De Schouw Witgoed - keuken en inbouw apparatuurELECTROLUX kookplaat inductie EHL6540FOK

7332543164752 electrolux electrolux> 15

Zeer functionele inbouw kookplaat van ELECTROLUX uitgevoerd met vier inductie kookzones welke voorzien zijn van slider bediening. Raak de bediening aan en schuif direct naar de juiste stand. Snel, veilig en zeer eenvoudig. (lees verder)Verwachte levertijd: 3-5 werkdagen
€ 769,00 € 679,00
klik en bestel

- gratis bezorging (info)
- snel en veilig betalen (info)


Zeer functionele inbouw kookplaat van ELECTROLUX uitgevoerd met vier inductie kookzones welke voorzien zijn van slider bediening. Raak de bediening aan en schuif direct naar de juiste stand. Snel, veilig en zeer eenvoudig.

Praktisch verder is de flexibele indeling van de deze inductie kookplaat. U hoeft niet meer - zoals vroeger - uw pan binnen het weergeven rondje op de kookplaat te plaatsen, maar u kunt uw pan gewoon op iedere gewenste plaatst neerzetten, zolang de pan maar éénn van de vier gemarkeerde punten bedekt.

De EHL6540FOK is verder voorzien van een brugfunctie: u kunt twee zones tegelijkertijd aan elkaar koppelen waardoor u één grote kookzone overhoudt.

Vragen over ELECTROLUX kookplaat inductie EHL6540FOK

Nog geen vragen gesteld


Stel uw eigen vraag.

ELECTROLUX inductie kookplaat 60 cm
4 zones
Koppelbare zones- Inductie kookplaat
- Facet geslepen zijkanten
- DirectAccess Touch Control bediening

Zones:
- Linksvoor: inductie , 2300/3200W/180x210mm
- Linksachter: inductie , 2300/3200W/180x210mm
- Rechtsvoor: inductie , 2300/3200W/180x210mm
- Rechtsachter: inductie , 2300/3200W/180x210mm
- Automatische panherkenning
- Powerboosters op alle zones
- Stop&Go warmhoudfunctie

Functies:
- Vergrendelingstoets
- Kinderbeveiliging
- CountUp-timer
- Eco-timer

Eigenschappen:
- Timer per zone instelbaar
- Automatische kookduurbegrenzing
- 3-Schalige restwarmte-indicatie
- Akoestisch signaal met SoundOff optie
- Eenvoudige installatie dankzij snap-in systeem

Hieronder vindt u officiele documentatie bij dit product:

Type nummer EHL6540FOK
EAN code 7332543164752
Breedte kookplaat 60 cm
Type Inductie kookplaat
Uitvoering kookplaat Zwarte decorloze glasplaat
Aantal branders/pitten 4-pits
Kenmerken kookplaat Met Boost functie, Met standaard nis 56x49 cm, Zoneloze inductie kookplaat, Facet geslepen rand
Gebruik buiten Nederland: 

Waarom een SMEG fornuis of kookplaat met gas niet in het buitenland gebruikt kan worden

Aangezien SMEG Nederlands alleen de officiele Nederlandse fornuizen levert voor gebruik in Nederland staat duidelijk op onze website vermeld dat een fornuis met gas kookvlak of met gas oven niet in het buitenland gebruikt kan worden. Voor de goede orde vemelden wij hier nog even bij dat inductie of elektrische fornuizen van SMEG wel gewoon in het buitenland gebruikt mogen worden omdat deze voor heel Europa geproduceerd worden.

Merken als FALCON, STEEL, VIKING etc. hebben wel de mogelijkheid om een origineel voor Belgisch geschikt fornuis te leveren en voor deze merken geldt onderstaand verhaal dus niet. Deze fornuizen dienen echter specifiek voor het door u gewenste land besteld te worden. Geeft u dit dus duidelijk aan bij uw bestelling !


De officiele bepaling van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit luidt hierbij:
De inspuiter is een essentieel onderdeel in het gascircuit van het gastoestel en moet tijdens de fabricage zijn aangebracht en zonodig zijn ingesteld voor de te gebruiken gassoort en gasdruk. De fabrikant is hiervoor verantwoordelijk, hetgeen hij verklaart met het aanbrengen van de CE-markering en het opstellen van de EG-verklaring van overeenstemming. De opschriften, in bijzonder de aanduiding van de juiste gassoort(en) en gasdruk(ken) waarvoor het gastoestel is ingesteld, moeten op het gastoestel, op de verpakking en in de gebruiksaanwijzingen zijn vermeld. De NVWA vindt het niet acceptabel dat die verantwoordelijk voor het gascircuit van het gastoestel en de aanwezigheid van de juiste aanduidingen bij de gebruiker wordt gelegd door het los bij leveren van inspuiters. Dit acht de NVWA in strijd met inhoud (Bijlage I onder 3.1.11) en doel van het Besluit gastoestellen resp. de Richtlijn gastoestellen (2009/142/EG).


Sluit dit venster

Aangezien deze inductie kookplaat volledig elektrisch is, kan en mag deze kookplaat zowel in Nederland, Belgie als elders in het buitenland geplaatst en gebruikt worden. Let echter wel op de benodigde aansluitwaarde i.v.m. de elektrische aansluiting.
Merk electrolux
Installatie Controleer vóór bestelling de afmetingen. I.v.m. de aansluitwaarde moet de kookplaat op een speciale perilex stopcontact worden aangesloten. Wij adviseren u dit door een erkend installateur te laten uitvoeren.
Aansluitwaarde elektrisch  

Aansluiting fornuis / kookplaat met meerfasen aansluitingEén van de meest gestelde vragen bij de aansluiting van een elektrische kookplaat (inductie, keramisch etc.) of fornuis betreft de elektrische voorzieningen.

Bijgaand hopen wij u meer duidelijkheid te geven over de standaard procedure. Echter ons advies is om bij twijfel of onduidelijkheden altijd contact op te nemen met een elektricien voor het inwinnen van meer informatie. Daarbij is het verstandig om de aansluiting ook door een elektricien of door onze monteur te laten uitvoeren, daar u dit slechts eenmalig ‘goed’ kunt doen.

Uitleg over de elektrische aansluiting van een keramisch of inductie kookplaat / fornuis
Fornuis elektrisch: keramisch of inductie   |   Kookplaat elektrisch: keramisch of inductie   |   Fornuis dubbele elektrische ovens: gas kookvlak Fornuis: enkele oven en gas kookvlak

Wilt u een fornuis kopen met een enkele oven met een gas kookvlak (dus geen elektra !) aan de bovenzijde dan is de aansluitwaarde onder de 3,6 kW dan en kunt u deze gewoon op een normaal stopcontact aansluiten. Houdt u er hierbij wel rekening mee dat u het fornuis hierbij niet tegelijkertijd met bijvoorbeeld een koffiemachine of vaatwasser kunt gebruiken i.v.m. de aansluitwaarde. Een aparte groep zou hierbij ons advies zijn.

 Fornuis: dubbele oven en gas kookvlak

Bij een dubbele oven geldt in 90% van de gevallen dat de elektrische aansluitwaarde boven de 3,6 kW ligt en u dus een 2-fasen aansluiting nodig heeft. Bij een 2-fasen aansluiting (dit is geen krachtstroom) worden in de meterkast twee losse fasen aan elkaar gekoppeld door middel van een automaat. Vervolgens wordt er vanuit deze meterkast een kabel getrokken naar de plaats waar het fornuis moet komen te staan. Hier wordt een perilex stopcontact (zie foto) gemonteerd.

Deze perilex stopcontact heeft 5 polen (simpel gezegd 'gaten') welke normaliter verdeeld worden in 1x aarde; 1x nul en 3x fase. Bij een 2-fasen aansluiting wordt deze echter verdeeld in 1x aarde, 2x nul en 2x fase.

Perilex stekker en stopcontact nodig voor het aansluiten van een inductie of keramische kookplaat / fornuisOp de achterzijde van een fornuis bij de elektrische aansluiting en/of in de montage handleiding vindt u het elektrische aansluitschema. Bij de aansluiting van de perilex stekker van het fornuis in de perilex stopcontact moeten de fase, nul en aarde exact met elkaar overeenkomen. De fase van de stekker van het fornuis dient dus geplaatst te worden op de fase van het perilex stopcontact. Dit geldt eveneens voor de aarde, de nul etc.

Uitzondering:
Het merk Fratelli Onofri heeft als enige merk de mogelijkheid om een fornuis met dubbele oven (met gas kookvlak) op een standaard stopcontact aan te sluiten. Dit omdat ze de vermogens van de beide verwarmingselementen 'geknepen' hebben waardoor deze onder de 3,6 kW blijft.

Voorbeeld van een elektrisch aansluitschema aan de achterzijde van een kookplaat Inductie of keramisch fornuis

Bij dit fornuis heeft u altijd een 3-fasen aansluiting (krachtstroom) nodig. In de meterkast kunt u dit herkennen aan een geheel aparte kracht-kookgroep. U zult in dit geval waarschijnlijk ook reeds een perilex stopcontact in uw keuken hebben. Voor een 3-fasen aansluiting geldt in de basis eigenlijk hetzelfde als bij een 2-fasen aansluiting, echter speelt hierbij de aansluitwaarde een nog belangrijkere rol. Dit houdt verband met het vermogen van de zekering van uw stopcontact.

Voorbeeld van een kracht kookgroep met de 3 fasenGezien de aard van dit verhaal adviseren wij u dan ook om bij een 3-fasen aansluiting ALTIJD de aansluiting/installatie door een specialist uit te laten voeren. Dit i.v.m. het vermogen waar u mee te maken heeft.

Tip:
Laat uw electriciën reeds voor aankoop / aanschaf van uw inductie of keramische fornuis al kijken naar de meterkast. Dit om reeds vooral een financieel totaalplaatje te hebben van fornuis, aansluiting en eventuele aanpassing aan de meterkast en hiermee dus niet achteraf geconfronteerd te worden.

 Inductie of een keramische kookplaat

Bij allebei deze apparaten is de elektrische aansluiting een belangrijk aandachtspunt. Een 1- of 2-pits kookplaat heeft een aansluitwaarde onder de 3,6 kW en kunt u dus gewoon op een normaal stopcontact gebruiken. Bij een 3- of 4-pits kookplaat heeft u over het algemeen te maken met een 2-fasen aansluiting. Vanaf een 5-pits en hoger geldt over het algemeen een 3-fasen aansluiting.

Belangrijk hierbij is echter om de aansluitwaarde (vermeld op de website bij het tabblad 'Specificaties) van de kookplaat te bekijken en het aansluitschema. Dit aansluitschema kunt u terugvinden in de gebruiksaanwijzing van het apparaat welke u bij ons op de website kunt vinden onder het tabblad ‘Downloads’.

Als de keramische of inductie kookplaat een 2-fasen aansluiting blijkt te hebben dan geldt voor de aansluiting hetzelfde verhaal als bij een fornuis met dubbele oven. Meer informatie over de 3-fasen aansluiting - welke gelijk ligt aan de aansluiting voor een inductie of keramische fornuis - vindt u bij inductie of keramisch fornuis.

Uitzondering:
Bosch heeft tegenwoordig Smart Induction. Dit is een 60 cm. brede inductie kookplaat uitgevoerd met 4-pitten maar waarbij de aansluitwaarde onder de 3,6 kW gehouden is. U kunt deze kookplaat dus aansluiten op een normale stopcontact (wederom advies voor een aparte groep).

Bij deze Smart Induction kookplaat wordt het vermogen electronisch geregeld. Bij het gebruik van twee pitten kunt u deze beide op vol vermogen gebruiken, echter als u een derde of vierde pit inschakelt dan wordt het vermogen automatisch gereduceerd en zullen de drie of vier pitten dus minder vermogen hebben (en daarmee minder snel koken).

 Wat als u niet over de juiste aansluiting in de meterkast beschikt?

Een electriciën kan u altijd voorzien van een prijsopgaaf voor de aanpassing in de meterkast. Het verkrijgen van een 2-fasen aansluiting is bij een moderne stoppenkast met automaten zonder veel aanpassingen goed uit te voeren. Er dient een nieuwe automaat voor een 2-fasen aansluiting geplaatst te worden; een nieuwe kabel van de meterkast naar de plaats van het fornuis getrokken te worden en deze dient op een perilex stopcontact aangesloten te worden.

Een 3-fasen (krachtstroom aansluiting) laten aanleggen is echter een stuk ingewikkelder en daarmee ook duurder. Afhankelijk van de huidige aansluiting dient hier in sommige gevallen de stroomleverancier bijgehaald te worden voor het verzorgen van een zwaardere aansluiting. Ons advies is dan ook om altijd een electriciën te benaderen met de vraag u een offerte voor deze aansluiting te geven.


Sluit dit venster

7,4 kW (meerfasen aansluiting)
Op een ELECTROLUX kookplaat inductie EHL6540FOK ontvangt u 2 jaar garantie. Deze garantie heeft betrekking op het volledige pakket dus voorrijkosten, arbeidsloon en eventueel te gebruiken onderdelen.


Zelf oplossen van problemen
Voordat u uw storing aanmeld zijn er veel aspecten welke u zelf reeds kunt oplossen. Speciaal hiervoor heeft Electrolux per categorie een aantal praktische tips opgegeven. Mocht u het probleem hiermee op kunnen lossen dan voorkomt u wachttijd van de monteur. Tevens betreffen dit veelal oplossingen waar een gebruikersfout / installatiefout aan vooraf gaat: zaken welke over het algemeen buiten de garantie vallen.
Bekijk de tips om zelf uw storing op te lossen


Garantie voorwaarden
Om onduidelijkheden over de garantie te voorkomen heeft ELECTROLUX een duidelijk document opgemaakt met hier in de garantievoorwaarden vermeld. Hierin staat duidelijk weergegeven welke aspecten wel en welke niet onder garantie vallen.
ELECTROLUX garantievoorwaarden


Wat te doen bij een storing?
Als u een storing heeft kunt u het beste contact met ons opnemen per mail info@deschouwwitgoed.nl of telefonisch op nummer (035) 69 18115.

Aangezien De Schouw Witgoed beschikt over een eigen service dienst hebben wij de nodige ervaring en zullen wij dan ook allereerst proberen u - indien mogelijk - telefonisch te helpen. Mocht dit niet lukken dan zullen wij contact opnemen met de service dienst van ELECTROLUX Nederland en uw storing bespreken.

Afhankelijk van deze uitkomst, u woonplaats en de planning van de monteurs zal worden besloten of de service dienst van De Schouw Witgoed of de service dienst van Electrolux naar u toe zal komen. U zult hierover gebeld worden.


Contactgegevens ELECTROLUX service dienst:
Bij storingen kunt u desgewenst ook rechstreeks contact opnemen met ELECTROLUX service dienst bereikbaar onder telefoonnummer (0172) 468 468. Desgewenst is het ook mogelijk om online contact met hen op te nemen via het contact formulier