Onderbouwen koelkast of vriezer

Een vrijstaande koelkast / vriezer kan niet onder het aanrecht geplaatst worden, omdat de warme lucht dan niet naar boven toe kan worden afgevoerd. Vandaar dat u bij plaatsing van een koelkast / vriezer onder een aanrecht gebruik dient te maken van een onderbouw koelkast. Een onderbouw voert zijn warmte namelijk geforceerd via de plint aan de onderzijde af.

Twee aandachtspunten bij een onderbouw koelkast zijn enerzijds het feit dat de koelkast in de plint een rooster nodig heeft voor het afvoeren van de warme lucht en anderzijds het feit dat u op een onderbouw koelkast / vriezer een keukenpaneeldeur dient te plaatsen.

Bij het onderbouwen van de koelkast / vriezer worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:
Bij het onderbouwen zijn de volgende werkzaamheden niet inbegrepen:
Meerwerk m.b.t. bovenstaande zal op basis van nacalculatie aan u doorberekend worden. Deze optie is zowel in Nederland als in België (alleen Nederlandstalig-gedeelte) beschikbaar.


Maattekening onderbouw koelkast

Bij elke onderbouw koelkast staat een maattekening afgebeeld. Belangrijk is om - voor aanschaf - aan de hand van de maattekening te controleren of de koelkast / vriezer ook daadwerkelijk op de door u gewenste plek geplaatst kan worden.

Voor advies, vragen of als u er niet uitkomt, dan kunt u altijd contact met ons opnemen!

Hoe werkt het

Bij elke onderbouw apparaat vind u de mogelijkheid om te kiezen voor 'onderbouwen koelkast' als extra service. Als u dit heeft aangevinkt zal de monteur - na binnenkomst van het apparaat - telefonisch contact met u opnemen voor het maken van een afspraak voor het onderbouwen van de koelkast / vriezer.