Kookplaat met 230 Volt aansluiting of zoneloze inductie


5 artikel(en)

5 artikel(en)

Een kookplaat met 230 Volt aansluiting

Veel keramische en inductie kookplaten welke 3 of meer zones hebben dienen aangesloten te worden op een 2-fasen elektra aansluiting. Indien dit nog niet in de keuken aanwezig is, dient hiervoor een nieuwe aansluiting aangelegd te worden. Naast een aanpassing in de meterkast dient hiervoor ook een nieuwe 5-aderige kabel getrokken te worden. Dit is lang niet overal mogelijk, zeker niet in service flats.

Een kookplaat uitgevoerd met een 230 Volt aansluiting kan in dit geval een oplossing zijn. Bij deze kookplaten is een elektronische begrenzer opgenomen welke ervoor zorgt dat het aanwezige vermogen niet overschreden wordt. Concreet betekent dit dat twee zones op vol vermogen gebruikt kunnen worden. Indien u een derde zone op vol vermogen bijschakeld, zal de kookplaat automatisch het beschikbare vermogen over de drie zones verdelen. In de praktijk betekent dit dat het kookproces langer zal duren. Zodoende wordt dit type kookplaat als oplossing gezien in gevallen dat het niet anders kan, maar blijft een kookplaat met 2-fasen aansluiting de voorkeur houden.

Een zoneloze kookplaat

Door de groeiende vraag naar inductie kookplaten is ook de ontwikkeling in dit segment versneld. Eén van de grootste verbeteringen is de zoneloze inductie zones. Hierbij bent u met uw pan niet gebonden aan de ronde zone welke op de kookplaat afgebeeld is, maar kunt u uw pan op elke gewenste locatie op de kookplaat plaatsen. De enige voorwaarde is dat de pan een kruisje, punt of rond welke op de plaat is aangegeven ergens moet raken. Daarmee wordt namelijk de warmteoverdracht geactiveerd.

Dankzij zoneloze inductie is het mogelijk uw pannen veel beter over de kookplaat te verdelen. U houdt daardoor meer ruimte voor grote en kleine pannen over.

Klanten beoordelen ons als uitstekend: 1728 beoordelingen van Trustpilot met Trustcore 4.4 van max. 5