreven 3600 Watt blijven kunt u beide apparaten op één groep aansluiten.

Zeer zuinige drogers met energieklasse A++

Bij aanschaf van een droger met energieklasse A++ label bent u verzekerd van een energiebesparende en daarmee kostenbesparende droger. Omdat de droger één van de grootste stroomverbruikers in een huishouden is, is het belangrijk om juist dit aspect meer aandacht te geven. Door vernieuwende technieken kan dit type droger met behulp van de warmtepomp en het hergebruiken van de warmte met veel minder energie uw wasgoed drogen.

Wasmachine en droger op één groep laten draaien

Bijkomend voordeel van dit lage verbruik is dat het daardoor mogelijk is om deze droger gelijktijdig met de wasmachine op één groep te laten draaien. U kunt eenvoudig controleren of deze combinatie ook bij u mogelijk is door de aansluitwaarde van de nieuwe droger op te tellen bij de aansluitwaarde van uw wasmachine. Indien deze te samen onder de 3600 Watt blijven is het mogelijk beide op één groep tegelijkertijd te laten draaien.

Een energieklasse C label bij een droger

De wasdroger behoort tot één van de meest verbruikende apparaten in een huishouden. Niet zo vreemd dat energielabels een belangrijke rol spelen bij de aankoop van het apparaat. Indien u kiest voor een droger met energieklasse C label, dan behoort deze tot de minst zuinige drogers welke momenteel leverbaar zijn. Echter bij een afvoerdroger is dit een iets ander verhaal, aangezien deze modellen alleen in energieklasse B en C leverbaar zijn. Het is dan ook belangrijk om - naast het label zelf - ook te kijken naar het daadwerkelijke verbruik per kg. wasgoed. Dit geeft een beter vergelijkbaar beeld dan alleen het label op zich.

Alleen afvoerdrogers met energieklasse C label

Omdat een afvoerdroger de warme vochtige lucht direct naar buiten afvoert wordt er weinig gedaan met hergebruik van de warmte. Dit is enerzijds een gemiste kans m.b.t. een lager verbruik, maar anderzijds zorgt dit ervoor dat alleen bij een afvoerdroger er geen vochtige lucht in de ruimte zelf teruggeblazen wordt.

Klanten beoordelen ons als uitstekend: 1727 beoordelingen van Trustpilot met Trustcore 4.4 van max. 5