Eigen bezorgers en monteurs
Klant waardering: 4,6 / 5

Afvoerdroger met energieklasse C

1 artikel(en)

De keuze voor een afvoerdroger

Een afvoerdroger droogt uw wasgoed en voert vervolgens de warmte vochtige lucht direct af naar buiten. Hiervoor dient u een afvoer met een doorsnede van 10 cm. naar buiten toe af te voeren. Dit kan via een vaste doorgang door bijvoorbeeld muur of dak. Groot voordeel van een afvoerdroger is de eenvoudige opbouw van de wasdroger, waardoor deze afvoerdrogers vaak lang mee gaan. Een afvoerdroger is leverbaar met 6, 7 of 8 kg. trommel en heeft een design welke gecombineerd kan worden met een wasmachine

Slang naar buiten

Voor de plaatsing van een afvoerdroger dient u een locatie te kiezen waarbij u een slang - met een diameter van 100 mm. - naar buiten toe kunt laten blazen. Voorkeur hierbij is een vaste aansluiting door een muur of dak. Hiervoor zijn speciale muur- en dak doorvoeren beschikbaar. Indien een vaste aansluiting geen optie is, dan kunt u overwegen om bij elke droogbeurt de slang door bijvoorbeeld het open raam te hangen. Echter is in deze situaties de aanschaf van een condensdroger of warmtepompdroger misschien verstandiger. Bij deze twee type drogers heeft u geen afvoer naar buiten toe nodig.

Meerwaarde van een luchtafvoerdroger

Steeds meer consumenten kiezen niet meer voor een luchtafvoerdroger, mede omdat warmtepompdrogers veel zuiniger zijn. Echter is het belangrijk om de verschillen tussen beide type drogers goed voor ogen te hebben, daar een afvoerdroger ook enkele unieke voordelen biedt.

Een afvoer droger heeft echter ook een aantal unieke eigenschappen:
  • Een afvoerdroger blaast als enige alle vochtige lucht naar buiten, terwijl andere drogers vaak maar 95% van de vochtige lucht kunnen verwerken en de rest in de ruimte zelf terug blazen.
  • Omdat er geen condensor e.d. in een afvoerdroger nodig is, zitten er simpelweg veel minder materialen in een afvoer model. Hierdoor kan er ook veel minder kapot gaan, waardoor de gemiddelde levensduur erg hoog is.
  • De aanschafprijs van een afvoerdroger is lager dan een condens- of warmtepomp droger.


Een afvoerdroger kopen

Ondanks het feit dat er de laatste jaren steeds minder luchtafvoer drogers verkocht worden, blijft dit type droger een goede optie. Juist vanuit het oogpunt van de levensduur (er zitten minder onderdelen in, dus er kan minder kapot) en de gunstige prijsstelling. Hierbij dient echter ook vermeld te worden dat de doorontwikkeling van fabrikanten op dit type op en laag pitje staat en dat niet in elke woning zomaar een slang van 10 centimeter naar buiten toe doorgevoerd kan worden. Echter een droger moet gewoon drogen en daar is een afvoerdroger heel goed in. En dat telt.