Certimark beoordeelt de service van merken binnen de garantie

Bij de aanschaf van een nieuw apparaat spelen een aantal factoren een belangrijke rol. Naast de prijs betreft dit de specificaties, design, kwaliteit en het merk een belangrijke rol. Deze laatste twee – de kwaliteit en het merk – zijn aspecten welke verband met elkaar houden.

De kwaliteit van de service wordt weergegeven door een sterren beoordeling
De kwaliteit van de service wordt weergegeven door een sterren beoordeling


Merken positioneren zelf hun product in de markt

Bij witgoed en keukenapparatuur kiezen merken bewust voor een positie in de markt. Zowel voor de kwaliteit van het product als mede de daarbij behorende verkoopprijs wordt bewust nagedacht. Zo is het duidelijk dat Miele de beste wenst te zijn, maar zich daardoor in prijs ook bovenin de markt bevindt. Merken als Bosch, Siemens en AEG kiezen bewust voor het bovenkant middensegment en passen daar zowel kwaliteit als prijs op aan.

Uw beleving als consument

Door de positionering van de verschillende merken en de daarbij behorende uitingen via media, folders, winkels etc. heeft u een bepaald beeld bij de verschillende merken: de zogenaamde merkbeleving. Hierdoor bent u zelf reeds in staat om een bepaald merk een level in kwaliteit en prijs mee te geven, waardoor u eigenlijk al een voorselectie maakt welke merken voor u interessant zijn. Deze eerste ingeving is een hele belangrijke, echter willen wij in dit artikel hier nog een item aan toevoegen.

Kwaliteit wordt ook bepaald door de service van een merk

Bovengenoemde items zijn zeer belangrijke factoren welke voor aanschaf van een nieuw apparaat een belangrijke rol spelen. De service van een merk is echter een punt welke minstens zo belangrijk is, maar vaak pas na aankoop in beeld komt. Juist als u hier meer te maken heeft en/of hier reeds ervaring mee heeft bij een vorig of ander apparaat, dan beseft u dat dit ook een bepalende factor is.


Uitleg over de Certimark beoordeling van de service binnen garantie


Service van een merk nu beoordeeld

Het label ‘Certimark’ heeft in 2011 samen met de Tilburg Universiteit een onderzoek gedaan naar service en garanties in Nederland. Ook de merken van witgoed en keukenapparatuur zijn hierin mee genomen. Op basis van het verwachtingspatroon van consumenten en de wet rondom de garantie is een algoritme ontwikkeld welke de service en garantie van merken een cijfer geeft. Interessante informatie welke een extra dimensie geeft aan de kwaliteit van een merk.

Vermelding bij de merken op onze website

Om u te helpen met uw keuze voor een goed product vindt u op onze merkenpagina per merk ook een beoordeling in de kwaliteit welke beoordelingCertimark aan de service een merk binnen de garantieperiode geeft. Deze informatie vindt u op de merkenpagina waar u een overzicht vindt van alle door ons aangeboden merken.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.