De Schouw Witgoed - keuken en inbouw apparatuurSMEG fornuis rvs SNL81MFX5

8017709074470 SMEG SMEG> 75

80 cm. breed roestvrijstaal van SMEG uitgevoerd met vijf branders waaronder een wokbrander in het midden. Het kookgedeelte is voorzien van gietijzeren pandragers, thermokoppel vlambeveiliging en automatische vonkontsteking. (lees verder)Verwachte levertijd: 1-3 werkdagen
€ 1.628,00 € 944,00
klik en bestel

- gratis bezorging (info)
- snel en veilig betalen (info)


SMEG fornuis rvs SNL81MFX5

80 cm. breed roestvrijstaal van SMEG uitgevoerd met vijf branders waaronder een wokbrander in het midden. Het kookgedeelte is voorzien van gietijzeren pandragers, thermokoppel vlambeveiliging en automatische vonkontsteking.

De SNL81MFX5 beschikt over een multifunctionele oven met onder andere onder- en bovenwarmte, hetelucht, grill en diverse combinatie functies.

Let op: De totale diepte van de SNL81MFX5 is slechts 50 cm!

Bijbehorende producten

Aanvinken om dit product mee te bestellen.

 1. SMEG afzuigkap rvs KAP800X
 2. SMEG wokring gietijzer WOKGHU
 3. SMEG verhogingsset KITH95
2 klanten geven dit product een gemiddelde beoordeling van 10 (maximaal mogelijke score 10)..
 • Zeer tevreden
  Review van SMEG fornuis rvs SNL81MFX5 door Mevr. Conhoff : Beoordeling 10/10
  Totaal
  Gebruikersgemak (bediening)
  Prestaties
  Goede prijs / kwaliteitverhouding?
  Design / vormgeving / eenvoudig te installeren


  Fantastisch fornuis. Heb dit fornuis nu enkele maanden in gebruik en ben zowel over de bovenkant (kookvlak) als de oven ben ik zeer tevreden. De oven is ondanks dat deze breder is dan mijn oude fornuis toch sneller op temperatuur.
  Opvallend vind ik verder dat - heb nog meer SMEG apparatuur aangeschaft - mijn energierekening ook gedaald is.
  (Geplaatst op 21-06-10) •  Bevalt erg goed
  Review van SMEG fornuis rvs SNL81MFX5 door Jenny : Beoordeling 10/10
  Totaal
  Gebruikersgemak (bediening)
  Prestaties
  Goede prijs / kwaliteitverhouding?
  Design / vormgeving / eenvoudig te installeren


  Still en en gemakkelijk te gebruiken fornuis. Goed gebouwd en goede prijs / kwaliteit verhouding. Vooral het design sprak mij erg aan.

  Tot nu toe bevalt het fornuis mij zeer. Nog geen vreemde dingen of verrassingen meegemaakt, dus geen spijt van deze aankoop. Wel is de opwarmtijd van de oven iets langer dan bij mijn oude fornuis, maar dat komt waarschijnlijk doordat de oven veel groter is.
  (Geplaatst op 21-04-10)Plaats uw eigen review

Vragen over SMEG fornuis rvs SNL81MFX5

 • Van Wendy at 25-01-13 20:28
  • Ik zou graag willen weten wat de afstand is van de achterpoten van dit fornuis tot aan de muur.
  • Heb het even voor u nagevraagd bij SMEG Nederland en de maat van achterwand tot muur bij de SNL81MFX5 bedraagt 4 cm. Dit is de maat specifiek voor dit fornuis, aangezien de SNL81MFX5 slechts 50 cm. diep is.

   Bij de overige SNL fornuizen en DS fornuizen van SMEG is deze afstand 9 cm.
  • Vond u deze vraag nuttig?  Ja  Nee

 • Van Michiel ten Houten at 16-01-14 22:43
  • Is het mogelijk om de opstaande rand aan de achterkant te demonteren? Mijn huidige oven is namelijk ook een SMEG en die heeft een kap om de pitten mee te bedekken als deze gesloten is. Als de kap geopend is, beschermt deze gelijk de muur achter het fornuis tegen vetvlekken. Aangezien deze oven zonder kap geleverd wordt, zou ik graag de oude kap hiervoor willen gebruiken.

   Of biedt SMEG misschien een andere oplossing?

   Gr. Michiel
  • Ja zeker. Nog sterker: als u dit fornuis geleverd krijg dan zit de opstaande rand standaard niet gemonteerd. Deze dient u dus zelf te monteren.

   Indien u deze opstaande rand dus niet wilt gebruiken is het een kwestie van niet monteren.
  • Vond u deze vraag nuttig?  Ja  Nee


Stel uw eigen vraag.

Vrijstaand fornuis 80 cm
Roestvrijstaal v.v. multifunctionele oven
Energieklasse AGaskookplaat:

5 branders:
- 1 superbrander met tweevoudige vlamkroon midden 3,50 kW
- 1 sterke brander linksvoor 3,00 kW
- 2 normale branders links- en rechtsachter 1,75 kW
- 1 kleine brander rechtsvoor 1,00 kW

- Elektronische vonkontsteking in de knoppen
- Thermo beveiliging
- 3 gietijzeren pannendragers

Oven (multifunctioneel):

6 bakfuncties:
- Hetelucht-circulatie
- Elektronische programmeerklok
- Thermostaat controlelampje
- Braadspit
- Functieschakelaar
- Inwendige koeling
- Uitneembare ovendeur dubbel glas
- Emaille easy clean
- Binnenverlichting
- Inhoud: 78,5 liter
- Grill element: 1,70kW

- Energieverbruik bij verhittingsfunctie geforceerde luchtconventie: 0,99 kW/h
- Energieverbruik bij verhittingsfunctie conventioneel: 1,15 kW/h
- Opbergruimte onder oven
- Aansluitwaarde: 3,00 kW
Type nummer SNL81MFX5
EAN code 8017709074470
Merk SMEG
Buitenmaten ( h x b x d ) 900 x 800 x 500 mm.
Fornuis in hoogte verstelbaar Ja, met de standaard poten kan dit fornuis enkele centimeters in hoogte versteld worden. Tevens is het mogelijk om met apart verkrijgbare verhoogde poten het fornuis nog hoger te stellen.
Soort kookgedeelte Gas kookvlak
Soort oven Elektrische oven
Aantal branders/pitten 5-pits
Kleur Roestvrijstaal
Energieklasse Energie zuinig: Energieklasse A
Ovenfuncties 

Uitleg ovenfuncties

 

ECO  ECO
Afhankelijk van het model: Deze functie is een combinatie van verschillende hitte elementen en is vooral te gebruiken voor het bereiden van kleine grillades en dit met het laagste energieverbruik.


 

Pizza functie (hetelucht-circulatie)  Pizza functie (hetelucht-circulatie)
De warmte van het onder- en bovenelement wordt gecirculeerd door de ventilator. Hierdoor ontstaat een gelijkmatige hitteverdeling. Geschikt voor gelijktijdig bakken op meerder niveau's. Gerechten: ovenschotels, taarten, koekjes, pizza.


 

Conventioneel (onder/bovenwarmte)  Conventioneel (onder/bovenwarmte)
De ovenruimte wordt tegelijk door het onder- en bovenelement verwarmt. De hitteverdeling over het gerecht is afhankelijk van het niveau waarop men dit plaatst. Geschikt voor bakken op 1 niveau. Gerechten: alle ovenschotels, vlees, gevogelte, brood, (gevulde) taarten. Speciaal: gans en eend (bevatten veel vet).


 

Grote vlakk-grill  Grote vlak-grill
De warmte wordt geproduceerd door het grill- en bovenelement. Verhitting over het volledige oppervlak. De thermostaat wordt, afhankelijk van het gerecht, in de regel op de maximale stand gezet. Bij een korte baktijd kan de ovendeur gesloten blijven; bij langere baktijd blijft deze gedeeltelijk geopend. Voor vleesgerechten (klein- en middelgroot), vleespennen, vis, groenten, gratineren etc.


 

Onderwarmte  Onderwarmte
De ovenruimte wordt uitsluitend verhit door het onderelement. Voor gerechten die een hoge basistemperatuur behoeven, heeft deze bakstand weinig tot geen invloed op de korst aan de bovenzijde. Geschikt voor bakken op 1 niveau, ideaal voor deeggerechten die moeten rijzen (bijv. pizza). Bij gevulde taarten zal de deegbodem beter droog blijven.


 

Bovenwarmte  Bovenwarmte
De ovenruimte wordt uitsluitend verhit door het bovenelement. Geschikt voor een goudbruin laagje op gerechten zonder de volledige warmte van de grill. Gerechten zoals bijvoorbeeld lasagne, en ovengerechten met aardappelen of kaas aan de bovenzijde.


 

Kleine vlak-grill  Kleine vlak-grill
De warmte is alleen afkomstig van het grill-element. Verhitting over een kleiner oppervlak. Te gebruiken als de grote vlak-grill, maar voor kleinere hoeveelheden.


 

Bovenelement met grill  Bovenelement met grill
Toegevoegde warmte van het bovenelement zodat gerechten heel snel gegrilled kunnen worden.


 

Intensief hetelucht  Intensief hetelucht
In deze bakstand verwarmen alle oven-elementen en wordt de warmte gecirculeerd door de ventilator. Voor zeer intensief bakken op 1 of 2 niveau's, zonder dat geuren en smaken zich vermengen. Special voor gerechten met groot volume.


 

Hetelucht-circulatie (met grote vlak-grill)  Hetelucht-circulatie (met grote vlak-grill)
De warmte van de grill wordt gecirculeerd door de ventilator. De hitte wordt getemperd en kan daardoor beter in het gerecht doordringen; ook de onderzijde wordt gelijkmatig verhit. De buitenkant wordt krokant, zonder aan te branden. Gerechten: grote vleesgerechten, vis, gevogelte, gratineer-schotels, ovenschotels.


 

Ontdooistand  Ontdooistand
De ventilator circuleert de lucht op kamertemperatuur. Geschikt voor het ontdooien van alle soorten voedsel.Hetelucht-circulatie (met onder-/bovenwarmte): De warmte van het onder- en bovenelement wordt gecirculeerd door de ventilator. Hierdoor ontstaat een gelijkmatige hitteverdeling. Geschikt voor gelijktijdig bakken op meerder niveau's. Gerechten: ovenschotels, taarten, koekjes, pizza.


 

Hetelucht (convex-element)  Hetelucht (convex-element)
De warmte is afkomstig van het convex-element rond de ventilator en wordt van achteruit de oven ingeblazen. De hitteverdeling is vrijwel gelijk in de gehele ovenruimte. Geschikt voor bakken op meerdere niveau's. Tevens geschikt om verschillende gerechten (met gelijke temperatuur/bakproces) tegelijk te bakken zonder dat geuren en smaken zich vermengen. Gerechten: patisserie, alle ovenschotels, combinaties.


 

Hetelucht (met onderwarmte)  Hetelucht (met onderwarmte)
In deze bakstand verwarmen zowel het onder- als convexelement in combinatie met de ventilator. De nadruk ligt op de onderwarmte en er ontstaat een licht krokante korst. Gerechten: ovenschotels met deegbodem, taarten met dikke bodem.


 

Ontdooistand  Ontdooistand
De warmte van het onder-element wordt gecirculeerd door de ventilator. Deze stand is een verfijning van verhitting met uitsluitend onderwarmte; ook de bovenzijde van het gerecht wordt nu verwarmt. Ook geschikt voor gerechten die wel aan de buitenkant, maar nog niet van binnen gaar zijn.


 

Pyrolyse  Pyrolyse
Pyrolyse reinigingssysteem. Dit reinigingssysteem zorgt ervoor dat zelfs de meest vervuilde oven volledig schoon wordt. Deze reiniging vindt plaats bij een temperatuur van 500C°. Tijdens de pyrolysecyclus kan de ovendeur door het automatische vergrendelingsysteem niet meer geopend worden, wat absolute veiligheid garandeert.


 

Braadspit  Braadspit
Te combineren met grote vlak-grill. Kleine vlak-grill en conventionele stand.


 

Kleine vlak-grill met braadspit  Kleine vlak-grill met braadspit
Kleine vlak-grill met braadspit


 

Grote vlak-grill met braadspit  Grote vlak-grill met braadspit
Grote vlak-grill met braadspit.


 

Braadspit, met bovenelement en grill  Braadspit, met bovenelement en grill
Het bovenelement wordt extra ingeschakeld om gerechten nog sneller te bereiden.


 

Gasgeventileerd  Gasgeventileerd
De warmte geproduceerd door de gasbranders wordt uniform door de oven verspreid d.m.v. de ventilator. Deze functie is ideaal voor langzaam braden, met constante en uniforme temperatuur en homogene distributie van de warmte.


 

Vapor Clean  Vapor Clean
De specifieke Vapor Clean functie vergemakkelijkt het schoonmaken van de oven door middel van stoom die wordt gegenereerd als water in de daarvoor bestemde plaats in de oven wordt gedaan.


Sluit dit venster

CONVENTIONEEL: onder+bovenwarmte - Tegelijk verwarmen door onder- en boven element. De hitteverdeling is afhankelijk van het niveau waarop u dit plaatst, GROTE VLAK-GRILL - Warmte van grill- en bovenelement. Verhitting over het volledige oppervlak. Te gebruiken met geopende deur.Voor vleesgerechten, vis, groenten., HETELUCHT-CIRCULATIE (met grote vlak-grill) - Warmte van de grill wordt gecirculeerd door de ventilator. Sneller en veel directere warmte, HETELUCHT (met onderwarmte) - In deze bakstand verwarmen zowel onder- als convexelement icm de ventilator. Nadruk op onderwarmte. Gerechten: ovenschotels ed, HETELUCHT (convex-element) - De warmte van het convex-element rond de ventilator wordt van achteruit de oven ingeblazen. Zeer gelijkmatige hitteverdeling. , BRAADSPIT - Te combineren met grote vlak-grill. Kleine vlak-grill en conventionele stand.
Inhoud oven 78,5 liter
Vermogen wokbrander (gas) 3,5 kW
Fornuis kan strak tussen 2 kasten geplaatst worden Ja, dit fornuis beschikt over geforceerde mantelkoeling. U mag dit fornuis strak tussen twee keukenkasten plaatsen.
Extra kenmerken Opbergruimte onder oven
Installatie De elektra dient op een standaard stopcontact (230 Volt) te worden aangesloten. Voor het gas adviseren wij u het hittebestendige gas aansluitpakket met veiligheidsslang (80 of 120 cm.), connecties en gas tape erbij te bestellen.
Locatie gas aansluting Rechts boven (als u voor het fornuis staat)
Aansluitwaarde elektrisch  

Aansluiting fornuis / kookplaat met meerfasen aansluitingEén van de meest gestelde vragen bij de aansluiting van een elektrische kookplaat (inductie, keramisch etc.) of fornuis betreft de elektrische voorzieningen.

Bijgaand hopen wij u meer duidelijkheid te geven over de standaard procedure. Echter ons advies is om bij twijfel of onduidelijkheden altijd contact op te nemen met een elektricien voor het inwinnen van meer informatie. Daarbij is het verstandig om de aansluiting ook door een elektricien of door onze monteur te laten uitvoeren, daar u dit slechts eenmalig ‘goed’ kunt doen.

Uitleg over de elektrische aansluiting van een keramisch of inductie kookplaat / fornuis
Fornuis elektrisch: keramisch of inductie   |   Kookplaat elektrisch: keramisch of inductie   |   Fornuis dubbele elektrische ovens: gas kookvlak Fornuis: enkele oven en gas kookvlak

Wilt u een fornuis kopen met een enkele oven met een gas kookvlak (dus geen elektra !) aan de bovenzijde dan is de aansluitwaarde onder de 3,6 kW dan en kunt u deze gewoon op een normaal stopcontact aansluiten. Houdt u er hierbij wel rekening mee dat u het fornuis hierbij niet tegelijkertijd met bijvoorbeeld een koffiemachine of vaatwasser kunt gebruiken i.v.m. de aansluitwaarde. Een aparte groep zou hierbij ons advies zijn.

 Fornuis: dubbele oven en gas kookvlak

Bij een dubbele oven geldt in 90% van de gevallen dat de elektrische aansluitwaarde boven de 3,6 kW ligt en u dus een 2-fasen aansluiting nodig heeft. Bij een 2-fasen aansluiting (dit is geen krachtstroom) worden in de meterkast twee losse fasen aan elkaar gekoppeld door middel van een automaat. Vervolgens wordt er vanuit deze meterkast een kabel getrokken naar de plaats waar het fornuis moet komen te staan. Hier wordt een perilex stopcontact (zie foto) gemonteerd.

Deze perilex stopcontact heeft 5 polen (simpel gezegd 'gaten') welke normaliter verdeeld worden in 1x aarde; 1x nul en 3x fase. Bij een 2-fasen aansluiting wordt deze echter verdeeld in 1x aarde, 2x nul en 2x fase.

Perilex stekker en stopcontact nodig voor het aansluiten van een inductie of keramische kookplaat / fornuisOp de achterzijde van een fornuis bij de elektrische aansluiting en/of in de montage handleiding vindt u het elektrische aansluitschema. Bij de aansluiting van de perilex stekker van het fornuis in de perilex stopcontact moeten de fase, nul en aarde exact met elkaar overeenkomen. De fase van de stekker van het fornuis dient dus geplaatst te worden op de fase van het perilex stopcontact. Dit geldt eveneens voor de aarde, de nul etc.

Uitzondering:
Het merk Fratelli Onofri heeft als enige merk de mogelijkheid om een fornuis met dubbele oven (met gas kookvlak) op een standaard stopcontact aan te sluiten. Dit omdat ze de vermogens van de beide verwarmingselementen 'geknepen' hebben waardoor deze onder de 3,6 kW blijft.

Voorbeeld van een elektrisch aansluitschema aan de achterzijde van een kookplaat Inductie of keramisch fornuis

Bij dit fornuis heeft u altijd een 3-fasen aansluiting (krachtstroom) nodig. In de meterkast kunt u dit herkennen aan een geheel aparte kracht-kookgroep. U zult in dit geval waarschijnlijk ook reeds een perilex stopcontact in uw keuken hebben. Voor een 3-fasen aansluiting geldt in de basis eigenlijk hetzelfde als bij een 2-fasen aansluiting, echter speelt hierbij de aansluitwaarde een nog belangrijkere rol. Dit houdt verband met het vermogen van de zekering van uw stopcontact.

Voorbeeld van een kracht kookgroep met de 3 fasenGezien de aard van dit verhaal adviseren wij u dan ook om bij een 3-fasen aansluiting ALTIJD de aansluiting/installatie door een specialist uit te laten voeren. Dit i.v.m. het vermogen waar u mee te maken heeft.

Tip:
Laat uw electriciën reeds voor aankoop / aanschaf van uw inductie of keramische fornuis al kijken naar de meterkast. Dit om reeds vooral een financieel totaalplaatje te hebben van fornuis, aansluiting en eventuele aanpassing aan de meterkast en hiermee dus niet achteraf geconfronteerd te worden.

 Inductie of een keramische kookplaat

Bij allebei deze apparaten is de elektrische aansluiting een belangrijk aandachtspunt. Een 1- of 2-pits kookplaat heeft een aansluitwaarde onder de 3,6 kW en kunt u dus gewoon op een normaal stopcontact gebruiken. Bij een 3- of 4-pits kookplaat heeft u over het algemeen te maken met een 2-fasen aansluiting. Vanaf een 5-pits en hoger geldt over het algemeen een 3-fasen aansluiting.

Belangrijk hierbij is echter om de aansluitwaarde (vermeld op de website bij het tabblad 'Specificaties) van de kookplaat te bekijken en het aansluitschema. Dit aansluitschema kunt u terugvinden in de gebruiksaanwijzing van het apparaat welke u bij ons op de website kunt vinden onder het tabblad ‘Downloads’.

Als de keramische of inductie kookplaat een 2-fasen aansluiting blijkt te hebben dan geldt voor de aansluiting hetzelfde verhaal als bij een fornuis met dubbele oven. Meer informatie over de 3-fasen aansluiting - welke gelijk ligt aan de aansluiting voor een inductie of keramische fornuis - vindt u bij inductie of keramisch fornuis.

Uitzondering:
Bosch heeft tegenwoordig Smart Induction. Dit is een 60 cm. brede inductie kookplaat uitgevoerd met 4-pitten maar waarbij de aansluitwaarde onder de 3,6 kW gehouden is. U kunt deze kookplaat dus aansluiten op een normale stopcontact (wederom advies voor een aparte groep).

Bij deze Smart Induction kookplaat wordt het vermogen electronisch geregeld. Bij het gebruik van twee pitten kunt u deze beide op vol vermogen gebruiken, echter als u een derde of vierde pit inschakelt dan wordt het vermogen automatisch gereduceerd en zullen de drie of vier pitten dus minder vermogen hebben (en daarmee minder snel koken).

 Wat als u niet over de juiste aansluiting in de meterkast beschikt?

Een electriciën kan u altijd voorzien van een prijsopgaaf voor de aanpassing in de meterkast. Het verkrijgen van een 2-fasen aansluiting is bij een moderne stoppenkast met automaten zonder veel aanpassingen goed uit te voeren. Er dient een nieuwe automaat voor een 2-fasen aansluiting geplaatst te worden; een nieuwe kabel van de meterkast naar de plaats van het fornuis getrokken te worden en deze dient op een perilex stopcontact aangesloten te worden.

Een 3-fasen (krachtstroom aansluiting) laten aanleggen is echter een stuk ingewikkelder en daarmee ook duurder. Afhankelijk van de huidige aansluiting dient hier in sommige gevallen de stroomleverancier bijgehaald te worden voor het verzorgen van een zwaardere aansluiting. Ons advies is dan ook om altijd een electriciën te benaderen met de vraag u een offerte voor deze aansluiting te geven.


Sluit dit venster

3,0 kW
Gebruik buiten Nederland: 

Waarom een SMEG fornuis of kookplaat met gas niet in het buitenland gebruikt kan worden

Aangezien SMEG Nederlands alleen de officiele Nederlandse fornuizen levert voor gebruik in Nederland staat duidelijk op onze website vermeld dat een fornuis met gas kookvlak of met gas oven niet in het buitenland gebruikt kan worden. Voor de goede orde vemelden wij hier nog even bij dat inductie of elektrische fornuizen van SMEG wel gewoon in het buitenland gebruikt mogen worden omdat deze voor heel Europa geproduceerd worden.

Merken als FALCON, STEEL, VIKING etc. hebben wel de mogelijkheid om een origineel voor Belgisch geschikt fornuis te leveren en voor deze merken geldt onderstaand verhaal dus niet. Deze fornuizen dienen echter specifiek voor het door u gewenste land besteld te worden. Geeft u dit dus duidelijk aan bij uw bestelling !


De officiele bepaling van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit luidt hierbij:
De inspuiter is een essentieel onderdeel in het gascircuit van het gastoestel en moet tijdens de fabricage zijn aangebracht en zonodig zijn ingesteld voor de te gebruiken gassoort en gasdruk. De fabrikant is hiervoor verantwoordelijk, hetgeen hij verklaart met het aanbrengen van de CE-markering en het opstellen van de EG-verklaring van overeenstemming. De opschriften, in bijzonder de aanduiding van de juiste gassoort(en) en gasdruk(ken) waarvoor het gastoestel is ingesteld, moeten op het gastoestel, op de verpakking en in de gebruiksaanwijzingen zijn vermeld. De NVWA vindt het niet acceptabel dat die verantwoordelijk voor het gascircuit van het gastoestel en de aanwezigheid van de juiste aanduidingen bij de gebruiker wordt gelegd door het los bij leveren van inspuiters. Dit acht de NVWA in strijd met inhoud (Bijlage I onder 3.1.11) en doel van het Besluit gastoestellen resp. de Richtlijn gastoestellen (2009/142/EG).


Sluit dit venster

Standaard is dit fornuis geschikt - en heeft hiervoor het Nederlandse CE-keurmerk - voor gebruik op aardgas. Buiten Nederland mag dit fornuis alleen op flessengas (butaan / propaan) aangesloten worden. De benodigde ombouwset is hierbij inbegrepen.
Klantwaardering Zeer goed beoordeeld

De volgende producten zijn vergelijkbaar met het huidige product:

Op een SMEG fornuis rvs SNL81MFX5 ontvangt u 2 jaar garantie. Deze garantie heeft in de eerste twee jaar betrekking op het volledige pakket dus voorrijkosten, arbeidsloon en eventueel te gebruiken onderdelen.


Wat valt er niet onder deze garantie?
Storingen voortkomend uit gebruikersfouten en kunststof onderdelen vallen niet onder de garantie.


Wat te doen bij een storing?
Als u een storing heeft kunt u het beste contact met ons opnemen per mail info@deschouwwitgoed.nl of telefonisch op nummer (035) 69 18115.

Aangezien De Schouw Witgoed beschikt over een eigen service dienst hebben wij de nodige ervaring en zullen wij dan ook allereerst proberen u - indien mogelijk - telefonisch te helpen. Mocht dit niet lukken dan zullen wij contact opnemen met de service dienst van SMEG Nederland en uw storing bespreken.

Afhankelijk van deze uitkomst, de plaats waar u woont en de planning zal worden besloten of onze eigen service dienst of de service dienst van SMEG Nederland naar u toe zal komen. Hierover zult u gebeld worden voor het maken van een afspraak voor bezoek van de monteur.


Contactgegevens SMEG service dienst:
Desgewenst kunt u ook zelf rechtstreeks contact opnemen met SMEG Nederland. Per telefoon op (020) 44 90 120 en kiest u vervolgens in het menu optie 3 of per mail service@smeg.nl
OPTIONEEL (indien van toepassing bij dit product)

Bij aankoop van 4 of meer SMEG inbouw apparaten: 5 jaar garantie
SMEG Nederland biedt bij aankoop van 4 of meer apparaten een gratis verlening van de garantie periode van 2 naar 5 jaar. U kunt van deze garantie gebruik maken, mits u (zelf) de apparatuur binnen één maand na factuurdatum, registreert door middel van onderstaand garantie formulier.

Indien u de SMEG apparatuur niet zelf geregistreerd, kunt u geen aanspraak op de 5 jaar garantie maken, maar heeft u dus de standaard 2 jaar garantie. De 5 jaar garantie houdt in dat u in het 3e t/m het 5e jaar per servicebezoek € 29,50 administratiekosten dient te betalen.

U dient hiervoor onderstaand formulier in te vullen: (alleen geldig in Nederland)
SMEG 5 jaar garantieformulier