Exclusieve lijn Smeg FAB32 koelkasten in retro jaren'50 stijl

Smeg dankt zijn bekendheid voornamelijk aan de retro jaren'50 koelkasten. Mede om deze reden wordt dit assortiment steeds verder versterkt, nieuwe kleuren geïntroduceerd en zelfs nieuwe productgroepen toegevoegd (retro jaren 50 vaatwassers, gashaarden, klein huishoudelijke apparaten etc).

Smeg FAB32 koelkasten behorend tot het retro jaren '50 assortimentSmeg FAB32 koelkasten behorend tot het retro jaren '50 assortiment


De huidige FAB32 met No-Frost voor € 1699,-

Bij de FAB32 serie (de hoge koel/vriescombinaties met apart vriesgedeelte onder) betekende deze verbetering onlangs een toevoeging van het No-Frost systeem, een verbetering van het interieur en een zuiniger energielabel. Deze serie Smeg koelkasten is herkenbaar aan het cijfer 'N' in het typenummer (bijvoorbeeld FAB32RRN1). Deze serie heeft een verkoopprijs van 1699,- euro en is leverbaar in bijna 10 verschillende kleuren.

Het standaard assortiment Smeg FAB32 koelkasten uitgevoerd met No-Frost vriesgedeelteHet standaard assortiment Smeg FAB32 koelkasten uitgevoerd met No-Frost vriesgedeelte


Exclusieve lijn FAB32 koelkasten met LowFrost voor € 1329,-

Naast de huidige lijn heeft De Schouw Witgoed selectief zes modellen uit de FAB32 serie met LowFrost in het assortiment. Deze uitvoeringen zijn in maatvoering, design, kwaliteit en dergelijke exact gelijk aan de andere serie, maar verschillen op de volgende punten:

- Geen No-Frost systeem in het vriesgedeelte maar een LowFrost systeem
Bij een traditionele vriezer waren er tussen de vrieslades spiralen geplaatst. Daarop werd de vriezer koud. Nadeel hiervan was echter dat ijsaanrijping zich ook op deze 'vrij aanwezige' spiralen ging vestigen. Hierdoor diende deze vriezers meerdere malen per jaar handmatig ontdooit te worden.

Als antwoord hierop werd No-Frost gelanceerd. Een systeem waarbij door dynamische lucht geen ijsaanrijping meer ontstaat en ontdooien dus niet meer nodig is. Een ideaal systeem met maar een paar kleine nadelen: neemt netto ruimte in; ventilator maakt licht geluid; is duurder in ontwikkeling en dus ook in aanschaf; en no-frost koelkasten kunnen alleen in warme omgevingen staan.

Mede vanwege deze aandachtspunten raken LowFrost koel/vriescombinaties steeds meer in trek. Bij dit type vriezer zijn de spiralen 'verhuisd' naar de zijwanden van de vriezer en daar ingeschuimd. Zodoende ontstaat veel minder ijsaanrijping en kan worden volstaan met eens in de 1 tot 2 jaar ontdooien.

- Netto 75 liter vriesruimte bij het No-Frost model en 92 liter (!) bij het LowFrost model
De No-Frost techniek in het vriesgedeelte bij Smeg is een systeem welke deels tegen de achterwand van de vriezer gemonteerd is. Zodoende gaat dit No-Frost systeem ten kosten van de netto ruimte in het vriesgedeelte. Aangezien LowFrost juist ruimte 'oplevert' ten opzichte van traditionele vriezers is het netto inhoud verschil tussen beide groot: ruim 17 liter ! Dat is vergelijkbaar met een geintegreerd vriesvak van een tafelmodel koelkast.

- 42 dB(A) geluidsniveau bij No-Frost en 41 dB(A) bij LowFrost


De exclusieve lijn Smeg FAB32 koelkasten met LowFrost systeem: meer inhoud in de vriezer, minder geluidDe exclusieve lijn Smeg FAB32 koelkasten met LowFrost systeem: meer inhoud in de vriezer, minder geluid

Overzicht van de modellen:

- FAB32RR1 - rood, rechtsdraaiend
- FAB32LR1 - rood, linksdraaiend
- FAB32RNE1 - zwart, rechtsdraaiend
- FAB32LNE1 - zwart, linksdraaiend
- FAB32RP1 - creme, rechtsdraaiend
- FAB32LP1 - creme, linksdraaiend

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.