(Semi-)professionele droger met energieklasse B

5 artikel(en)

5 artikel(en)

Drogers met een energieklasse B label

Door de komst van de warmtepompdroger met energieklasse A en nog betere labels, is het energielabel B bij een droger minder interessant geworden. Drogers met dit type label verbruik meer energie en zijn dus minder gunstig voor zowel milieu als u portemonnee. Toch dient hierbij wel een kleine kanttekening geplaatst te worden. Doordat afvoerdrogers en condensdroger de warmte niet hergebruiken, is een klasse B label voor hen het hoogste haalbare. En beide type drogers hebben weer andere voordelen welke de keuze voor één van deze types interessant kan maken.

Afvoerdrogers met energieklasse B

Bij een wasdroger welke uitgevoerd is met een luchtafvoer is het energieklasse B label de meest zuinige variant. Afvoerdrogers behoren hiermee tot de minst zuinige drogers welke op dit moment leverbaar zijn, maar bieden daarentegen weer andere belangrijke voordelen (100% afvoer van de lucht, goedkope aanschafprijs, veelal lange levensduur etc.). Naast afvoerdrogers met energieklasse B label zijn er ook varianten met energieklasse C.

Een energielabel B bij een condensdrogers

Ook voor de moderne condensdroger geldt dat een energieklasse B label het meest zuinig is. Dit type droger verbruikt daarmee aanzienlijk meer energie dan een zuinige warmtepompdroger, maar is in aanschaf wel voordeliger. Bijkomend voordeel is de jarenlange betrouwbaarheid van de condensdroger: een beproefd systeem.