4-pits kookplaten met 230 Volt aansluiting


9 artikel(en)

9 artikel(en)

Een kookplaat met 230 Volt aansluiting

Veel keramische en inductie kookplaten welke 3 of meer zones hebben dienen aangesloten te worden op een 2-fasen elektra aansluiting. Indien dit nog niet in de keuken aanwezig is, dient hiervoor een nieuwe aansluiting aangelegd te worden. Naast een aanpassing in de meterkast dient hiervoor ook een nieuwe 5-aderige kabel getrokken te worden. Dit is lang niet overal mogelijk, zeker niet in service flats.

Een kookplaat uitgevoerd met een 230 Volt aansluiting kan in dit geval een oplossing zijn. Bij deze kookplaten is een elektronische begrenzer opgenomen welke ervoor zorgt dat het aanwezige vermogen niet overschreden wordt. Concreet betekent dit dat twee zones op vol vermogen gebruikt kunnen worden. Indien u een derde zone op vol vermogen bijschakeld, zal de kookplaat automatisch het beschikbare vermogen over de drie zones verdelen. In de praktijk betekent dit dat het kookproces langer zal duren. Zodoende wordt dit type kookplaat als oplossing gezien in gevallen dat het niet anders kan, maar blijft een kookplaat met 2-fasen aansluiting de voorkeur houden.

Een 4-pits kookplaat

Bij een kookplaat welke uitgevoerd is met vier pitten wordt in de meeste keukens in Nederland gebruikt. Bij vier pitten heeft u de mogelijkheid om vlees of vis, groente en aardappelen of pasta tegelijkertijd te bereiden. Daarnaast houdt u nog een brander over voor een saus of een ander bij gerecht. Houdt u rekening met de verdeling van de pitten bij een 4-pits kookplaat en de afstand tussen de verschillende pitten.

Klanten beoordelen ons als uitstekend: 1727 beoordelingen van Trustpilot met Trustcore 4.4 van max. 5