Nieuwe wasmachine test in Consumentengids van mei 2015

In de Consumentengids van mei 2015 is aandacht besteed aan het behoud van de beste resultaten van uw wasmachine. Wat kunt u hieraan zelf doen en waar moet u op letten? Daarnaast zijn er wederom tests uitgevoerd welke weer 'Beste uit de test' en een 'Beste koop' wasmachine opgeleverd hebben.

Test wasmachine consumentenbond

De consumentenbond heeft onderscheid gemaakt tussen de machines tot 7 kg vulgewicht en de machines met 8 kg vulgewicht. Bij de machines tot 7 kg vulgewicht is de Bosch WNAS324471 als Beste uit de test gekomen. Deze machine scoort vooral heel erg goed op schoonwassen, op goed centrifugeren en op een heel laag waterverbruik. Aandachtspunt bij deze machine is het spoelresultaat, maar dit staat natuurlijk in verband met het lage waterverbruik. Indien u een beter spoelresultaat wenst (wat mogelijk is), dan zal de machine ook meer water gaan verbruiken.

Naast deze Bosch wasmachine heeft de consumentengids de Samsung WF70F5E0Z4W uitgeroepen tot 'Beste koop'. Deze machine is aanzienlijk voordeliger in aanschaf ten opzichte van de bosch, maar scoort ook wel iets minder. Waar de Bosch een uiteindelijk testresultaat heeft van een 7,2, daar scoort de Samsung een 6,7 als eindcijfer.

Test van wasmachines met 8 kg. vulgewicht

Bij de wasmachine met meer inhoud is wederom een Bosch als nummer 1 uit de test gekomen. Dit betreft de Bosch WAS32470NL. Deze heeft een eindcijfer van een 7,2 . Anders goed geteste machines zijn de Samsung WF80F7E6P6W (eindcijfer een 7,1) en de Siemens WM16W461NL (eindcijfer eveneens een 7,1).

Bron: Consumentengids mei 2015

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.